Sørhauggata 207

Haugesund
Prisantydning

175 000,-

Solgt
 • BRA45㎡
 • EierformAndel
 • Soverom1
 • Byggeår1930
 • Omkostninger7 400,-
 • Totalpris1 085 672,-
 • Felles/mnd10 674,-

Haugesund sentrum - Unik 2-roms loftsleilighet. Takvindubalkong. 2 fliselagte bad.

Detaljer

Lys og pen 2-roms toppleilighet. Leiligheten ble betydelig oppusset i 2005 med bl.a. nye overflater, gulv, kjøkken, elektrisk anlegg, fliselagt bad. Flott beliggende i 4. etasje. Åpen stue - kjøkken løsning. Kjøkken med pen innredning, god skap og benkeplass. God plass for sofagruppe og spisestue. Takvindubalkong gir "uteplass" i stuen. 2 fliselagte bad med varmekabler, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Romslig soverom og sovealkove. På grunn av skråtak er leilighetens gulvareal en del større enn det leiligheten er målt til. Som ekstra sikkerhet er det montert sprinkleranlegg i hele bygget. Det er i tillegg egen bod i kjeller.

Bygningsinformasjon

Bygget er trolig oppført i pusset tegl. Plater på tak. Takstmann har i sin rapport gitt TG3 (Store eller alvorlige avvik) på følgende: Fliselagt bad: Ukjent alder og ingen dokumentasjon. Gulv mangler fall til sluk, rør i rør skap har ikke avrenning. Servant fremstår som slitt, wc har lekkasje og elektrisk vifte trekker ikke luft ut. Generell tilstand tilsier at renovering av bad kan være nødvendig. Bad fungerer allikevel på befaring, men denne risiko overtar kjøper. Det er i tillegg registrert fuktskade i nedre del av døren. Etasjeskille: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. - Gulv er ca 6 cm skjevt i leiligheten. Det antas å være eldre bjelkelag i leiligheten. Vannledninger: Begge rør i rør skap mangler avrenning. 1 skap er ikke mulig å åpne med nøkkel, men hele karmen kan tas av. Det er 2 registrerte rør i rør skap, men hovedkran er ikke registrert.

Primærrom

Bruksareal 4. etasje: 45 kvm Primærrom 4. etasje: 45 kvm P-rom utgjør entre/gang, soverom, 2 bad, sovealkove, kjøkken og stue.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på ombygging og fasadeendring datert 01.04.2022.

Adgang til utleie

Etter borettslagslovens bestemmelser kan andelseieren ikke uten samtykke fra styret leie ut boligen utenom til familie i opp og nedadstigende rekkefølge. Det er noen unntaksbestemmelser, konferer megler.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Meget sentral beliggenhet i sentrum med gangavstand til alt byen har å tilby.

  Adkomst

  Boligen ligger på hjørnet mellom Sørhauggata og Grønhauggata.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område omfattet av sentrumsplanen.

  • kr 175 000,- (Prisantydning)
  • 903 272,- andel fellesgjeld pr. dato 2. jan. 2024
  • 1 078 272,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing hjemmelsovergang kr. 500,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 6.400,-
  • kr 7 400,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 085 672,- (Totalpris inkl. omkostninger)
 • Fellesutgifter

  kr 10 674,- Felleskostnaden betjener renter og avdrag på andel fellesgjeld, trappevask, forsikring av bygningsmassen, kommunale avgifter, renovasjon, kabel-tv, internett og evt noe vedlikehold.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Betingelser fellesgjeld

  Lånenummer: 32408344149, Haugesund Sparebank, Hovedkontor Annuitetslån, 12 terminer per år. Rentesats per 02.01.2024: 5.65% pa. Antall terminer til innfrielse: 277 Saldo per 02.01.2024: 6 650 079 Andel av saldo: 903 273 Første termin/første avdrag: 25.01.2023 ( siste termin 25.01.2047 )

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke anledning å tegne boligselgerforsikring, da selger er et foretak(juridisk person). Ved en evt. oppløsning/konkurs av selskapet vil det være begrenset anledning for å fremme et mangelskrav.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 09.01.2024 og selgers Egenerklæring datert 02.01.2024. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 3. jun. 2024

 • Ansvarlig megler: Fred Lippens
 • Oppdragsnummer: 01240001
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.