Stakkestadvegen 275

Tysvær
Prisantydning

3 250 000,-

Solgt
 • BRA195㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1979
 • Omkostninger94 980,-
 • Totalpris3 344 980,-

Velholdt enebolig med carport på nydelig og velstelt tomt i vakre og rolige omgivelser

Beskrivelse
 • Boligen holder bra standard.
 • Taktekking av glasserte tegltakstein.
 • Takrenner og nedløp er i sort aluminium fra ca 2003.
 • Bygningen har PVC vinduer med 2-lags glass. Disse er skiftet først i stue og så ved behov. Disse vinduer er i snitt 10-12 år gamle. Vaskerom og bod har malte trevinduer med 2-lags glass.
 • Vedovn er bare kun ca 5 år gammel.
Detaljer

Skifertrapp opp til overbygget inngang og inngang til gang med belegg på gulv, tapetserte vegger, liten garderobe og trapp ned til kjelleretasjen.

Flislagt bad med varmekabler på gulv, wc, innfliset badekar med dusjmulighet, baderomsinnredning med servant, dobbelt underskap, dobbelt speilskap og spotter over speil. Høyt sideskap og nyere vindu.

Soverom med skipsgulvslaminat på gulv, malt strie på vegger, dobbelt innebygget skap, panelovn og nyere vindu.

Dobbelt soverom med brukt tarkett, plassbygget skyvedørsgarderobe, malt tapet på vegger og nyere vindu.

Soverom med enstavs eikeparkett på gulv, malt tapet på vegger, innebygget skap og nyere vindu.

Kjøkken med flott heltre innredning, laminatbenkeplate med spotter over, induksjon koketopp, fliser mellom innredningene, int. stekeovn og int. micro. Oppvaskmaskin og kjøleskap som medfølger kjøpet. Nyere vinduer. Plass til spisebord.

Åpning til stua hvor det er spisestue ved kjøkkenåpningen. Varmepumpe og vedovn med glass på tre sider i stua. Tapetserte vegger i stua. Motorisert markise over de store vinduene mot sør i stua. Plisse gardiner i alle de store vinduene samt i balkongdør. Utgang til romslig terrasse mot vest. Terrassen har fastmontert markise og trapp ned til tomta.

Kjeller: I trappa ned til kjelleren er det plassert varmepumpe som sprer varmen mellom de to etasjene. Man kommer ned til en gang med belegg på gulv og malt panel på vegger.

Kjellerstue (ikke godkjent) med eikeparkett på gulv, panelte vegger og nyere vinduer.

Gang med belegg på gulv og tapetserte vegger.

Stor kjellerbod med malte og støpte gulv samt fastmonterte hyller for oppbevaring.

Stort rom under terrassen med asfaltert dekke og kubbemurer rundt. Det er ikke satt inn dør, men det er mulighet for å oppbevare ting tørt i store deler av rommet da det er lagt plater under terrassen.

Bod med støpt gulv og mulighet for ekstra fryseskap m.m.

Bad med fliser og varmekabler på gulv, baderomspanel på vegger, wc, dusjnisje med svingdører og regnvannsdusj, baderomsinnredning med dobbel underskuff og dobbelt speilskap med integrert lys over.

Vaskerom med støpt og malt gulv, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, elektrisk vifte og her er varmtvannsberederen plassert.

Stor bod med stort vindu, støpt og malt gulv og panelte vegger. Dette rommet kan muligens bli et potensielt soverom, men det må i så fall omsøkes og godkjennes av kommunen.

Carport: Stor carport med tett tak og åpne vegger samt støpt gulv inni. Asfaltert plass for tilhenger ved siden av carporten. Carporten er ikke omsøkt godkjent i kommunen. Selger opplyser at han har bygget oppå eksisterende murer og derfor trodde han ikke trengte å søke.

Bygningsinformasjon

Støpt plate på grunn. Grunnmur i lettklinkerblokker. Veggene i bindingsverkskonstruksjon. Utvendig trekledning. Elementpipe. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Taktekking av glasserte tegltakstein.

Det finnes ett tiltak/bygning på eiendommen (carport) som ikke er registrert i matrikkelen (markert orange på kart). Kommunen har ingen opplysninger om dette i sine arkiv. Tiltak som er utført eller oppført på eiendommen uten tillatelse etter plan- og bygningsloven er å regne som ulovlig oppført. Kommunen kan pålegge grunneier å rive/fjerne, uavhengig om det er denne eier som har utført/oppført tiltaket. Kjøper overtar dette ansvaret ved kjøp. Selger opplyser at han har bygget oppå eksisterende murer og derfor trodde han ikke trengte å søke.

Innredning av kjellerstue i kjeller er ikke omsøkt godkjent i kommunen.

I tilstandsrapport fra takstmann fremkommer følgende TG3 avvik: - Utvendige trapper. Mangler rekkverk og har noe sprekkdannelser. Kostnadsestimat kr. 10 000 - 50 000,-. - Vaskerom. Anses ikke som et fullverdig våtrom, er innredet før 1997 og totalrenovering må forventes. Kostnadsestimat kr. 100 000 - 300 000,-. - Bad kjeller. Totalrenovering må forventes. Eier har renovert badet selv (ufaglært). Innredet før 1997. Kan ikke anses som fullverdig våtrom. Kostnadsestimat kr. 100 000 - 300 000,-.

Konstruksjoner som ikke er undersøkt: Tilliggende konstruksjoner til bad.

TG 2 avvik som kan kreve tiltak: - Nedløp og beslag. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Veggkonstruksjon. Spiker er slått litt langt inn i kledningsbord. - Takkonstruksjon/loft. Registrert noe mindre fuktmerker, men alt er tørt på befaringsdagen. Spor etter mus, men eier opplyser at det er mange år siden dette var registrert. Sperrer er ikke festet sammen med beslag, møneband eller lignende. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Vinduer. Karmene i vinduer er slitte pg sprekker i trevirket. - Dører. Det er noe uferdig arbeid rundt kjellerdøren. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Radon. Måling ikke utført. Heller ikke bygget med radonsperre. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Rom under terreng. Kjeller har naturlig bakkefukt. - Bad 1. etasje. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert. Membran er passert forventet levetid. Kostnadsestimat under kr. 100 000 - 300 000,-. - Ventilasjon Mangler mekanisk avtrekk, kun naturlig avtrekk og ventilasjon. Enkelte vinduer mangler ventil. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Elektrisk anlgegg. Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter. Helgevold gruppen har i følge eier utført arbeid, men det mangler dokumentasjon/samsvarserklæring. Det anbefales kontroll. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Utvendige vann- og avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt.

TG2 avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: - Taktekking, balkonger, terrasser og rom under balkonger, etasjeskille/gulv mot grunn, innvendige trapper, innvendige dører, overflater vegger/gulv og himling bad, sanitærutstyr bad, tilliggende konstruksjoner vaskerom, overflater kjøkken, vannledninger, avløpsrør, varmtvannstank, drenering, grunnmur og fundamenter, forstøtningsmurer og septiktank.

Primærrom

Enebolig Bruksareal Kjeller: 96 kvm Gang, stue/soverom, vaskerom, bad og 3 boder. 1. etasje: 99 kvm Gang, bad, 3 soverom, stue og kjøkken. Primærrom Kjeller: 57 kvm Gang, stue/soverom, vaskerom og bad. 1. etasje: 99 kvm Gang, bad, 3 soverom, stue og kjøkken.

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på eiendommen datert 15.06.1978.

Følgende avvik ble anmerket og skulle vært ordnet senest 15.06.1979: - Montering av inngangstrapp på inngangsparti. Utført i følge selger. - Ventilasjon på avtrekk fra vaskerom over tak eller el. vifte. Utført i følge selger. - Pussing av murvegger av disp. rom og bad. Tetting rundt glass og montering av ventiler i disse. Utført i følge selger. - Maling og evt. tapet på vegger og belegg på gulv i rom for vannklossett i kjeller og montering av el. vifte. Utført i følge selger. - Pussing av kjellermurene utvendig over terreng. Utført i følge selger.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Eiendommen er tilknyttet kommunalt vann.

Eiendommen har privat avløp med septiktank av glassfiber med tømming fra HIM. Avløpsanlegget er et gammelt og tilfredsstiller ikke dagens rensekrav for området. Tysvær Kommune kan pålegge oppgradering.

Oppvarming

Vedovn og varmepumpe i stue. Varmepumpe i trappa. Varmekabler på begge badene.

Boligen har installert varmepumper. Det gis ingen garanti på varmepumper av selger. Ellers elektrisk oppvarming i boligen. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Kort vei til Valhest, rekreasjonsområder, flotte turområder og fiskevann. Landlig beliggenhet med lite trafikk og eiendommen har utsikt til og grenser til landbruksområde. Ca 10 minutter til Raglamyr. Ca. 1,6 km til Førre barneskole. Kunstgressbane, ballbinge og gode turområder innover mot Stakkestad og Helgelandsfjellet hvis du ønsker en noe kortere tur. Trygt og godt område for barnefamilien. Kort vei til område med ungdomsskole og barnehager. Her er det også idrettsanlegg tilhørende Stegaberg IL og Steinsvik Arena, som er en stor flerbrukshall. I samme området har du stort lysløypenett som du fritt kan benytte deg av.

  Adkomst

  Når en kjører fra Raglamyr i retning Aksdal tar en av til høyre før en kommer til tunellen i Førre. Følg veien under E134, oppover og rett frem i rundkjøring. Når veien deler seg så hold til høyre og ned bakke og langs høyresiden av vann. En får nå boligen på høyre hånd like etterpå. Boligen er merket med "Til Salgs" skilt.

  Regulering

  LNRF areal for nødvendige tiltak for landbruk og reindrift og gårdstilknyttet næringsvirksomhet basert på gårdens ressursgrunnlag.

  Kommuneplan for Tysvær 2015 - 2027 gjelder.

  • kr 3 250 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 12.400,-
  • kr 94 980,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 344 980,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 7 213,- pr. 2022. Det er fire terminer pr år. Kommunale avgifter gjelder feiing, slam og vann. Renovasjon til HIM kommer i tillegg. 1stk standard renovasjonsavgift kr 3.130,- inkl mva, da eiendommen er oppført med 1 boenhet 1 stk slamavgift bolig < 4,5 m3 tømming hvert 2. år kr 1.454,- inkl mva

  Ligningsverdi

  kr 628 784,- for 2021 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport og selgers Egenerklæring. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 22. sep. 2023

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01230233
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.