Smedasundet 63

Haugesund
Prisantydning

4 190 000,-

Solgt
 • BRA90㎡
 • EierformSameie
 • Soverom2
 • Byggeår2005
 • Omkostninger114 580,-
 • Totalpris4 304 580,-
 • Felles/mnd3 117,-

Unik 3-roms leilighet på 90 kvm helt i sjøkanten av Smedasundet. Oppgradert betydelig ved bygging i 2005.

Beskrivelse

Gjennomgående standard med trestavs parkett på alle gulv, malte overflater på alle vegger og tak. Utstrakt bruk av spotlights i enkelte rom.

Gang med skyvedørsgarderobe og innhuk til heng. Separat, praktisk vaskerom Innvendig bod. Flott flislagt bad med dusjhjørne, baderomsinnredning og wc. Varmekabler i gulv. Hovedsoverom av god størrelse med garderobe. Soverom 2 noe mindre, men fortsatt bra størrelse. Plass til alt man ønsker på et soverom. Stor og åpen løsning fra stue til kjøkken. Kjøkkeninnredning i tidløs, heltre eik med laminat benkeplate. Alle hvitevarer medfølger handelen. Fliser som backsplash. Stuen har god plass til flere møbleringssoner og gir mange valgmuligheter. Stor vindusflater slipper inn rikelig med lys og kan by på en helt vanvittig utsikt fra Karmsund bro til Haugesund sentrum. Utgang til vedvendt terrasse med gode solforhold. Vindvegg og takoverbygg gir gode muligheter for bruk hele året.

Parkeringsplass i lukket anlegg.

Bod i kjeller.

Opplegg for el-bil lading i sameiet.

Detaljer

Gang , Stue/kjøkken , Vaskerom , Bad , Soverom , Soverom 2

Bygningsinformasjon

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK (TG 2) Innvendig > Pipe og ildsted: Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Kostnadsestimat: Under 10 000

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Vaskerom: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Normal levetid for membraner i gulv på våtrom er 15 - 25 år.

Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er mulighet for at det kan forekomme vannlekkasje på våtrommet hvor vann ikke vil gå til sluk. Sluket er sperret av fast opp-kant i dusj. Kostnadsestimat: Under 10 000

Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Normal levetid for membraner i gulv på våtrom er 15 - 25 år. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Automatsikringer og AMS strømmåler. Kostnadsestimat: Under 10 000

Primærrom

Leilighet Bruksareal 5. etasje: 90 kvm Primærrom 5. etasje: 87 kvm Gang, stue/kjøkken, vaskerom, bad, soverom, soverom 2 Sekundærrom 5. etasje: 3 kvm Bod

Ferdigattest

Ferdigattest foreligger på nybygg boligblokk dater 11.08.2009.

Adgang til utleie

Med de unntak som er fastsatt i eierseksjonsloven og vedtektene har den enkelte sameier full rettslig rådighet over sin seksjon. Konferer megler for mer informasjon.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Varmekabler i gulv på bad. Vedfyringsovn i stue. Elektrisk. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Sentrumsnær beliggenhet langs Smedasundet med fantastisk utsikt både innover mot sentrum og utover mot Karmsundet. Vestvendt beliggenhet for gode solforhold. 5 minutter gange til hjertet av Haugesund sentrum og de fleste fasiliteter.

  Adkomst

  Se Finn.no eller Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen er i område regulert til bolig formål med tilhørende anlegg.

  • kr 4 190 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 8.500,-
  • kr 114 580,- (Omkostninger totalt)
  • kr 4 304 580,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 3 117,- Felleskostnader betales pr. mnd. og inkluderer bla. felles bygningsforsikring, TV/bredbånd og avsetning til diverse utvendig vedlikehold.

  Kommunale utgifter

  kr 9 713,- pr. 2022. Kommunale avgifter inneholder vann, avløp, feiing og eiendomsskatt. Kommunale avgifter kan variere etter bruk. I tillegg vil det komme et renovasjonsgebyr på kroner 3130 fra HIM. Dette faktureres 2 ganger årlig.

  Ligningsverdi

  kr 636 243,- for 2021

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kun er anledning til å erverve to seksjoner i sameiet iht. Lov om eierseksjoner § 23.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport og selgers Egenerklæring. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 21. sep. 2023

 • Ansvarlig megler: Lars Erik Sørgård
 • Oppdragsnummer: 01230303
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.