Søragadå 77

Karmøy
Prisantydning

2 890 000,-

Solgt
 • BRA44㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom1
 • Byggeår1825
 • Omkostninger85 070,-
 • Totalpris2 975 070,-

Visning avlyst - Selger har akseptert direkte bud før visning. Oppgradert og meget flott bolig med sjarm - Sjøutsikt

Beskrivelse

Kjeller Hovedetasje: Gang, stue, kjøkken, bad og soverom. Loft: Loftstue/soverom og soverom.

Kjeller og loft med soverom og soverom/loftstue har ikke måleverdige arealer på grunn av lav takhøyde

Boligen er godt vedlikehold og holder god standard. Boligen ble betydelig oppgradert i 2015.

Boligen første etasje har flott parkett på gulv og malte plater på vegg.

Flott kjøkkeninnredning fra Aubo med benkeplate av stein. Innredningen har integrert platetopp med induksjon, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap m/frys. Ventilator fra Røros hetta.

Flott flislagt baderom med varmekabler i gulv. Badet har dusjhjørne, vegghengt toalett og servant.

Koselig stue med flott utsikt til sjø.

Loft er innredet med loftstue/ soverom og soverom. Det er malte gulvbord av tre på loft. Det er malte panelplater på vegger og innvendige tak på loft. Godt med sengeplasser på loft. Takvindu på loft fungerer som rømningsveg.

Stort kjellerrom.

Eier opplyser om at yttervegger ble etterisolert med 7 cm isolasjon innvendig og 7 cm isolasjon utvendig i forbindelse med skifte av kledning i 2015. Takrenner og nedløp er fra 2015. Flotte kobledevinduer og ytterdør ble skiftet i 2015. Bjelkelag under hovedetasje ble skiftet i 2015. Varmtvannstank, elektrisk anlegg og rør i rør ble også tatt i 2015.

Søragadå 77 har også en spennende historie som strekker seg tilbake til ca. 1825. Eiendommen ble eid av såkalte "Bade- Olena" som drev det kjente badehuset i Skudeneshavn på denne tiden. Det er på grunn av nettopp denne damen at det nye bybadet Bade Olena i sentrum er bygget. Boligen er mest kjent som som det gamle Loshuset.

Bygningsinformasjon

Bygningen er oppført med kjeller, første etasje og loft. Taktekkingen er av tegltakstein. Takrenner og nedløp av sink. Veggkonstruksjon med tømret bæresystem i tre. Utvendig kledd med liggende kledning av tre. Opplyst byggeår er antatt byggeår ut fra de opplysninger som foreligger. Ingen kan bekreftet dette.

Følgende momenter har fått TG3 (Store eller alvorlige avvik) eller TG2 (Avvik som kan kreve tiltak) i tilstandsrapport: - Etasjeskille - Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Vinduer - Ingen ventilering utover åpning av vindu. Tomteforhold - Terreng faller inn mot bygning. Terreng på østsiden har fall mot mur.

Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon (TG 2). Kjeller TG 2 - Eier opplyser om at det forekommer vann på gulv på innsiden av innadslående dør ved regn og vind. Det er naturlig at fukt kan følge fjell og terreng inn under mur til kjeller/krypkjeller. Det ble ikke registrert problemer med fukt i kjeller med dagens bruk. Det er normalt med noe fuktinnsig i nedre del av grunnmur. Kjeller i boliger fra denne tiden fungerer som regel greit, så lenge de ikke innredes med organiske materialer.

Våtrom TG 2 - Det er vindu/dør med ikke fuktbestandige materialer i våtsonen (dusjsonen), løsningen eller byggematerialet er uegnet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Terskel på gulv til dusjhjørnet vil hindre vann på utsiden av dusj i å kunne renne til sluk. Våtrommet mangler styrt tilluftsventilering.

Primærrom

Gang , stue, kjøkken , bad og soverom.

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann via private stikkledninger. Privat avløpsanlegg. Eiendommen har egen pumpestasjon som pumpes over til pumpestasjon Søragadå 73 , deretter til kommunalt , vann og pumpeledning ligger i sjø over til Søragadå 73 , med frostsikring m/ thermostat

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger svært flott til med nydelig sjøutsikt i populære gamlebyen i Skudeneshavn. Like i nærheten ligger sjarmerende "Verdens minste café", som selger et lite utvalg av stort sett økologisk kaffemat, hjemmelaget kake, Jåblombakst Cupcakes og is. Noen skritt ekstra, og rundt et hjørne, finner man koselige Badehuset som serverer deilige kanelsnurrer, kaffe og annet godt. Her kan man sitte på bryggekanten og nyte godsakene på sommeren. (begrensede åpningstider etter årstid). Det flotte Bybadet Bade Olena, ligger også like ved, her kan du hoppe fra brygga eller bare slappe av og nyte utsikten! Med badstu på plassen ligger alt til rette for bading hele året.

  Boligen ligger i Skudeneshavn sentrum med gangavstand til nærbutikker, flere lokale butikker samt spisesteder og restauranter som 13 Humler og Smiå Bistro & Pianobar. Skudeneshavn er også kjent for kjekke arrangement for hele familien. "Skudefestivalen" arrangeres blant annet hver sommer. SILK – Skudeneshavn Internasjonale Litteratur- og Kulturfestival er en årlig festival som har som mål å spre leseglede og kulturelle opplevelser for store og små. Sommergosbel i parken like ved boligen.

  Den sørlige delen av Karmøy byr på flotte sandstrender. Skudeneshavn har bystranden, og nordover finner vi Sandvesand, Sandhålandsand, Stavasand og Åkrasanden. Åkrasanden har beliggenhet lengst nord, og ligger ca. 20 minutter i bil fra boligen.

  Regulering

  Eiendommen ligger i et område regulert til boligbebyggelse, båndlegging etter lov om kulturminner, bevaring kulturnivå og hensyn bevaring bygning og annet kulturmiljø. Bevaringsområde.

  Det informeres om at området er vernet og at huset er fredet av Karmøy kommune. Det vil si at alle utvendige tiltak må gjøres i samråd med kommuneantikvaren og fylket. Dette er en kulturmiljøfredning. Det kan søkes om tilskudd fra riksantikvaren for utvendige oppgraderinger. Eiendommen er også registrert i SEFRAK- registeret. Register for eiendommen bygget før 1900 tallet, som har kulturell/ historisk/ antikvarisk verdi som skal bevares.

  • kr 2 890 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 12 400,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 71 250,-
  • kr 85 070,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 975 070,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 8 519,- pr. 2021. Det er fire terminer pr år.

  Ligningsverdi

  kr 277 465,- for 2020 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom. Pipe er blokkert/ikke i bruk.

  Kun integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Det gis av selger ingen garanti. Anker utenfor følger ikke med i handelen. Mulighet for å gjøre avtale på øvrige inventar.

  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 08.07.22 og selgers Egenerklæring datert 17.08.22. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 2. sep. 2022

 • Ansvarlig megler: Aud Mona Are Aase
 • Oppdragsnummer: 2-22-00129
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.