Sørhaugleite 24

Haugesund
Prisantydning

2 290 000,-

Solgt
 • BRA117㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1976
 • Omkostninger74 400,-
 • Totalpris2 364 400,-

Haugesund - Sentrumsnær enebolig med 3 soverom og garasje - Barnevennlige omgivelser - Sørhaug!

Beskrivelse

Familievennlig enebolig med kort vei til skole og barnehage. Dette er en velholdt eldre enebolig med gjennomgående original standard som gjenspeiler byggeåret. Boligen har behov for modernisering og oppgradering.

Gjestetoalett med gulvstående toalett og vask. Vindfang med sikringsskap. Nyere automatsikringer. Stor gang med god plass til oppheng av yttertøy.

Lys og fin stue i god størrelse. Her har du rikelig med plass til større spise- og sittegruppe. Åpent ildsted med flott teglstein brannvegg og pipe. Varmepumpe for oppvarming. Utgang til stor terrasse.

Flott kjøkken med velholdt heltre kjøkkeninnredning. Frittstående stekeovn, kjøleskap og oppvaskmaskin. Vaskerom med opplegg til vaskemaskin, utslagsvask og Vvs på 200L. Tilstøtende vaskerommet er en praktisk matbod.

2.etasje med tre soverom, alle i gode størrelser, med garderobeskap og nye vinduer.

Bad med belegg på gulvet og tapet på vegger. Badekar, gulvstående toalett og vask. Varmelampe montert på vegg for oppvarming.

Tilhørende boligen er det en garasje med el-bil lader og nyere automatisk garasjeport. Ellers godt med gjesteparkerings plasser.

Bygningsinformasjon

Sammendrag av takstmanns tilstandsrapport:

STORE ELLER ALVORLIGE AVVIK - TG3: Utvendig - Veggkonstruksjon Utvendig - Vinduer Våtrom - Generell - Bad Våtrom - Generell - Vaskerom

KONSTRUKSJONER SOM IKKE ER UNDERSØKT -TG IU: Tomeforhold - Utvendige vann- og avløpsledninger

AVVIK SOM KAN KREVE TILTAK - TG2: Innvendig - Pipe og ildsted Innvendig - Innvendige trapper Innvendig - Innvendige dører Tekniske installasjoner - Varmtvannstank Tomteforhold - Drenering Tomteforhold - Grunnmur og fundamenter

AVVIK SOM IKKE KREVER UMIDDELBARE TILTAK - TG2: Utvendig - Taktekking Utvendig - Nedløp og beslag Utvendig - Takkonstruksjon/Loft

For mer utdypende informasjon om de ulike punktene, se komplett tilstandsrapport, vedlagt i denne salgsoppgave.

Primærrom

Bruksareal 1. etasje: 74 kvm Entré, gang, vaskerom, stue, kjøkken bod og utvendig bod. 2. etasje: 43 kvm Gang, tre soverom, bad og kott. Primærrom 1. etasje: 66 kvm Entré, gang, vaskerom, stue og kjøkken 2. etasje: 42 kvm Gang, tre soverom og bad Sekundærrom 1. etasje: 8 kvm Utvendig bod og innvendig bod. 2. etasje: 1 kvm Kott

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest vedr. nybygg av enebolig datert 11.11.1977.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Boligen har installert varmepumpe. Det gis ingen garanti på varmepumpe av selger. Ellers elektrisk oppvarming i boligen. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen. Åpen peis i stuen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger barnevennlig til i en blindegate i et rolig og populært boligområde. Lekeplass i umiddelbar nærhet og hyggelig bofellesskap. Herfra har dere kort vei til barnehage, skoler, offentlig kommunikasjon og flotte turområder. Haugesund sentrum ligger i gå avstand fra boligen.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 2 290 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 15.900,-
  • kr 74 400,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 364 400,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 11 488,- pr. 2022. Opplyste kommunale avgifter inneholder vann & avløp, feiing, eiendomsskatt og renovasjon.Det er fire terminer pr år. Renovasjon faktureres forskuddsvis 2 ganger årlig. Avgifter varierer etter forbruk.

  Ligningsverdi

  kr 609 055,- for 2021 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 12.10.2023 og selgers Egenerklæring datert 27.12.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 20. feb. 2024

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 01230365
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.