Solvangvegen 45 A, 5519 HAUGESUND

Solvangvegen 45 A

Haugesund
Prisantydning

1 450 000,-

 • BRA84㎡
 • EierformAndel
 • Soverom3
 • Byggeår1969
 • Omkostninger18 677,-
 • Totalpris1 806 717,-
 • Felles/mnd4 274,-

Flott andelsleilighet - Stor innglasset terrasse - 3 soverom- Fri beliggenhet!

Beskrivelse

Velkommen til denne flotte leiligheten i Solvangvegen 45A! Blokken har en flott beliggenhet og er det fremste bygget i området. Her er det fin og fri utsikt!

Leiligheten er innredet over et plan i 3.etasje og inneholder gang, stue, kjøkken, bad, vaskerom, wc og tre stk soverom. I tillegg er det 2 boder i felles bod-anlegg i underetasjen.

Gang med porttelefon og god plass til å henge av seg yttertøyet.

Stor og lys stue med god plass til spise- og sittegruppe. TV/bredbånd fra Altibox. Store vindusflater sørger for godt med naturlig lysinnslipp. Det er utgang til vinterstue via terrassedør. Det er vedovn og parkett nytt i 2012.

Vinterstuen blir som en naturlig forlengelse av stuen og er en flott plass for å nyte varme dager. Her er det glass-skyvedører, rullegardiner, koksgrått teppe og en flott utsikt mot vest. Grilling på terrassen er tillatt med elektrisk- eller gassgrill.

Eldre, men velholdt kjøkkeninnredning. Det er rikelig med skap og benkeplass, samt plass til et lite spisebord. Belegg i gulv. Det er ikke anledning å koble vifte til blokkenes ventilasjonssystem. Styret anbefaler og oppfordrer til kjøkkenvifte med kullfilter.

Vaskerom med opplegg til vaskemaskin, innredning til lagring, utslagsvask og VVS. Det er belegg i gulvet.

Bad med fliser i gulv og tapet på vegg. Dusjkabinett, vask i seksjon og skap montert på vegg. Varmelampe montert på vegg.

Toalett med gulvstående toalett og en liten vask. Små hyller til oppbevaring.

Tre soverom i gode størrelser med plassbygd garderobeskap.

Det er to tilhørende boder, samt sykkelstativ og fellesrom i kjelleren.

Primærrom

Gang, stue, kjøkken, bad, vaskerom, wc og tre soverom.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest vedr. boligblokk datert 22.01.1973.

Det foreligger ferdigattest vedr. fasadeendring og montering av ny balkongfasade i glass og aluminium datert 15.12.2015.

Adgang til utleie

Etter borettslagslovens bestemmelser kan andelseieren ikke uten samtykke fra styret leie ut boligen utenom til familie i opp og nedadstigende rekkefølge. Det er noen unntaksbestemmelser, konferer megler.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, men også mulighet for vedovn. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Leiligheten har ypperlig beliggenhet. Den ligger i første rekke mot Solvangveien. Området er stille og rolig. Kort vei til friluftsområder - både til Ramsdalen/Eivindsvannet og til Haraldsvang. Idrettsanlegg like ved Haraldsvang. Kort vei til skole og barnehage. Gangavstand til byen. Det er god bussforbindelse. Busstopp like utenfor blokken. Det er fint opparbeidede områder rundt blokken.

  Adkomst

  Er du på annonsen på finn.no kan du klikke inn på kartet som vises på høyre side. I feltet som dukker opp kan du velge "til-destinasjon" og få nøyaktig veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 1 450 000,- (Prisantydning)
  • 338 040,- andel fellesgjeld pr. dato 11. mai 2022
  • 1 788 040,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring 480,-
  • Tinglysning pr. pantnotering 480,-
  • Boligkjøperforsikring valgfri 6 000,-
  • Forhåndsprøving av forkjøpsrett Haubo 3 823,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Forkjøpsrettsgebyr Bate 7 644,-
  • kr 18 677,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 806 717,- (Totalpris inkl. omkostninger)
 • Fellesutgifter

  kr 4 274,- Opplyste kommunale avgifter betales månedlig og inneholder avdrag & renter andel fellesgjeld, felles forsikring på bygget, vedlikehold & renhold, kommunale avgifter, Tv/Internett levert av Altibox, samt andre driftskostnader.

  Kommunale utgifter

  Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnader.

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Hvitevarer medfølger ikke handelen.

  Selger er ansvarlig for at boligen er energimerket ved salg. Det foreligger imidlertid ikke energimerke for denne boligen.

  Det er vedtektsbestemt forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget, konferer megler.

  Medlemsfrist 5 hverdager etter at HAUBO har publisert oppdraget for medlemmene.

  Om forkjøpsrett ønskes benyttet, må skjema fylles ut og leveres Haubo innen fristen.

  Det er en forutsetning for handelen at forkjøpsretten ikke benyttes.

  Ny eier skal godkjennes av borettslaget og kjøper bærer ansvaret for at han blir styregodkjent. Skulle kjøper mot formodning ikke oppnå dette, vil selger være skadesløs og vil utstede blancoskjøte til kjøper mot oppgjør som planlagt. Kjøper forplikter seg til å avhende eiendommen på nytt for egen regning og risiko. Kjøper plikter å tegne medlemskap i Haubo.

  Konferer megler ang. Regler for dyrehold.

  Borettslaget har 1. prioritets pant (utinglyst) for forfalte felleskostnader.

  Kjøper er inneforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller Generalforsamling.

  Borettslaget er tilknyttet sikringsfond. Dette innebærer at man ikke står ansvarlig for andre andelseieres eventuelle mislighold av felleskostnader.

  Informasjon fra forr. fører: Styreleder oppfordrer ved salg av leilighet meglere til å melde fra om følgende: 1. Dersom lås i dør inn til leilighet er skiftet ut (skal være systemnøkler fra Trioving/tilknyttet masternøkkelsystem). 2. Dersom avtrekksvifte kjøkken er blitt koblet til gammelt avtrekksanlegg. Dette av sikkerhetsmessige årsaker.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Betingelser fellesgjeld

  Lånenummer: 135159317, Den Norske Stats Husbank Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 11.05.2022: 1.07% pa. Antall terminer til innfrielse: 2 Saldo per 11.05.2022: 221 479 Andel av saldo: 2 044 Første termin/første avdrag: 01.04.2022 ( siste termin 01.07.2022 )

  Lånenummer: 135630432, Den Norske Stats Husbank Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 11.05.2022: 1.07% pa. Antall terminer til innfrielse: 296 Saldo per 11.05.2022: 36 405 000 Andel av saldo: 335 997 Første termin: 12.03.2022Neste avdrag: 12.08.2022 ( siste termin 12.12.2046 ) Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 12.08.2022 utgjøre ca kr 1 003,00 per måned for denne boligen

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 10. jun. 2022

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 1-22-00134
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.