Smalamyr 12

Tysvær
Prisantydning

3 500 000,-

Solgt
 • BRA205㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1990
 • Omkostninger101 230,-
 • Totalpris3 601 230,-

Garhaug - Flott familiebolig - 3 soverom og 2 stuer - Frittstående garasje - Hagestue - Barnevennlig område!

Beskrivelse

Gjestetoalett med gulvstående toalett og en liten vask. Gulvet er flislagt i 2009. Rommet ellers er renovert i 2015, etter en lekkasje. Ventil i vegg til vann utvendig.

Vindfang med fliser i gulvet og MDF plater på vegg. Varmekabler. Sikringsskap. Ny ytterdør fra 2020.

Gang med fliser og varmekabler. Skyvedørsgarderobe fra 2009.

L-formet stue med åpen løsning mot kjøkkenet. Dette skaper en naturlig tv- og spisestue del. Flott parkett i gulvet fra 2009. Varmepumpe fra 2020 som det nylig er tatt service på. Ny vedovn m/kleberstein elementer, som holder på varmen. Pipen har dekorative stein-fliser. Store vindusflater. Utgang til terrasse.

Det ble åpnet fra kjøkken og inn i stuen i 2009. I den forbindelse ble det satt inn en ny og flott Ikea kjøkkeninnredning. Fliser over kjøkkenbenken. Stor benkeplate, generelt mye skap- og benkeplass på kjøkkenet. Integrert mikrobølgeovn fra 2022, stekeovn, induksjonsplatetopp, oppvaskmaskin fra 2022 og to kjøleskap.

Vaskerom med fliser i gulvet. En stor innredning fra 2015, utslagsvask og opplegg til vaskemaskin. VVs. Rør-i-rør fra 2015.

Fra vaskerom har en et stort tilstøtende bod rom. Rommet ble pusset opp i 2020. Her har en fliser i gulvet med varmekabler. MDF plater på vegg. Skyvedørsgarderobe og garderobeskap. Her er det rikelig med lagringsplass! Kryploft med noe lagring.

2.etasje med en kjekk loftstue i trappelandingen. Det er totalt tre soverom med garderobeskap i denne etasjen. Belegg på hovedsoverom og tarkett på gulvet i øvrige soverom.

Badet er renovert i 2009. Fliser og varmekabler i gulv. Baderomsplater på vegg. Dusjnisje, badekar, vegghengt toalett og vask i seksjon. Ventilasjonsanlegg i knevegg. Noe defekt varmekabel, det er derfor satt inn en panelovn.

Nydelig utestue fra i 2019. En flott plass å nye sene sommerkvelder i. Skyvedører ut til hagen. Pergo vinyl i gulvet, dette tåler vann. Fin utsikt.

Enkel garasje med automat garasjeport. Snekkerverksted med arbeidsbenk. Garasjeloft med godt med lagringsplass.

Detaljer

Boligen er innredet over 2 etasjer og inneholder følgende rom:

 1. Etasje: Toalettrom, gang, stue/kjøkken, vaskerom og hage-stue.

 2. Etasje: Loftstue, tre soverom og bad.

Bygningsinformasjon

Fasade i treverk og tak tekket med betongstein. Hagestue i glass med takplater som slipper lys inn.

Fra originale plantegninger og selgers opplysninger kan en se at sportsbod, matbod, svalgang og klesbod er omgjort til en innvendig bod. Dette er hverken selger eller megler kjent med om er omsøkt og godkjent hos kommunen.

Oppsummering av takstmanns tilstandsrapport:

Store eller alvorlige avvik - TG3: Utvendig - Nedløp og beslag

Konstruksjoner som ikke er undersøkt - TG IU: Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Vaskerom Våtrom - Tilliggende konstruksjoner våtrom - Vaskerom

Avvik som kan kreve tiltak - TG2: Utvendig - Veggkonstruksjon Utvendig - Dører Innvendig - Radon Våtrom - Sluk, membran og tettesjikt - Bad Våtrom - Sanitærutstyr og innredning - Bad Tekniske installasjoner - Varmtvannstank Tekniske installasjoner - Elektriske anlegg Tomteforhold - Terrengforhold

Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak - TG2: Utvendig - Taktekking Utvendig - Vinduer Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger Våtrom - Overflater gulv - Bad Tomteforhold - Drenering Tomteforhold - Utvendige vann- og avløpsledninger

Primærrom

Enebolig - Smalamyr 12 Bruksareal 1. etasje: 105 kvm Toalettrom, gang, stue/kjøkken, vaskerom og hagestue. 2. etasje: 60 kvm Loftstue, tre soverom og bad. Primærrom 1. etasje: 90 kvm Toalettrom, gang, stue/kjøkken og vaskerom. 2. etasje: 60 kvm Loftstue, tre soverom og bad.

Garasje Bruksareal 1. etasje: 40 kvm Det er laget egen inngang til loft fra baksiden til garasjen. Loft har gulv og det benyttes til bod. Pga lav takhøyde er areal ikke målbart.

Ferdigattest

Det er gitt brukstillatelse i 1990 med følgende anmerkninger: 1. Takvann tilkobles 2. Pipe føres over tak og ferdigstilles. 3. Røykvarsler monteres i hver bo-etasje. Frist for utbedring utløp 29.06.90.

Garasje har ikke ferdigattest men er registrert i kommunen som tatt i bruk.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Boligen har installert varmepumpe. Det gis ingen garanti på varmepumpe av selger. Vedovn i stuen, ellers elektrisk oppvarming i boligen. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Grinde/Garhaug

  Boligen ligger i et etablert boligfelt på Garhaug i Grinde. Det er kort og trygg gangvei ned til område med Skjold IL sitt idrettsanlegg med kunst- og gressbane, ballbinge, stor flerbrukshall og klubbhus.

  Grinde er kjent for å ha et aktivt miljø på fritiden for barn og unge. Like i samme området er det barneskole. Kort avstand til barnehage. Ved Stemnestaden er det bademuligheter og samlingsplass for familien.

  Ca. 3,5 km unna er Aksdal kjøpesenter med stor dagligvarebutikk, flere andre butikker og dagligbank. Her er også Tysværtunet med kino, bibliotek, svømmehall, klatrevegg og flere kulturtilbud.

  Boligen har gode solforhold.

  Adkomst

  Er du på annonsen på finn.no kan du klikke inn på kartet som vises på høyre side. I feltet som dukker opp kan du velge "til-destinasjon" og få nøyaktig veibeskrivelse.

  • kr 3 500 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 12.400,-
  • kr 101 230,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 601 230,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 14 618,- pr. 2022. Opplyste kommunale avgifter inneholder vann & avløp, samt feiing. Det er 12 terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk.

  Ligningsverdi

  kr 640 544,- for 2021 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 30.05.2023, selgers Egenerklæring datert 26.05.2023 og bygningstegninger. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 6. sep. 2023

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 01230217
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.