Snartabergvegen 7

Karmøy
Prisantydning

2 980 000,-

Solgt
 • BRA194㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1954
 • Omkostninger88 230,-
 • Totalpris3 068 230,-

ÅKREHAMN - Meget påkostet og flott enebolig med store terrasser - sentralt - garasje fra 2015

Detaljer

Praktisk og meget påkostet enebolig over 3 plan. Inneholder i 1. etasje entre/gang med garderobeplass. Vaskerom på dette plan. Fliselagt bad/wc med varmekabler, vegghengt toalett, dusjkabinett, downlights og speil med innebygde lys. Åpen stue - kjøkkenløsning. Meget god plass for sofagruppe og spisestue. Flott peisovn. Downlights. Skyvedør ut til stor innglasset hagestue og terrasse. Meget innholdsrikt Nettoline kjøkken med rikelig av skap og benkeplass. Fliser over benkeplate. Integrert komfyr, platetopp, mikro, oppvaskmaskin, kjøl og frys. 2 etasje består av 2 soverom hvorav hovedsoverom har egen walk in closet og utgang til stor terrasse. Kontor kan enkelt gjøres om til soverom ved å sette inn dør, man vil da ha 3 soverom i denne etasjen. Fliselagt bad med varmekabler, dusjkabinett, vegghengt toalett, downlights og speil med innebygde lys. Huset underetasje består av en romslig mellomgang med god skapplass. Uinnredet toalettrom. Kjellerstue med godt med lysinnslipp. Vaske - teknisk rom med bi-inngang. Boligen er betydelig renovert både innvendig og utvendig i 2012. I tillegg er det en frittstående garasje.

Bygningsinformasjon

Kommunen har ikke bygningstegninger fra byggeår. Megler har derfor ikke anledning å få sjekket hva som er omsøkt innredet opp mot faktiske forhold. det er i matrkkel registrert omsøkt enebolig 1956, tilbygg(karnapp) 1994 og garasje ukjent år. Det er ikke tegn i matrikkel til at hagestue er omsøkt godkjent i kommunen.

Boligen er trolig oppført på grunnmur av betong. Bindingsverk veggkonstruksjon i tre. Tak tekket med betongpanner. Se for øvrig vedlagte rapport fra takstmann.

Takstmann har i sin rapport gitt TG3 Store eller alvorlige avvik på følgende: Utvendig trapp mangler rekkverk. Det mangler ventiler i flere rom.

TG 2 Avvik som kan nevnes: Kledning mangler lufting. Mangler lufting på loft, samt noe mindre isolasjon. Ufagmessig utførelse av vannbord rundt vinduer. Gammel ytterdør. Terrasse. Mangler lufting. Noe dårlig innfesting. Skjevheter - knirk i etasjeskille. Justering av dører. Manglende fall til sluk på vaskerom. Avvik på rør i rør skap.

Selger har anført at følgende mangler i tilstandsrapporten er utført: 1) Har hatt rørlegger på plass, rør for drenering til vaskerom med sluk var på plass. Kun plugg i skapet manglet for det andre hullet, vil bli utført slik att nevnte kommentar kan fjernes.

Vurdering av avvik: • Det er påvist at eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system ikke ledes til sluk eller annen kompenserende løsning. Det er ikke rør som leder vann til sluk. Lekkasje vann vil derfor kunne gå inn i veggen. Det er ikke oversikt på hvor rør går til. Konsekvens/tiltak • Det bør foretas tiltak på anlegget som sikrer bedre løsning på eventuelt lekkasjevann fra rør i rør system. Det anbefales å etablere rør til lekkasjevann iht føre var prinsipp.

2) Ventiler er montert i alle 3 soverom og deksel montert i kjeller hvor 2 stk manglet, dette avvviket kan nå fjernes.

UTFØRT. Tekniske installasjoner > Ventilasjon Det er påvist store avvik på ventilasjonsløsning i forhold til byggets oppføringstidspunkt. Det mangler ventiler i flere rom. Enkelte rom har ventil, men deksel innvendig er ikke montert.

3) Det er påvist avvik rundt innsettingsdetaljer. Det er noe u-fagmessig utførelse av vannbord rundt vinduer. I kjeller mangler det en forring. 3 vinduer mot sør har fuktskade. Våtrom > Tilliggende konstruksjoner våtrom > Vaskerom Hulltaking er foretatt og det er påvist avvik i konstruksjonen. Våtrom > Ventilasjon > Bad Det ikke fall til sluk, men synlig membran med oppkant på døren. Ved evt lekkasje vil vann renne til sluken.

UTFØRT. Snekker har hvert på plass og skiftet foringer hvor dette var nødvendig og foring som manglet i kjeller.

Primærrom

Bruksareal Kjeller: 56 kvm 1. etasje: 95 kvm 2. etasje: 43 kvm Primærrom Kjeller: 54 kvm Entrè/vaskerom, gang og kjellerstue. 1. etasje: 75 kvm Entrè, vaskerom, bad kjøkken og stue. 2. etasje: 40 kvm Gang, bad og 3 soverom.

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest. Innredning av kjeller avviker fra tidstypiske boliger og er mest sannsynlig ikke godkjent.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Varmepumpe og vedovn i stuen. For øvrig elektrisk oppvarming via varmekabler og panelovner. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Sentral og flott beliggenhet i Åkrehamn. Gangavstand til bl.a: barnehage, barne- og ungdomsskole, idrettsanlegg, Åkrasanden flotte turområder og sentrum med dens fasiliteter.

  Adkomst

  Fra Åkrakrossen: følg RV-47 sørover og ta til høyre like etter gamlekirken inn på Slettebøvegen. Følg vegen og ta til venstre inn Snartabergvegen. Boligen kommer så på høyre side.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål. Tvers over Snartabergvegen er areal regulert til barneskole, kultur og idrettspark i egen reguleringsplan (Plan 2085)

  • kr 2 980 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 12.400,-
  • kr 88 230,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 068 230,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 15 060,- pr. 2022. Det er fire terminer pr år.

  Ligningsverdi

  kr 610 832,- for 2021

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 7. des. 2023

 • Ansvarlig megler: Fred Lippens
 • Oppdragsnummer: 01230298
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.