Skåregata 213

Haugesund
Prisantydning

1 280 000,-

Solgt
 • BRA62㎡
 • EierformSameie
 • Soverom2
 • Byggeår1912
 • Omkostninger43 080,-
 • Totalpris1 323 080,-
 • Felles/mnd1 000,-

Haugesund sentrum - selveierleilighet med 2 soverom i 2. etasje!

Beskrivelse

Flott 3 roms leilighet i Haugesund sentrum med gjennomgående god standard. Store deler av leiligheten er oppusset i nyere tid. Samtlige tak, vegger og lister er nettopp malt.

Kjøkken med fin, stor og hvit innredning og barløsning som fungerer som spiseplass. Kitchen board over benkeplatene. Benkeplate ny fra 2019. Hvitevarer som medfølger er stekeovn, kjøleskap og oppvaskmaskin. Det er varmtvannsbereder på 50L i fra 2000 i kjøkkenbenk. «Fake-flis» laminat på gulv nytt fra 2019 og malte MDF plater på vegg. Takess plater i taket fra 2019. Utgang til altan fra kjøkkenet.

Stor og lys stue med god plass til både spise- og sittegruppe. Stuen har parkett på gulv, malte MDF plater på vegg og malte plater i taket. Vinduene som sørger for godt med lysinnslipp var nye i 2017.

Leiligheten har et dobbelt og ett enkelt soverom. Begge rommene har parkett på gulv og malt panel på veggene. Utgang til altan som ligger vendt inn mot gårdsrom fra hoved/dobbelt soverom. Begge soverommene har garderobeskap.

Badet ble totalrenovert i 2020. Fliser med varmekabler i gulvet, baderomsplater på vegg og downlights i taket. Taket ble oppusset i 2016. Andre oppgraderinger som er verdt å nevne er; nytt dusjkabinett og ny vask. Det er mulighet å sette inn en 40cm/slim/smal vaskemaskin. Det er lagt opp koblinger til dette.

Sameiet har i fellesskap skiftet taket høsten 2019, dette er betalt ut. Bod/sportsbod for lagring er ute i gårdsrom.

Detaljer

Leiligheten inneholder stue/kjøkken, bad og to soverom. Det er i tillegg en utvendig sportsbod.

Bygningsinformasjon

Bygget er satt opp i tømmer på støpt grunnmur. Saltaket er tekket hovedsakelig av skifer. Boligen inngår i bevaringsverdig fasaderekke. Fasadeendringer må godkjennes hos byantikvaren.

Sammendrag av takstmanns tilstandsrapport:

Store eller alvorlige avvik - TG3: Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn Tekniske installasjoner - Ventilasjon Tekniske installasjoner - Branntekniske forhold

Avvik som kan kreve tiltak - TG2: Utvendig - Vinduer Utvendig - Dører Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger Innvendig - Overflater Innvendig - Radon Innvendig - Innvendige dører Våtrom - Ventilasjon - Bad Tekniske installasjoner - Vannledninger Tekniske installasjoner - Avløpsrør Tekniske installasjoner - Varmtvannstank Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg

Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak - TG2: Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad Kjøkken - Overflater og innredning - Stue/kjøkken

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på fasadeendring datert 06/05/1987.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Leiligheten ligger sentralt i forhold til alle fasiliteter som Haugesund sentrum har å by på. Fin rekreasjonpslass (byparken) like bortenfor.

  Adkomst

  Fra rundkjøring ved Flotmyr kjør vestover Tuhauggata og ta til høyre Skåregaten. Følg veien bortover og boligen/leiligheten ligger på høyre side. Inngang i bakgården. Opp en trapp.

  Ved fellesvisninger vil det bli godt skiltet med Eiendomsmegler A visningskilt.

  Alternativt kan en åpne annonsen på finn.no, på annonsens høyre side er det en kartskisse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en reiserute fra din startdestinasjon til boligen.

  Regulering

  Eiendommen er ligger i hensynssone 2 - sentrum øst, som omfattes av sentrumsplanen.

  • kr 1 280 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 8.500,-
  • kr 43 080,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 323 080,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 1 000,- Felleskostnader betales pr.mnd og inneholder felles forsikring av bygningsmassen, samt noe avsetning til vedlikehold.

  Kommunale utgifter

  kr 7 451,- pr. 2022. Opplyste kommunale avgifter inneholder vann & avløp, samt eiendomsskatt. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk.

  Ligningsverdi

  kr 391 164,- for 2021 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Hvitevarer som medfølger handelen er som følger; Stekeovn, kjøleskap og oppvaskmaskin. Det gis av selger ingen garanti.

  Det samles inn felleskostnad for bygningsforsikring hver måned. Denne betales av annen seksjonseier.

  Sentrale lover

  Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kun er anledning til å erverve to seksjoner i sameiet iht. Lov om eierseksjoner § 23.

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 23.02.2023 og selgers Egenerklæring datert 05.03.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 22. sep. 2023

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 01230059
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.