Spannatoppen 63, 5542 KARMØY

Spannatoppen 63

Karmøy
Prisantydning

4 100 000,-

 • BRA139㎡
 • EierformSameie
 • Soverom3
 • Byggeår2021
 • Omkostninger112 420,-
 • Totalpris4 212 420,-

Nesten helt ny familievennlig bolig med takterrasse, carport og veldig stor bod

Beskrivelse

Romslig og godt inngangsparti med carport og stor bod i tilknytning.

Gjennomgående løsning som gir godt lys. Utgang til stor og lun uteplass fra stuen og uteplass fra kjøkken med morgensol. Pent kjøkken fra Aubo med integrert komfyr, platetopp, oppvaskmaskin, kjøl og fryseskap. Teknisk rom/bod m/sluk i forbindelse med kjøkken. To pene bad med fliser på gulv (ett i hver etasje). Dusjhjørne med glassvegger, vegghengt wc og innredning med servant. Opplegg for vaskemaskin og plass for tørketrommel på grunnplan.

Andre etasje har bad, tre gode soverom samt loftstue med utgang til stor og usjenert takterrasse.

Innvendig: - Alle overganger i tak, vegger, vindu og dør i yttervegg med listefrie overganger (ikke hoveddør) - Gulvlister i samme farge som laminat (bader og bod/teknisk med sokkelflis. - Innvendige dører og listverk med slette hvitmalte overflater. - Kjøkkeninnredning og baderomsinnredning fra Aubo. Kjøkken har integrerte hvitevarer. - Varmekabler i gulv på begge bad og vindfang. - Jøtul stålpipe og vedovn av typen Ild 9 i stua.

Utvendig: - Grå royalimpregnert kledning i kombinasjon med hvitmalt kledning. - Takpanner Zanda protector svart. - Terrassebord i royalimpregnert farge grå. - Vinduer/ dører i svart farge innvendig og utvendig. - Støpt gulv i carport. - Asfaltert gardstun. - Terrasse på hovedplan i betong.

Detaljer
 • Det er bygget fire eneboliger i rekke med carport og bod. Romslig og godt inngangsparti med carport og stor bod på hele 13,5 kvm i tilknytning til boligen.
 • Gjennomgående løsning som gir godt lys. Utgang til stor og lun uteplass fra stuen og uteplass fra kjøkken med morgensol. Pent kjøkken fra Aubo med integrert komfyr, platetopp, oppvaskmaskin, kjøl og fryseskap. Teknisk rom/bod m/sluk i forbindelse med kjøkken. To pene bad med fliser på gulv (ett i hver etasje). Dusjhjørne med glassvegger, vegghengt wc og innredning med servant. Opplegg for vaskemaskin og plass for tørketrommel på grunnplan.
 • Andre etasje har bad, tre gode soverom samt loftstue (kan lage ekstra soverom her) med utgang til stor og usjenert takterrasse.
 • Boligene ligger i ytterkant av det nye boligfeltet på Spanne med solrik uteplass mot vest. Balløkke og lekeområde som nærmeste nabo mot øst.
Bruksareal per etasje
 1. etg.: 63 kvm. + bod 13,5 kvm.
 2. etg.: 63 kvm.
Bygningsinformasjon

Det er bygget fire eneboliger i rekke med carport og bod. Støpt såle med ringmur, tre bindingsverk og takpanner og Zanda protector svart.

Det er vedlagt tilstandsrapport fra takstmann. Denne inneholder ingen TG3 avvik.

Primærrom
 1. etg.: Vindfang, bad, trapperom og stue/kjøkken.
 2. etg.: Trapp/gang, 3 soverom, bad og loftstue.
Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 19.01.21

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Oppvarming

Vedovn med glassfront i stua. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Her har en flotte turområder like utenfor. Boligene blir liggende i ytterkant av det nye boligfeltet på Spanne med solrik uteplass mot vest. Balløkke og lekeområde som nærmeste nabo mot øst.

  Spannatoppen er meget barnevennlig med de fleste fasiliteter innenfor korte avstander. Populære Norheim barnehage ligger kun ca. 300 meter fra boligen og Norheim barneskole (1-7 kl.) ligger like nedenfor ved Idrettsanlegget. Ungdomsskolen er gjennom skogen til Vormedal. Idrettsanleggene på Norheim er ypperlig for barn i alle aldre. SK Nord har meget flotte fasiliteter for både fotball og håndball. I tilknytning til idrettsanlegget ligger også Norheim kulturhus med varierte tilbud i tillegg til faste aktiviteter som fredagsklubben og diskotek på Basement.

  Spannatoppen er et flott utgangspunkt for rekreasjon i nærområdet eller lengre turer. Boligene ligger like ved lekeplass/balløkka. Søndagsturen legges gjerne til Tronefjell eller Spannavarden. Spaserturer i flatere terreng, eksempelvis med barnevogn innover Spannelgelandsvegen og tilbake på Moksheimstien i Norheimskogen. Ved Moksheimsvatnet langs stien er det også en åpen hytte/gapahauk og tilhørende benker hvor man kan raste og mate endene.

  Boligen ligger strategisk til med tanke på den nye t-forbindelsen. Kun 5 minutters kjøring til både Oasen Storsenter og Raglamyr med Amandasenteret og de fleste fasiliteter.

  I enda kortere avstand til Kiwi med langåpent, samtidig som både bensinstasjon og andre tilbud som bl.a. Burger King.

  Adkomst

  Følg Spannavegen forbi Spanne plantesalg, ta til høyre når en kommer på flaten og deretter første til høyre. Boligen kommer på høyre hånd i enden av veien som nummer to i rekken.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål. Tilgrenser friområde mot øst.

  • kr 4 100 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 8 500,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 102 500,-
  • kr 112 420,- (Omkostninger totalt)
  • kr 4 212 420,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse
  • Hvitevarer medfølger ikke handelen.
  • Boligen er siden november 2021 utleid for kr 13 500 per mnd. på en tidsubestemt avtale med 3 mnd. oppsigelse. Det er innbetalt depositum på kr. 13 500,-. Umøblert. Dyrehold og røyking ikke tillatt.
  • Det er benyttet digitalt møblerte innebilder som ble benyttet i salg av naboboligen. Boligene er cirka helt like, men denne som er for salg nå er innredet av leieboer med bl.a. mange tepper som gjør at gulvet ikke vises særlig godt. Digitalt møblerte bilder gir etter selgers vurdering et mer korrekt bilde av hva kjøper overtar. Enkelte vegger er malt i andre (og finere) farger i denne boligen enn den på innvendige bilder.
  • Dette er den siste boligen i rekken som selges. Megler anbefaler at beboerne i sameiet holder et årsmøte og bestemmer seg for om de vil avtale en fellesutgift. Per dags dato er det ikke avtalt fellesutgift for sameiet, til for eksempel fremtidig vedlikeholdsbehov.

  Sameiebrøk: 127/508.

  Sentrale lover

  Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kun er anledning til å erverve to seksjoner i sameiet iht. Lov om eierseksjoner § 23. Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger er profesjonell og kan derfor ikke tegne boligkjøperforsikring. Det er ikke fylt ut egenerklæring da byggefirmaet ikke har bebodd eiendommen selv, men leid den ut i ca et halvt år. Det er i stedet innhentet tilstandsrapport fra takstmann som er vedlagt salgsoppgaven.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 7. aug. 2022

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 1-22-00162
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.