Skogavikvegen 6, 5593 Etne

Skogavikvegen 6

Etne
Prisantydning

2 400 000,-

 • BRA377㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom6
 • Byggeår1970
 • Omkostninger71 320,-
 • Totalpris2 471 320,-

Bolig / fritidseiendom med svømmebasseng, stor garasje, minigolfbane/basket med klubbhus, grillhytte, naustrett m.m!

Visning

søndag 20 juni

14:30-15:30

Påmelding
Beskrivelse

Veldig romslig innkjørsel, snuplass og parkering på tomta.

Boligen: Under terrassen på fremsiden av huset er det en lagerplass. Utedel til varmepumpen for det vannbårne anlegget er plassert her. Det er benkeplate og fremlagt vann med utslagsvask. Inngang til det tekniske rommet i kjelleren og videre til bassengrommet.

Det er krypkjeller under deler av bygget. Utvendig vannkrane like ved luke til krypkjelleren.

Inngang via skiferplatting og skifertrapp inn til vindfang med belegg på gulv og malt strie på vegger. Inngang videre til gang/hybel og til hall.

Gang/hybel kjøkken med innebygde skap, benkeplate, belegg på gulv. Fra gangen er det trapperom ned til sokkeletasjen og bassengområdet.

Dobbelt soverom med panelovn, nyere pvc vindu, dobbelt garderobeskap, gulvbelegg og malte / tapetserte vegger.

Dobbelt soverom med nyere pvc vindu, innebygget skap, panelovn og gulvbelegg og malte / tapetserte vegger.

Bad med varmekabler på gulv, belegg, stor baderomsinnredning med underskap, to speilskap, dobbel servant, mekanisk vifte på vegg, wc, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. 3 store speil fastmontert på vegg i tillegg til de to speilene ved vasken.

Hall som ligger rett innenfor vindfanget har benkeplate, dobbelt garderobeskap, skuffer, tapetserte vegger og belegg på gulv. Glassdør til stue.

Nytt dobbelt soverom med belegg på gulv, nyere pvc vindu, panelovn, skyvedørsgarderobe og tapetserte vegger.

Enkelt soverom med belegg på gulv, dobbelt garderobeskap og nyere pvc vindu.

Kjøkken med spiseplass, innredning fra Grindheim i Etne av eldre dato med heltre skaper, laminatbenkeplate, dobbel nedfelt vask, komfyr, kjøleskap og panelovn.

Vinkelstue som har trapp ned til biljardrom i underetasjen. Jøtul vedovn, vegghengt TV, ytterste del av stua er påbygget i 2001 og har utsikt i 3 retninger. Utrolig nydelig fjord- og fjell utsikt! Man ser helt fra Borgundøy/Fjellberg, innover Åkrafjorden og snøkledde fjell selv midt på sommeren. Det er også god utsikt over egen tomt her. Belegg på gulv og to utganger til terrasse.

Utgang via både dobbel dør til terrasse og enkel dør til hage. Terrassen er overbygget, delvis innebygget og er en lun og god uteplass året rundt. Det er en fin og mye brukt paviljong på den fineste og høyeste utsiktsplassen på tomta bare noen meter fra terrassen. Herfra har man også god oversikt ned til den andre tomta, som medfølger i salget, og som har mini-golfbane/puttebane, basketballbane og klubbhus. Fra området ved terrassen og grillområdet er det også adkomst til en koselig frittstående grillhytte/lysthus med sitteplasser til mange.

Sokkeletasje: Det er to innvendige adkomster til underetasjen. Dersom man går ned fra stua kommer man ned til biljardrom/kjellerstue. Rommet har skipsgulvs belegg, nyere vedovn med glassfront og det kunne passet ypperlig med en liten bar her.

Kontor med dobbelt garderobeskap og belegg på gulv.

Stue / hall i forbindelse med svømmebassenget som har mulighet for flere sittegrupper. Teppe på gulv. Mesteparten av vinduer er nyere pvc vinduer. Utgang til baksiden av huset hvor man kan lage et fint solseng område eller lignende. Skyvedør til bassengrommet.

Flislagt bad fra 2011 med varme i gulv, wc, servant med moderne underskap og dusjnisje med forheng.

Rom med seng (ikke godkjent soverom, det står bod på tegninger) som har belegg på gulv og innebygd skap.

Nytt rom med seng (ikke godkjent soverom, det står bod på tegninger) som har dobbelt garderobeskap og belegg på gulv.

Nydelig bassengrom med stort basseng som er i bruk. Det er fliser på vegger og gulv og skyvedører til meget privat uteområde. I forbindelse med bassengrommet er det en kjekk badstu.

Videre er det direkte inngang fra bassengrommet til bad fra 2012 med dusj, fliser på gulv, baderomsplater, wc, servant m/speil og mekanisk vifte på vegg.

Teknisk rom for vannbårent anlegg. Utgang videre til boda under terrassen ved garasjen.

Utgang fra bassengrommet også til gang med ny avdeling med bad, vaskerom og bod.

Flislagt vaskerom med benkeplate og utslagsvask.

Bad med belegg på gulv, baderomsplater, wc, baderomsinnredning med fire underskap, to speilskap og dusj med mulighet for forheng.

Bod med fastmonterte hyller.

Stor garasje: Garasjen er på 34 kvm. BRA har betong gulv, innlagt belysning, 3 sidevinduer, sidedørsinngang, arbeidsbenker og hyller. Det er port med portåpner.

Lekehytte: Frittstående lekehytte ved garasjen som har overbygget terrasse foran inngangsdøra. Innvendig kledd med panel, utvendig kledd med trepanel og aluminiumstak.

Tomt 2 (139/17): Det er egen kjørevei ned til parkeringsområde til for eksempel campingvogn, båt med mer. Steinheller for sittegruppe. Minigolf og basketballbane med kunstgress dekke og høyt gjerde rundt. Tomta går lengre enn det ser ut til. På nedsiden av klubbhuset er det en steinfylling med et skur med materialer i. Dette er på tomta. Støpt område som kan inngjerdes (pålene står, men mesteparten av gjerde er borte). Garasjen står også på denne tomta.

Klubbhus: Klubbhus på 32 kvm. BRA med inngang til stort rom med fliser på gulv, panelte vegger, innlagt belysning, stikkontakter og kjøkkenbenk med benkeplate med dobbelt underskap.

Bod.

Wc med toalett og servant.

Vannet i klubbhuset har tidligere vært tilkoblet, men er frakoblet nå.

Carport for motorsykkel / lagringsplass ved siden av klubbhus.

Naustrett: Det er tinglyst naustrett i Skogavika på 139/3 sammen med eier av 139/16. Naust er ikke omsøkt bygget, og det må evt. søkes etter gjeldende regler. Det presiseres at en naustrett gir rett på hovedbruk til oppføring, men ikke rett på å få bygget fra kommunen.

 • Det er varmekabler rundt bassenget og på bad som hører til bassenget. Det er også laget klart for å koble opp med vannbåren varme i kjellerstuen utenfor bassenget. Luft-til-vann varmepumpe for det vannbårne anlegget. Dette er ikke tilkoblet per nå.
 • Hybel påbygget på 90-tallet. Om kjøper ønsker å bruke hele selv er det godt tilrettelagt for dette med åpne løsninger i mellom.
 • Stue ble påbygget i 2001, kjellerstue påbygget ca. 2011 og basseng ble påbygget rundt 2012.
 • Det foreligger tegninger utarbeidet av Omega for både eksisterende og planlagte påbygg. Kontakt megler for kopi.
 • Sikringsskap med automatsikringer.
 • Eget privat borehull på egen tomt. Selger er usikker på årstallet, men det er fra nyere tid.
 • Automatsikringer. Hovedsikring på loft er eldre skrusikring.
 • Vannrør av både kobber og rør-i-rør. VVB på 300 liter fra 2002.
 • Det er spor etter mus i kjeller, krypkjeller og på loft. Tiltak anbefales.
Detaljer
 • Tomta ligger pent til ytterst på kant med meget flott utsikt til fjord og fjell.
 • Eiendommen inneholder stor bolig på 2 etasjer med svømmebasseng, garasje, lysthus/grillhytte, klubbhus med minigolfbane/basketballbane med kunstgressdekke med mer!
 • Boligen har 6 soverom, to rom med seng (disponible rom), 3 stuer, 5 bad, 2 vaskerom mange boder m.m.
 • Nydelig og stort bassengområde med badstu, bad, tilhørende stue og utgang solsengområde. Varmekabler ved bassengområdet og lagt opp til vannboren varme i stua der. Må tilkobles bare.
 • Naustrett i Skogavik like nedenfor eiendommen.
Bruksareal per etasje

Kjeller: 193 kvm 1. etasje: 184 kvm

Bygningsinformasjon

I følge kommunen så har de ikke tegninger på all bygningsmasse på eiendommen. De har registrert tilbygg til boligen i 1993 og 2001, men har kun tegninger fra tilbygg i 2007. Det er gitt rivingstillatelse til lagerhall og oppføring av dobbel garasje. Garasje er oppført, uten at det er rekvirert ferdigattest. Den har en annen utforming enn det mottatte tegninger viser. Klubbhus har kommunen ingen søknad eller tegning på. Det antas at vann og avløp som er innlagt da heller ikke er omsøkt godkjent. Med tanke på mangelfulle tegninger fra kommunen har ikke megler anledning til å sjekke om rom og bygninger er godkjent til den bruk de benyttes pr i dag.

Grunnmur av betongmur. Element pipe. Reisverk av tre. Aluminiumsplater og shingel på tak.

Primærrom

Kjeller: Biljardrom/kjellerstue, kontor, hall/kjellerstue, 3 stk bad, 2 stk gjesterom (bod) og vaskerom. 1. etg.: Entrè, gang, 2 soverom, bad, stue m/trapp og kjøkken. 1. etg. hybel: Kjøkken/inngang, gang, bad og to soverom.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest for tilbygg datert 27.07.2007.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Privat vann og avløp.

Oppvarming

Vedovn i stue og biljardrom/kjellerstue. Vannbåren varmeanlegg med varmepumpe. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Skoga ligger vakkert til med utrolig flott utsikt til store deler av Sunnhordlands-bassenget kun ca 5 km fra Skånevik sentrum. Området har spredt bebyggelse med både eneboliger og hytter.

  Adkomst

  Fra Skånevik sentrum kjører man utover Skåneviksstranda. Etter ca. 4 km. kommer man til Skoga og tar av til høyre ved skilt Skogavikvegen. Boligen ligger da rett frem.

  Regulering

  Her er det kommuneplanen som er gjeldende. Området er avsatt til spredt fritidsbebyggelse.

  • kr 2 400 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 9 900,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 60 000,-
  • kr 71 320,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 471 320,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 3 974,- pr. 2020. Det er fire terminer pr år. Kommunale avgifter inkluderer Brann/ feiing kr 761,- per år og E-skatt på kr 3212,8 per år.

  Renovasjon

  kr 2 839,- pr. år. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse
  • Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.
  • Hvitevarer medfølger ikke handelen.
  • Veiretten gitt av hovedbruket gjelder den private veien som går fra fylkesveien og gjennom nabotomta gnr. 139 bnr. 16 som senere er utskilt fra hovedbruket. Man på påregne deltakelse av forholdsmessig del av vedlikehold til veien, selv om det ikke står tinglyst en heftelse rundt dette med vedlikehold.
  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger hustegninger, Takstrapport datert 31.05.21 og selgers Egenerklæring datert 09.06.21. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 11. jun. 2021

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 1-21-00076
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.