Skålnes 9

Etne
Prisantydning

2 990 000,-

Solgt
 • BRA109㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår2007
 • Omkostninger91 980,-
 • Totalpris3 081 980,-

BUD MOTATT Sentral hytte med stor, solrik terrasse med hagestue + båtplass

Beskrivelse
 • I 2015 ble Skånevikstrand Maskinstasjon engasjert for å lage natursteinsmur til en verdi av mer enn kr. 300 000,-.
 • Tilknyttet bredbånd via SØK.
 • Tilknyttet Riks TV.
 • Tilknyttet kommunal kloakk og privat vann fra Skånevik vassverk.
 • Tilknyttet Skålnes Vel. Leder i velforeningen er Jan. S. Bungum. Annen konaktperson er Geir Underbakke på 91368145.
 • Eiendommen har båtplass i fellesanlegg merket med båtplass nummer 22.
Detaljer
 1. Etg.: Inngang til hall med trapp opp til loftsetasjen, skyvedørsgarderobe, flislagt gulv med varmekabler, tapetserte vegger, hvitmalt panel i tak med spotter og delvis åpen løsning mot stue/kjøkken.

Dobbelt soverom med skipsgulvsparkett, foldegardin i vindu og tapetserte vegger.

Bad med fliser og varmekabler på gulv, hvitmalt panel med spotter i tak og tapetserte vegger. Badet har vegghengt toalett og baderomsseksjon med dobbel vask, 6 underskuffer og stort speil med integrert lys. Dusjnisje med glassfront og skillevegg i glassbyggerstein. Skyvedør til vaskeromsavdeling med opplegg for vaskemaskin.

Stue/kjøkken har åpen løsning og velholdt skipsgulvparkett på gulv. Det er montert peis med innsats og glassfront. Taket er hvitmalt og har spotter. Tapetserte vegger. Utgang fra stua og ut til stor terrasse.

Kjøkkenet har kjøkkenøy mot spiseplassen med kokeplate og avtrekksvifte samt heltre behandlet benkeplate samt underskap i hvit høyglans fra Ikea. På innsiden er det innredning i samme stil og heltre behandlet benkeplate med underskap, integrert oppvaskmaskin, vask, og to overskap. Stort amerikansk digitalt Samsung kjøleskap med frys og kjøl.

 1. Etg.: Trapp opp til romslig loftstue med to sittegrupper, hvitmalte heltre gulv, spottskinne i tak, hvitbeiset panel i tak og tapetserte vegger.

To store soverom med hvitmalt heltre gulv, hvitbeiset panel i tak, rullegardin i begge vinduene på begge soverommene. Det ene soverommet har tilgang til kott i knevegg.

Utvendig, terrasse og hagestue: - Murt natursteinsmur mot sør som kostet kr. 300 000 (har kvittering).
- Asfaltert hele innkjørselen og inntil hytta samt parkering for mange biler. - På terrassen er det rekkverk og terrasse går rundt hele fremsida av hytta og på østsida har man fra terrassen inngang til hagestue med skyvedører i glass i hele fronten. Det er lagt inn strøm og montert stråleovn. Skyvedører er nyere enn bygget for øvrig.

Bod: En stk. stor, låsbar og uisolert bod med god takhøyde og innlagt strøm. God lagerplass. Bygget i flukt med hagestua.

Bygningsinformasjon

Bygget er oppført med krypkjeller. Bygningen har betonggrunnmur som går i striper ved langvegg og senter (det er ikke mur ved gavl pga krypkjeller). Veggene har bindingsverkskonstruksjon fra byggeår. Etasjeskiller er av trebjelkelag. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Fasade/vinduer i treverk og betongtakstein. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Betongpanner på tak. Takrenner og nedløp er i hvit aluminium.

Hagestue og bod er oppført uten godkjennelse fra Etne Kommune.

I tilstandsrapport fra takstmann fremkommer følgende TG3 avvik: - Innvendig > Innvendige trapper Det er ikke montert rekkverk. Trapp holder generelt ikke dagens standard. Det mangler rekkverk og den er relativt bratt. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt: - Innvendig > Krypkjeller Krypkjeller har ingen adkomstmulighet og derfor ikke nærmere vurdert innvendig. Fra enden på vegg fremstår det som krypkjeller er i normal stand, men det er ikke mulig å kontrollere denne i sin helhet. - Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger.

Av TG2 avvik som kan kreve tiltak fremkommer: - Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Det mangler isolasjon / fagmessig utførelse i kott. Det er varmetap i hytten som bør utbedres og dampsperre bør undersøkes nærmere. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-. - Utvendig > Dører Alle dørene er preget av naturlig elde og slitasje (fungerer greit). - Våtrom > 1 Etasje > Bad > Overflater vegger og himling Det er påvist tegn til fuktskader i overflater. Det er tapet bak servant i våt sone og ved dusj i våt sone. (Ikke anbefalt) I garderobe mangler det taklist. + maling i enkelte områder på vegg. Det er fukt/muggskader på vegg i garderobe. - Våtrom > 1 Etasje > Bad > Ventilasjon Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Det er ikke tilluft under døren og vifte vil derfor ikke fungere optimalt. Det er ventil i vindu og vindu kan åpnes (dette kan medføre kald trekk). - Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter. Anlegg fremstår som ryddig og i normal god stand. Takstmann har ikke utdanning innen elektrisk og undersøkelse er derfor noe begrenset. Anbefaler el-kontroll ved eierskifte. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-. - Tomteforhold > Drenering Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. Alder på drenering tilsier at den nærmer seg 50% av forventet levetid. Selv om drenering da fungerer greit må svikt pga naturlig elde og slitasje forventes. Takstmann har generelt begrenset muligheter for å kontrollere tilstand.

Av TG2 avvik som ikke krever umiddelbare tiltak fremkommer: Taktekking, nedløp og beslag, veggkonstruksjon, vinduer, terrasse og rekkverk, utvendige trapper, radon, svakt/manglende fall til sluk på bad, slukk, membran og tettesjikt på bad, overflater kjøkkeninnredning og varmtvannstank.

Primærrom

Fritidsbolig Bruksareal 1. etasje: 70 kvm Hall m/trapp, Bad, Stue/kjøkken og Soverom. 2. etasje: 39 kvm Loftstue og 2 Soverom. Primærrom 1. etasje: 70 kvm Hall m/trapp, Bad, Stue/kjøkken og Soverom 2. etasje: 39 kvm Loftstue og 2 Soverom.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 24.10.2008.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende hytte som kan leies ut i sin helhet eller ikke. Helt etter eget ønske.

Vei/vann/kloakk

Eiendommen er tilknyttet offentlig kloakk. Privat vann fra Skånevik Vassverk. Fra fylkesveien Strondavegen og inn på Skålnes og helt frem til hytta er det privat vei.

Oppvarming

Peis med innsats. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Beliggende på Skålnes i Skånevik sentrum med butikker, kafeer, hotell, bensinstasjon (bil og båt), ferjeleie til Utåker m.m. Avstand til Odda og Haugesund er ca. 80 km. Avstand fra huset til bussholdeplass for buss til Odda og til Haugesund er ca. 300m.

  I Skånevik kan en hele året nyte den umiddelbare tilgangen til sjøen eller fjellturer i den omliggende flotte naturen. Om vinteren kan en ta i bruk Røldal skisenter ca. 50 minutter kjøring unna. Sommerstid kan Skånevik blant annet tilby Bluesfestival, Torgdagene og Pippifestival som er kjekt for store og små.

  I disse dager er det stor spenning i Skånevik da alle gleder seg til det nye oppvarmede utendørs svømmebassenget, som er under bygging, er forventet ferdigstilt i løpet av 2023.

  Adkomst

  Når man ankommer Skånevik fra øst kjører man forbi hotellet i Skånevik sentrum og holmen som kalles Peparen. Man tar så andre vei til høyre inn til Skånasund. Ta så inn til høyre igjen og så til høyre igjen. Eiendommen ligger da i enden av veien.

  Regulering

  Eiendomen ligger i et område regulert til kombinerte formål eller camping.

  Ihht reguleringsplan med ID - R-92: Delareal 539 m Formål Annet kombinert formål Utdyp. Kombinert byggeområde el camping

  Sentrumsformål ihht kommuneplanen: Delareal 3 m Arealbruk Veg, Nåværende Områdenavn Hytter

  Delareal 537 m Arealbruk Fritidsbebyggelse, Nåværende Områdenavn Skånevik

  Delareal 540 m KPHensynsonenavn H910 KPDetaljering Reguleringsplan skal fortsatt gjelde

  • kr 2 990 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 15.900,-
  • kr 91 980,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 081 980,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 7 287,- pr. 2022. For avløp, feiiing og eiendomsskatt. Avgifter varierer etter forbruk.I tillegg kommer vannavgift til Skånevik vassverk. Selger betalte kr. 3687,- for 2022.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke anledning å tegne boligselgerforsikring, da selger er et foretak(juridisk person). Ved en evt. oppløsning/konkurs av selskapet vil det være begrenset anledning for å fremme et mangelskrav.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert  og selgers Egenerklæring datert 23.10.23. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 16. apr. 2024

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01230564
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.