Sørhallet 41

Haugesund
Prisantydning

3 450 000,-

Solgt
 • BRA263㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1987
 • Omkostninger103 400,-
 • Totalpris3 553 400,-

Sørhallet - Godt vedlikeholdt enebolig med garasje. Vestvendt opparbeidet hage med terrasse. Bad tot.renovert i 2018

Beskrivelse

Vindfang med trapp. Malte overflater på vegger og fliselaminat på gulv. Gang med garderobeløsning. Tapet på vegger og parkett på gulv. 3 soverom med tapet på vegger og cork/laminat på gulv. 2 av soverommene med garderobe. Lekkert baderom som i 2018 ble totalrenovert av Geir Sirnes. Baderomspanel på vegger og fliser på gulv + sokkel. Godt med lagring, baderomsseksjon med servant og speilskap, wc og fossefallsdusj. Kjøkken med fronter og benkeplate fra 2014. Frittstående hvitevarer. I eget rom, men i tilknytning til spisestue og stue. Tapet på vegger og parkett på gulv. Romslig stue med flere soner til møblering og vedfyringsovn. Utgang til flotte vestvendte uteområder med gode solforhold.

Kjeller med 64 kvm boder (uinnredet rom). Kjellerstue og kontor med trepanel på vegger og belegg på gulv. Praktisk vaskerom. Rom med alt opplegg for opprettelse av bad #2. Det er per i dag toalett og et dusjkabinett i rommet.

Loft med uinnredet rom klar for å innredes(søknadspliktig).

Garasje med elektrisk port.

Detaljer

P-rom: Entré/trapp, Gang , Kjøkken , Stue , Trapperom , Soverom , Soverom 2, Soverom 3, Bad

Kjellerstue , Annet , Annet (delvis etablert bad), Vaskekjeller

S-rom: Uinnredet loft (41 kvm) Boder i kjeller (64 kvm)

Bygningsinformasjon

Utvendige trapper Utvendige trapper i betong. Vurdering av avvik: • Det er ikke montert rekkverk. • Det er påvist andre avvik: Det er ikke installert rekkverk på hovedtrappen. Det er også noe stedvis sprekk i betong. Konsekvens/tiltak • Rekkverk må monteres for å lukke avviket. • Andre tiltak: Det er krav om rekkverk hvor det er over 0,5 meter til underliggende nivå. Det kan også påregnes noe generelt vedlikehold/utbedring av riss/skader. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Etasjeskille/gulv mot grunn Isolert etasjeskiller fra byggeåret. Konstruksjonen er lukket og er derfor ikke vurdert i sin helhet. Noe skjevhet er generelt tillatt på etasjeskiller. Nedbøying kommer normalt etter noen år. Det er noe stedvis knirk i konstruksjonen som er normalt i en trekonstruksjon. Vurdering av avvik: • Målt høydeforskjell på over 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er målt skjevhet i etasjeskill i stuen på inntil 25mm. Det er også stedvis knirk i etasjeskiller i samme området. Konsekvens/tiltak • For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak. Avvik i forhold til skjevhet har ikke noen umiddelbare tiltak da dette ofte forekommer i en bolig av tre. Tiltak må vurderes utfra egne behov. Ingen betydning for byggets bæreevne. Det kan for øvrig påregnes noe tiltak i forhold til områder med knirk. Kostnadsestimat: 10 000 - 50 000

Primærrom

Bruksareal Kjeller: 96 kvm 1. etasje: 101 kvm 2. etasje: 41 kvm Primærrom Kjeller: 32 kvm Kjellerstue, anndet, annet (delvis etablert bad) og vaskekjeller. 1. etasje: 101 kvm Entre/trapp, gang, kjøkken, stue, trapperom, 3 soverom og bad. Sekundærrom Kjeller: 64 kvm Boder. 2. etasje: 41 kvm Uinnredet loft.

Garasje Bruksareal 1. etasje: 25 kvm

Ferdigattest

Midlertidig brukstillatelse datert foreligger med følgende anmerkninger: - Røykvarsler må monteres straks. - Trapp utgang stue. Dør Sikres inntil trapp er oppført. - Delvis paneling av skillevegger i kjeller. - Tilkobling takrennenedløp - Beising utvendig panel. - Gelender (handlist) hovedtrapp utvendig. - Inntilfylling av grunnmur. Frist for utbedring utløp:  01.02.1988.

Endring av carport til garasje er godkjent av Haugesund kommune pr 07.03.2012

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Vedfyring. Varmekabler i gulv på bad og i kjellerstue. Elektrisk. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Attraktivt beliggende på Sørhallet med en kort spasertur til Vangen. Få minutter på sykkel til alt av idrettsanlegg. Gode bussforbindelser til sentrum og resten av Haugalandet.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 3 450 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 15.900,-
  • kr 103 400,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 553 400,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 12 078,- pr. 2023. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk. I tillegg kommer renovasjon fra HIM på kr 3 130,- pr år

  Ligningsverdi

  kr 767 502,- for 2021 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 21.12.2023 og selgers Egenerklæring datert 04.01.2024. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 19. feb. 2024

 • Ansvarlig megler: Lars Erik Sørgård
 • Oppdragsnummer: 01230562
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.