Skåregata 216

Haugesund
Prisantydning

650 000,-

Solgt
 • BRA58㎡
 • EierformAndel
 • Soverom1
 • Byggeår2003
 • Omkostninger6 960,-
 • Totalpris984 484,-
 • Felles/mnd7 226,-

Havnaberg / Byparken - Praktisk 2-roms leilighet med balkong. Heis og mulighet for garasjeplass .

Detaljer

Meget praktisk 2-roms leilighet i usjenert 4. etasje med heis. Trygt og godt med lukket inngangsparti og bakgård. Leiligheten inneholder entre/gang med dørtelefon og stor skyvedørsgarderobe. Innvendig bod med sentralstøvsuger. Romslig soverom med skapplass. Skyvedør til bad og dør ut i gangen. Bad/wc med dusjhjørne og varmekabler. Opplegg for vaskemaskin. Åpen stue - kjøkkenløsning. Pen innredning med god skap og benkeplass. Oppvaskmaskin. God plass for sofagruppe og spisestue. Utgang til østvendt altan. Det er i tillegg en kjellerbod.

Bygningsinformasjon

Bygningen er oppført av elementer av betong. Flatt tak. I takstmanns rapport har følgende fått TG2, avvik som kan kreve tiltak: Balkong bærer noe preg av naturlig elde og slitasje. Terrassebord er moden for vask og overflate behandling. Over balkoing er det laget et feil hull, men dette har ingen praktisk betydning. Noe skader på dør blader. Våtrom. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Tg pga noe svakt fall rundt sluk. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Tg pga naturlig elde og slitasje av membran. Det er i tillegg ikke fremlagt dokumentasjon. Vannledninger, mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger.

Ferdigattest

Det er utstedt ferdigattest datert 13.09.2003.

Adgang til utleie

Etter borettslagslovens bestemmelser kan andelseieren ikke uten samtykke fra styret leie ut boligen utenom til familie i opp og nedadstigende rekkefølge. Det er noen unntaksbestemmelser, konferer megler.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Meget sentral beliggenhet i sentrum tett på Byparken og Havnaberg. Kort rusletur til matbutikker og alt sentrum har å tilby.

  Adkomst

  Skåregata 216 ligger ca 50 meter sør for Byparken.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område omfattet av sentrumsplanen.

  • kr 650 000,- (Prisantydning)
  • 327 524,- andel fellesgjeld pr. dato 10. mar. 2023
  • 977 524,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Tinglysing pantedokument kr. 480,-
  • Tinglysing hjemmelsovergang kr. 480,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 6.000,-
  • kr 6 960,- (Omkostninger totalt)
  • kr 984 484,- (Totalpris inkl. omkostninger)
 • Fellesutgifter

  kr 7 226,- Fellesutgifter faktureres månedlig og inneholder avdrag & renter av andel fellesgjeld (fellesgjeld planlagt ferdig nedbetalt 01.12.2028), kommunale avgifter, renovasjon, felles forsikring av bygningsmassen, vedlikehold, trappevask og kollektivt tilknytting Get med TV og Internett.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Betingelser fellesgjeld

  Lånenummer: 135251734, Den Norske Stats Husbank Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 08.03.2023: 2.75% pa. Antall terminer til innfrielse: 69.6 Saldo per 08.03.2023: 6 068 862 Andel av saldo: 327 525 Første termin/første avdrag: 01.10.2021 ( siste termin 01.12.2028 ) Flytende rente

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 10.03.2023 og selgers Egenerklæring. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 23. mar. 2023

 • Ansvarlig megler: Fred Lippens
 • Oppdragsnummer: 01230098
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.