Smørtjørnsmoen 37/102, 5763 Ullensvang

Smørtjørnsmoen 37/102

Ullensvang
Prisantydning

1 190 000,-

Solgt
 • BRA54㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom1
 • Byggeår1954
 • Omkostninger33 570,-
 • Totalpris1 223 570,-

Oppusset hytte nær Lontjørn skiskytterstadion

Beskrivelse

Støpt trapp opp til platting med rekkverk og flaggstang foran inngangspartiet.

Overbygget inngangsparti med underopplett til bl.a. vedlagring på siden av inngangspartiet.

Inngang til gang med spotter i tak, laminatgulv, panelte vegger og panel i tak.

Bad med belegg på gulv, dusj med glassdører, FiboTrespoplater på vegger rundt dusjen, vegghengt toalett, moderne servant med to underskuffer og speil med integrert lys.

Ny gang med trapp opp til loftsetasjen og bod under trappa.

Stue med utgang til delvis overbygget terrasse (hvor det også er trapp ned til ny terrasse på nedsiden), ny vedovn med glassfront og stålrørspipe, varmepumpe og delvis åpen løsning til kjøkken.

Kjøkken med fin innredning med integrerte hvitevarer som induksjon koketopp, stekeovn og micro samt int. kjøleskap og fryseboks og int. oppvaskmaskin.

Ett soverom i etasjen.

Loft: Trapp med heltre trappetrinn opp til loftsetasje hvor det er for lav takhøyde til å kalles soverom, men det er to værelser (ett værelse i hver ende). Godkjent som værelser i 1951. Lav takhøyde og for små vindu. En nyere stavs parkett på gulv på loftet.

Kjeller: Fra terrassen på nedsiden er det inngang til både kjelleren og det er også en utvendig bod hvor rør-i-rør kommer ned, det er vannpumpe, varmtvannsbereder og en tank for kloakken. Utvendige stikkontakter ved inngangen til kjelleren. Kjelleren er ikke dokumentert godkjent. Se "regulering" for mer detaljert forklaring.

Inngang til kjellerstue (ikke godkjent innredet til varig opphold) med varmepumpe, laminatgulv og panelte vegger.

Wc (ikke godkjent) med belegg på gulv og liten servant med speilskap.

Bod (ikke godkjent innredet til varig opphold) med nyere vindu og laminatgulv og hvitmalt panel på vegger.

 • Hytta holder bra standard og fremstår som innbydende og oppgradert. Vesentlig påkostet med fint Ikea kjøkken og bad som ble pusset opp i 2015. Fine overflater. Hytta har nyere laminat på gulv, fint panelte vegger og panel i tak. Nyere en stavs parkett på gulv på loft. Mye av arbeidet er gjort 2015 og 2019, men det er også registrert arbeider som er eldre.
 • Parabolantenne.
 • Automatsikringer (nyere tavle).
 • Ihht rapport fra takstmann er det registrert en lekkasje i yttertak og i tillegg er det fjernet to vinduer og en dør uten at arbeidet er fullført.

Se også "regulering" for mer forklaring fra kommunen om hva som kan ventes å få godkjent og ikke.

Det er søkt om et indre påbygg av eksisterende toalettrom og terrasse langs hytta mot øst i 1995.

 • Privat vann og offentlig avløp. Det ligger kommunal vannledning ved hovedveien (ca 10 meter) som eventuelt kan tilknyttes (mot avgift). Borehull per i dag uten avgift. Tidligere eier opplyste at han tok med drikkevann og at det er noe farge/jernsmak på vannet.»
 • Avløp fra toalettet går via tank m/kvern og pumpe ut til den kommunale kloakkledningen ved veien.
Detaljer
 • Hytta inneholder i 1. etasje underopplett for ved utenfor inngangsdøra, to ganger, fint bad med dusj og vegghengt toalett, stue med ny vedovn, varmepumpe og utg. terrasse, kjøkken med flott innredning og int. hvitevarer samt ett soverom. På loftet er det 2 værelser som brukes til soverom, men har lav takhøyde. I kjelleren er det kjellerstue, wc og bod. Kjelleren er ikke godkjent.
 • Hytta holder bra standard og fremstår som innbydende og oppgradert. Fint kjøkken og bad. Fine overflater. Hytta har nyere laminat på gulv, fint panelte vegger og panel i tak. Nyere en stavs parkett på gulv på loft.
 • Det er noen lovlighetsmangler ved hytta. Se "standard" og "regulering".
 • Eiendommen ligger på Lontjørn der hvor man tar av til Utsikten et lite stykke før man kommer til Solfonn. Nær skiskytterstadion på Lontjørn. Fra Lontjørn går blant annet preparerte løyper bort til Solfonn og videre bort til lysløypen på Korlevoll og rett opp på høyfjellet.
Bruksareal per etasje

Kjeller: 20 kvm. (ikke godkjent). 1. etasje: 54 kvm.

Bygningsinformasjon

Grunnmur av betong. Kledning av tre. Takplater.

Primærrom

Kjeller: 0. 1. etasje: Entrè, bad, gang, stue, kjøkken og soverom. Loft: 0.

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende hytte som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig avløp via private stikkledninger. Privat vann fra borehull. Det ligger kommunal vannledning ved hovedveien (ca 10 meter) som eventuelt kan tilknyttes (mot avgift), disse opplysningene er mottatt av forrige eier . Det er kommunal vei, nesten frem til eiendommen.

Oppvarming

Vedovn i stua. Varmepume både i stua oppe og i kjellerstua. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger på Lontjørn der hvor man tar av til Utsikten et lite stykke før man kommer til Solfonn. Preparerte løyper til skiskytterstadion på Lontjørn. Seljestadområdet er tradisjonelt et av hovedområdene for skiturisme på sør-vestlandet. Her starter milevis med oppkjørte skiløyper i alle himmelretninger. Fra Lontjørn går blant annet preparerte løyper bort til Solfonn og videre bort til lysløypen på Korlevoll og rett opp på høyfjellet.

  Røldal og omegn er meget populært da dette er et av Norges mest snøsikre områder og hytta ligger kun 10-15 min. til alpinanlegget i Håradalen. Anlegget har i dag 6 heiser hvorav en er stolheis og den øverste går til 1284 m.o.h. med totalt 15 km med løyper og 12 nedfarter. Her bygges det i disse dager en ny stolheis som skal bli enda lengre enn den som de har og åpner opp nye løypetrasèer. Se www.roldal.com for mer info.

  Om sommeren er området et eldorado for turgåere, bærplukkere og for folk som er mer viderekomne som går toppturer eller lengre turer over nasjonalparken - Hardangervidda. Fra Solfonn har en et ypperlig startpunkt til den høyeste toppen (1602 m.o.h.) i området, Kyrkjenuten, hvor en kan (under optimale forhold) se helt til Utsira og Stavanger.

  Adkomst

  Ta av ved veien som går ned til Utsikten. Kjør rett forbi stor gruset parkeringsplass og gruset vei opp til venstre opp mot hyttene. Parker i veiskulder like nedenfor hytta og gå ca 1 minutt opp til hytta.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til fritidsformål.

  Det ikke tillatt med mer enn en etasje i henhold til reguleringsplanen og det er ikke kurant å få dispensasjon. Det er ikke gitt lignende dispensasjon i området tidligere.

  I reguleringsplanen for området "12281975005- Smørtjørnsmoen" står det i § 7 at en kan føre opp hytter med maksimalt 1 etasje. De godkjente tegningene på hytta fra 1951 viser at hytta skulle bygges som en vertikaldelt hytte i 1 etasje med loft. Tegningene de hadde med viser at "halve" hytta ble bygget, dvs at 1 høgda og loftet ble bygget ca. som den ene halvdelen av den vertikaldelte hytta godkjent i 1951. Etter kommunens vurdering er dermed 1 etasje og loftet i tråd med godkjente tegninger selv om halve hytta "mangler".

  Når det gjelder kjelleren finner ikke kommunen at det er gitt dispensasjon fra reguleringsplanen til å bygge denne. For å få kjelleren i tråd med planen, dvs at den ikke kan regnes som etasje, skisserer kommunen to mulige løsninger. 1. Når fri takhøyde innvendig i kjeller er under 1,9 meter blir den ikke regnet som måleverdig areal, og ikke etasje. Når takhøyden er under 1,9 kan ikke kjelleren inneholde oppholdsrom (hoveddel) som stue, soverom, bad o.l. 2. Kjeller blir heller ikke regnet som etasje dersom himlingen er mindre enn 1,5 meter over planert terrengs gjennomsnittsnivå rundt bygningen. Heller ikke her kan kjelleren inneholde hoveddel, bare tilleggsdel som t.d. bod.

  Det er mulig å søke dispensasjon fra bestemmelsen som sier at det bare blir gitt tillatelse til 1 etasje. I utgangspunktet er dette et avslag, men begrunnelsen i dispensasjonssøknaden blir nøye vurdert. Kommunen kan ikke finne at det er gitt denne type dispensasjon i dette området tidligere, noe som blir vektlagt i kommunens vurderinger. Hytta ligger i et eldre felt der det kan ligge dispensasjoner i gamle arkiv, som kommunen ikke har lett godt nok i. Kommunen har tidligere hatt saker i andre områder der kommunen ikke har gitt dispensasjon for godkjenning av allerede bygde kjellere i strid med plan.

  • kr 1 190 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 9 900,-
  • Dokumentavgift 22 500,-
  • kr 33 570,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 223 570,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 4 760,- pr. 2019. Det er fire terminer pr år.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Hvitevarer som står i hytta på visning og på bilder medfølger i handelen. Det gis ingen garanti på disse.

  Selger ikke har fylt ut egenerklæringsskjema fordi det er et videresalg som følge av heving mellom kjøper og selgers boligselgerforsikring, selger har ikke vært på hytta og har ikke ytterligere kjennskap til hyttas tilstand bortsett fra det som fremgår av salgsdokumentasjonen.

  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke anledning å tegne boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 10.10.20, godkjente tegninger på hytta, søknad fra 1951 og eiendomskart med grenser. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 29. jan. 2021

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 1-20-00341
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.