Spannavegen 657

Karmøy
Prisantydning

890 000,-

Solgt
 • BRA30㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom0
 • Byggeår
 • Omkostninger35 980,-
 • Totalpris925 980,-

Fritidseiendom på stor (1023kvm) og flott tomt - Nydelig utsikt over Førresfjorden - Landlig og idyllisk beliggenhet!

Beskrivelse

Eiendommen har enkel og eldre standard, og full renovering/ riving må påregnes. Annekset ble oppført ca. 2010.

Detaljer

Hytta er over ett plan og inneholder entrè, kjøkken samt stue med sovealkove. Utedo. Grovkjeller. Uthus og anneks.

Bygningsinformasjon

Taktekkingen er av metall plater. Taket er besiktiget fra bakkenivå. Asfaltpapp over utedo. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Yttervegger av tre, kledd med trepanel. Vinduer med karmer av tre. Enkelt glass. Isolerglass. Bygningen har malte ytterdører. Se tilstandsrapport for byggetekniske spesifikasjoner.

Det foreligger ikke tegninger i Karmøy kommune sine arkiv. Megler kan derfor ikke kontrollere hva som er godkjent innredet/ oppført. Ved bruksendring må det søkes om og godkjennes av kommunen.

Ukjent byggeår. Megler har ikke mottatt informasjon som kan bekrefte byggeår. Eiendommen er registrert som fritidsbygg/ sommerhytte i kommunen.

Følgende momenter har fått TG3 og TG2 i tilstandsrapporten: TG3: - Det ble registrert fuktighet på innsiden av taket. - Det ble registrert skader og mangler på renner og beslag. Det er ikke montert renner mot vest. - Det er påvist fukt/ råteskader i takkonstruksjonen. - Enkelte vinduer er vanskelige å åpne/ lukke. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Det er påvist vinduer med fukt/ råteskader. - Det er påvist dører med fukt/ råteskader. Malingsslitasje. - Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens forskrifter. Rekkverket er for lavt til dagens krav til rekkverkshøyder. Tekkingen på balkong/ terrasse har utettheter. - Det ble registrert slitasje og fuktighet på innvendige overflater. - Det er påvist synlige fukt/ råteskader i treverk i underetasje/ kjeller. Hulltaking er derfor ikke nødvendig. - Det er begrenser tilgang til hele krypkjelleren. Det er påvist skader på konstruksjonen i krypkjeller som er forårsaket av råte eller sopp. - Kjøkken, avvik med avtrekk. TG2: - Det er påvist spredte råteskader i bordkledningen. Det er påvist fuktskader i veggkonstruksjonen. Malingsslitasje og råtedannelse. - Det ble registrert skjevhet, svikt og fuktighet på etasjeskille. - Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. - Enkel utførelse på kjøkken. - Naturlig ventilasjon. - Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende el- tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. TGIU: - Pipe og ildsted. - Det anbefales kontroll av el. fagkyndig person på el- anlegg. - Det må anordnes brannvarslere og brannslukningsapparat.

Primærrom

Bruksareal 1. etasje: 30 kvm Areal av kjeller er ikke medtatt i arealberegningen på grunn av lav etasjehøyde. Primærrom 1. etasje: 30 kvm Vindfang, kjøkken, stue m/ sovealkove, utedo.

Uthus Bruksareal 1. etasje: 0 kvm 5 kvm Uthus

Anneks Bruksareal 1. etasje: 0 kvm 12 kvm Anneks

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende fritidseiendom som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Privat vann. Vann via borehull(mellom hytta og anneks). Vann kan ikke drikkes. Det er utedo på eiendommen, ingen avløp.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen. Vedovn i stue.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger svært flott til i Spannavegen nord i Røyksund med nydelig utsikt over Førresfjorden og Tysvær mot øst. Gangavstand til Aksnes strand. Fra eiendommen er det ca. 6 minutter i bil til Raglamyr med flere kjøpesenter og det meste en trenger i hverdagen av butikker og næring. Det tar ca. 13 minutter i bil til Haugesund sentrum, ca. 16 minutter til Bygnes på Karmøy og ca. 30 minutter til Arsvågen ferjekai.

  Adkomst

  Se Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i LNF-område (landbruk, natur og friluft). I dette området er det nødvendig med søknad om dispensasjon for eventuelle fremtidige endringer/byggetiltak

  • kr 890 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 12.400,-
  • kr 35 980,- (Omkostninger totalt)
  • kr 925 980,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 1 612,- pr. 2022. Kommunale avgifter gjelder her renovasjon. Kommunale avgifter varierer etter bruk.

 • Diverse

  Eiendommen selges som den er på visning uten videre utrydding og utvask.

  Grenselinjer på bilder montert av fotograf er for å gi et inntrykk av hvor grensene går, men er ikke nøyaktig angitt. Avvik må påregnes ut fra disse illustrasjoner.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 29.07.2023, selgers Egenerklæring datert 26.07.2023, grunnkart, ledningskart og kommuneplankart. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 22. sep. 2023

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 01230326
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.