Solbakken Panorama tomt 2

Etne
Prisantydning

890 000,-

 • BRA0㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom0
 • Byggeår
 • Omkostninger13 820,-
 • Totalpris903 820,-
 • Felles/mnd584,-

ETNE: Sørvendt hyttetomt innenfor 100m grensen - fantastisk utsikt - båtplass i felles flytebryggeanlegg

Beskrivelse

Eiendommen har adkomst fra europavei, via kommunal vei til privat vei (med tinglyst veirett til hver tomt) det siste stykket. Det er også tinglyst veirett til og fra bryggeanlegget.

Flere hytter er ferdig bygget og feltet er ferdig opparbeidet og alle arbeider er utført av profesjonelle med lokal forankring. Feltet er opparbeidet av Tveit Maskin AS. Etne Betong AS har hatt ansvaret for bygging og utlegging av brygge med fortøyninger og fortøyningsfester for bryggeanlegget og ferdigattest på dette foreligger og er datert 29.07.2014. Renseanlegget er levert av Odin Maskin AS. Strøm og vann er lagt ned til bryggeanlegget og til tomta. Det er bygget to renseanlegg. Ett for nabofeltet mot øst. Og ett for Solbakken Panorama Hyttefelt samt en fremtidig boligtomt like ved (som har rett til å knytte seg til anlegget). Renseanleggene har kapasitet på 50 pe per stk. De to renseanleggene er separate, men har felles utslippsledning. Utslippstillatelse for renseanlegget foreligger og er datert 24.04.2013. Det foreligger ferdigattest på både vei, vann og avløp datert 17.01.2014. 2 stk private borehull for vann til hyttefeltet er plassert i området ca. mellom tomt 4 og tomt 9 øverst på feltet. Vannet er analysert av Expro Petrotec Haugesund.

Etne El-lag har levert strøm og trekkrør for fiber. Tilknytningsavgiften for fiber er på ca. kr. 4-5000 i følge selger og det er opp til tomtekjøper om de vil ha dette. EEL kan da tilby Altibox til tomtekjøperen.

Både renseanlegget, borehull og vannledninger er frostsikret.

Byggegrunn på synlig fjell.

Strøm og vann er lagt ned til bryggeanlegget.

Det er montert vanntank med 10 000 liter vann for brannslukking.

Detaljer
 • Tomta ligger sørvendt, er solrik og ligger innenfor 100 meters beltet.
 • Gangavstand til Etnesjøen med alle dets fasiliteter.
 • Ingen byggeklausuler.
 • Vei, vann og kloakk frem til tomta.
 • Det medfølger 1 stk bryggeplass på ca. 3 m bredde i felles bryggeanlegg med opplagt felles vann og strøm.
 • Bademulighet like ved.
 • Byggeløyve til hytte på 110 kvm BYA ble gitt 14.03.2019. Denne er fortsatt gyldig.
Adgang til utleie

Dette er en selveiende hyttetomt hvor en kan bygge hytte som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Privat vann og avløp.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Tomta har en av de aller fineste plasseringene med gangavstand til Etnesjøen. Tomta ligger sørvendt, er solrike og ligger innenfor 100 meters beltet i Eiriksvik på nordsiden av Osvågen. Etne har et rikt kulturliv, kulturhus, kjøpesenter, butikker av alle slag, hotell, bank, post og mer. Etneelva er kjent for godt laksefiske. Det er svært gode jaktforhold og turgåeren har mange gode alternativ både sommer og vinter. Kort kjørevei til preparerte langrennsløyper på Olalia eller lysløype på Korlevoll. Det tar ca. 1 time til Røldal Skisenter med flotte freeride-områder og 2 stolheiser. Solbakken Panorama ligger ca. 55 minutter fra Haugesund. Ved utløpet til Etnefjorden ligger Sunnhordlands bassenget og Romsa øyene med flott lagde bryggeanlegg på alle tre øyene. Her yldrer det med båtliv på sommeren. En har lett tilgang til å lyse etter krabbe, fiske kampskjell, dykking, og meget godt fiske etter både torsk, lange og alt det vanlige. Sjøørret innerst i Etnefjorden.

  Adkomst

  Fra Etnesjøen: Følg europaveien mot Ølen til en har kommet opp på Madsgård (på toppen av den lange bakken vest for Etnesjøen). Ta inn til høyre her ved bussholdeplass og ta til venstre med èn gang. Følg veien som går parallelt med europaveien seks hundre meter og ta av til høyre. Følg veien ned bakken og på oversiden av hyttefeltet til Odda Kjemiske Arbeiderforening via ny vei.

  Regulering

  Tomta er regulert til fritidsbolig og hele reguleringsplanen er vedlagt salgsoppgaven. Her er et lite utdrag:

  • Maksimalt tillatt BYA 110 kvm.

  • Maksimal gesimhøyde er 3,6 m målt fra topp grunnmur.

  • Maksimal mønehøyde er 6 m målt fra topp grunnmur.

  • Tomta skal opparbeides med 2 parkeringsplasser på egen tomt. Dette gjøres av tomtekjøper.

  • Saltak med takvinkel mellom 27 og 35 grader er tillatt. Taktekking av torv eller skifer. Der annen takform vil gi bedre terrengtilpassing kan kommunen gi dispensasjon for dette. I følge selger kan også svart takstein benyttes.

  • kr 890 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 12 400,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • kr 13 820,- (Omkostninger totalt)
  • kr 903 820,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 584,- Utgifter til Velforening for vedlikehold, forsikringer av fellesområde og brygge.

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er ikke beregnet pr d.d.

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Velforeningen har opprettet et gebyr på 3500,- i halvåret (7000,- i året). Dette kan kanskje bli revidert (lavere) .

  Dekker forsikringer av pumpehus, brygge og renseanlegg. Andre utgifter er strøm til pumpehus, veilys, brygge, vedlikehold av vei og snømåking. Pluss 2500,- til Styreleder og styremedlem pr. år.

  Det opplyses om at eier av gårds- og bruksnummer 14/11 (grunneier) har rett til å hente vann fra borehullet til Solbakken Panorama Hyttefelt samt rett til å bruke veiene i hyttefeltet mot å delta i vedlikeholdskostnader. Grunneier har også rett til 2 båtplasser i bryggeanlegget. Disse er forbeholdt hytta på 14/11 og en fremtidig boligtomt som skal utskilles.

  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke tegnet eiersikfteforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker all advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har ingen egenandel. Forsikringen tegnes senest på kontraktsmøtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedtekter i hytteforeningen, byggetillatelse, reguleringskart og reguleringsbestemmelser. Det gjøres oppmerksom på at salgsoppgaven ikke er komplett uten alle vedlegg. Ta kontakt med meglerforetakets representant dersom du mener at noen av vedleggene mangler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 8. nov. 2022

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 1-22-00141
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.