Skrestølen 6

Karmøy
Prisantydning

1 750 000,-

Solgt
 • BRA191㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår1965
 • Omkostninger60 900,-
 • Totalpris1 810 900,-

Flott enebolig med garasje og utsikt til Førresfjorden.

Beskrivelse

Eier har gjort følgende oppgraderinger etter kjøp i 2021: - Det elektriske er oppgradert. Automatsikringer. Eier oppgraderte noen kurser i forbindelse med bygging av nytt kjøkken. - Kott på loft er isolert. - Utvidet kjøkken (mot gang) i 2022. Nytt kjøleskap her. - Kjøkkeninnredning fra 2017 ble montert i 2022. - Nye rør-i-rør til kjøkken 2022. - Nytt laminatgulv på kjøkken, i gang, på kontoret og på toalettet i 2022. - Vestvegg i stua er renovert pga sprekk i mur. Renovert innvendig og utvendig i 2023. - Fiber er innlagt. - Nytt soverom på loft mot øst. - Gipset vegger i gangen i 1. etasje og malt flere vegger i huset. - 3 sider av 1. etasje av huset er nymalt (ikke mot veien i sør). - Vannbord er skiftet. - Enkelte nye takrenner og nedløp. - På loftet er alt malt innvendig gulv/vegg/tak. - Det er satt inn brukte vinduer i god stand i stua, kjøkken og barnerom. Videre medfølger et brukt vindu i god stand til hovedsoverom.

 • Varmtvannsbereder fra 2018.
 • Taket ble skiftet en gang mellom 1990 og 1995.
Detaljer

Hovedetasje: Inngang via terrasse med skiferheller og tett tak over. Inngang til vindfang med laminatgulv, innebygget skap og garderobe.

Glassdør inn til gang med nytt laminatgulv og nye gipsvegger som er malt. Dobbelt innbygget skap her.

Soverom med laminatgulv, malt tapet på vegger og innebygget skap. Rommet er i dag innredet som et gamingrom/kontor.

Bod med belegg på gulv, tapet og fastmonterte hyller.

WC med laminat på gulv, tapetserte vegger, servant med dobbelt underskap, ventil og toalett.

Bad med belegg og varmekabler på gulv, våtromstapet på vegger, badekar med dusjløsning, stor baderomsinnredning med fire underskap, to skuffer, høyt sideskap og to speilskap. Plass til stellebord, kommode etc.

Dobbelt soverom med nytt laminat på gulv, plissè gardin i vindu, stor skyvedørsgarderobe med innredning med plass til «skjult» tv bak speilfront.

Stue med nypusset parkett på gulv, varmepumpe, vedovn med glassfront, plissè gardin i stort vindu mot sør og i vindu mot vest samt utgang til luftebalkong.

Terskel løs overgang fra stua inn til kjøkken med nytt laminatgulv og nyere innredning. Kjøkkenet er også utvidet mot gangen. Kjøkkeninnredningen har keramisk koketopp, int. oppvaskmaskin, int. stekeovn, int. micro, nytt int. kjøleskap og spotter i tak.

Loft: Trapp opp til romslig gang brukt som loftstue med kott i knevegger, heltre malt gulv, hvitmalt panel på vegger og i tak. Opplegg for tv her.

Dobbelt soverom med malt heltre gulv, malt panel på vegger og tak og innebygget skap. Her er vindu reparert.

Dobbelt soverom med kott i knevegger, malt heltre gulv, malt panel på vegger og tak, innebygget skap og helt nytt vindu.

Kjeller: Trapperom fra gangen i hovedetasjen og ned til gang med egen utgang til nedsida av huset med belegg på gulv. Gangen er veldig romslig og det er mulig å lage et par soverom her (ikke omsøkt). Utgangen går ut til støpt platting med tett tak over. Her er det støpt trapp opp fra nedsiden til oppsiden av huset.

Vaskerom med støpt gulv, utslagsvask, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, vinduer for dagslys og innlagt belysning.

Stor bod med støpt gulv.

Bod/teknisk rom med støpt gulv, fastmonterte hyller, varmvannsbereder og røropplegg.

Krypkjeller under deler av boligen med stor luke fra det tekniske rommet. Krypkjelleren har støpt gulv og det er tilgang til røropplegg her også.

Vedbod med støpt gulv og innlagt belysning.

Bod med støpt gulv, vindu for dagslys og innlagt belysning.

GARASJE: Garasje oppført i 1970 i mur med port og bølgeblikk i metall på tak. To sidevinduer for dagslys. Garasjen er registrert tatt i bruk i kommunen i 01.01.1970.

Bygningsinformasjon

Oppført på grunnmur i betongstein og yttervegger i betongstein som er utvendig pusset og malt. Etasjeskillere i tre. Fasade/kledning har liggende bordkledning i møne og pusset mur for øvrig. Mursteinspipe. Saltak i trekonstruksjon med sperrer og sutak i tre/spon. Taket er utvendig tekket med betongtakstein. Bygningen har krypkjeller under trebjelkelag og stubbegulv. Det er luke i bod mot krypkjeller.

Megler har mottatt tegninger på garasjen fra kommunen. De to vinduene er ikke tegnet inn på tegning og er ikke omsøkt godkjent i kommunen.

Megler har forespurt kommunen etter tegninger på huset, men ikke mottatt noen. Megler har derfor ikke hatt anledning til å kontrollere den faktiske bruken av ulike rom mot hva som er godkjent i kommunen.

I vedlagt tilstandsrapport fra takstmann fremkommer følgende TG3 avvik med store eller alvorlige mangler: Utvendig > Vinduer Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger Innvendig > Innvendige trapper Våtrom > 1 etasje > Bad > Generell Våtrom > Kjeller > Vaskerom 1 > Generell Våtrom > Kjeller > Vaskerom 1 > Tilliggende konstruksjoner våtrom Tekniske installasjoner > Ventilasjon

Konstruksjoner som ikke er undersøkt: Våtrom > 1 etasje > Bad > Tilliggende konstruksjoner våtrom

Det fremkommer følgende TG2 avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Dører Utvendig > Utvendige trapper Innvendig > Overflater Innvendig > Krypkjeller Kjøkken > 1 etasje > Stue/kjøkken > Overflater og innredning Spesialrom > 1 etasje > Toalettrom > Overflater og konstruksjon Tekniske installasjoner > Avløpsrør Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Tomteforhold > Terrengforhold Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger

Det fremkommer følgende TG2 avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Utvendig > Taktekking Utvendig > Nedløp og beslag Utvendig > Veggkonstruksjon Utvendig > Takkonstruksjon/Loft Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn Innvendig > Radon Innvendig > Pipe og ildsted Innvendig > Rom Under Terreng Innvendig > Innvendige dører Tekniske installasjoner > Vannledninger Tekniske installasjoner > Varmesentral Tekniske installasjoner > Varmtvannstank Tomteforhold > Drenering Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter.

Ferdigattest

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse. Jf. plan- og bygningsloven § 21-10 (5) utstedes det ikke lengre ferdigattest for tiltak det er søkt om før 1/1-98. Dette innebærer at byggverkene lovlig kan brukes og omsettes uten at det foreligger ferdigattest. Det betyr imidlertid ikke at ulovlig bygde tiltak blir lovlige.

Ulovlig oppførte tiltak vil kommunen fremdeles kunne forfølge og kreve omsøkt etter dagens regelverk. Kjøper overtar ansvar, risiko og eventuelle konsekvenser knyttet til dette.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger. Det kommunale vannet går langs veien ved navn Skrestølen.

Skrestølen er privat vei. Kommunal vei frem til bakken.

Oppvarming

Vedovn og varmepumpe i stua. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Boligen er beliggende på Skre og nyter flott utsikt mot Førresfjorden. Kort vei til handelsområde på Raglamyr. Skole på kolnes med gang- og sykkelsti til skolen.

  Adkomst

  For veibskrivelse se Gule sider og velg kart. Skriv inn adresen og velg veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ilgger i et område regulert til bolig.

  Ihht kommuneplanen: Delarealer Delareal 669 m KP HensynsonenavnH710_1 KPBåndlegging Båndlegging for regulering etter pbl.

  Delareal 732 m Arealbruk Boligbebyggelse,Nåværende Områdenavn FB6

  • kr 1 750 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 15.900,-
  • kr 60 900,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 810 900,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 15 997,- pr. 2023. Avløp 7 154,12 kr Eiendomsskatt 1 480,00 kr Renovasjon 3 445,00 kr Vann 3 926,60 kr Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 27.02.24 og selgers Egenerklæring datert 26.02.24. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 3. apr. 2024

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01240068
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.