Sørhauggata 207

Haugesund
Prisantydning

840 000,-

 • BRA52㎡
 • EierformAndel
 • Soverom1
 • Byggeår1930
 • Omkostninger11 641,-
 • Totalpris1 436 796,-
 • Felles/mnd7 075,-

Flott og urban andelsleilighet med balkong - Romslig soverom og bad - Kjøkken modernisert 2022/2023!

Beskrivelse

Romslig gang med gode muligheter for oppheng av yttertøy. Porttelefon for sømløs mottagelse av gjester. Sikringsskap.

Åpen løsning mellom stue og kjøkken. God plass til større sitte- og spisegruppe. En lys og fin stue. Mulighet for å etablere vedovn i stuen. Kjøkkenet er modernisert med ny benkeplate, fliser over benkeplaten, nymalt innredning og nye hvitevarer.

Helfliset bad med stor baderomsinnredning, dusjkabinett, opplegg til vaskemaskin, VVs og toalett. Varmekabler i gulv.

Et stort og romslig soverom med utgang til balkong vendt ut mot bakgård. Stort garderobeskap. Mini-ventilasjon installert på vegg.

Bod i felles kjelleranlegg.

Detaljer

Leiligheten ligger i tredje etasje og inneholder bad/vaskerom, gang, stue/kjøkken og soverom. Det er bod i kjelleren på 6 kvm.

Bygningsinformasjon

Bygningen er oppført i grunnmur i betong, vegger som er pusset utvendig, trebjelkelag. Saltak i trekonstruksjon tekket med metallplater. Bygningen har PVC vinduer med 2-lags glass. Ytterdører i alminnelig god kvalitet. Det kommer ny inngangsdør i feb.2024. Balkong med dekke og rekkverk i betong og metall. Leiligheten har en normal standard og den fremstår i god stand.

Det er kommentert av takstmann at pipeløp bør undersøkes nærmere. Alle pipene ble rehabilitert i august 2021 i regi av Haubo.

Oppsummering av tilstandsgrader gitt av takstmann i tilstandsrapport, se vedlagt tilstandsrapport for full informasjon.

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK - TG2: Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn Innvendig - Pipe og ildsted Våtrom - 3.etasje - Bad/vaskerom - Overflater vegger og himling Våtrom - 3.etasje - Bad/vaskerom - Overflater gulv Våtrom - 3.etasje - Bad/vaskerom - Sluk, membran og tettesjikt Våtrom - 3.etasje - Bad/vaskerom - Sanitærutstyr og innredning Tekniske installasjoner - Vannledninger Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest, på ombygging, datert 14.11.1940

Adgang til utleie

Etter borettslagslovens bestemmelser kan andelseieren ikke uten samtykke fra styret leie ut boligen utenom til familie i opp og nedadstigende rekkefølge. Det er noen unntaksbestemmelser, konferer megler.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Meget sentral beliggenhet i sentrum med gangavstand til alt byen har å tilby.

  Adkomst

  Boligen ligger på hjørnet mellom Sørhauggata og Grønhauggata.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område omfattet av sentrumsplanen. Eiendommen ligger i område avsatt til boligformål i kommuneplanen.

  • kr 840 000,- (Prisantydning)
  • 585 155,- andel fellesgjeld pr. dato 9. jan. 2024
  • 1 425 155,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing hjemmelsovergang kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Gebyr forhåndsprøving forkjøpsrett kr. 3.991,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 6.400,-
  • kr 11 641,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 436 796,- (Totalpris inkl. omkostninger)
 • Fellesutgifter

  kr 7 075,- Felleskostnader betales pr. mnd. og dekker bla. betjening av andel renter og avdrag på evt felles lån, samt utvendig vedlikehold, felles bygningsforsikring og kabel-tv.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Noen skinner i garderobeskapet (soverom) er defekte.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 12.01.2024 og selgers Egenerklæring datert 02.02.2024. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 7. feb. 2024

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 01230603
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.