Steinsnesvegen 11B

Haugesund
Prisantydning

1 990 000,-

Solgt
 • BRA78㎡
 • EierformSameie
 • Soverom3
 • Byggeår2003
 • Omkostninger61 580,-
 • Totalpris2 051 580,-
 • Felles/mnd1 250,-

Innholdsrik selveierleilighet i første etasje

Beskrivelse
 • Boligen holder god standard og fremstår tiltalende og pen både utvendig og innvendig.
 • Boligen fremstår som godt vedlikeholdt og ivaretatt både innvendig og utvendig.
 • Leiligheten har lite bruksslitasje.
 • Vindfang, gang og soverommene har fliser på gulv. Stuen og kjøkkenet har laminat som ble lagt på nytt i 2018.
 • Badet er tiltalende og pent med fliser på gulv og fliser på veggene. Selger opplyser at det i 2008 ble lagt ny membran og nye fliser på gulvet og på veggene i dusjnisjen. Arbeidet ble i følge forrige eier utført av rørleggerfirmaet Geir Sirnes. Sprekk i flis ved dusjen. Derfor har selger montert helt nytt dusjkabinett. Det er gulvmontert toalett og vegghengt servant på badet. Badet har også opplegg for vaskemaskin. Badet er oppvarmet med elektriske varmekabler i gulvet.
 • Kjøkkenet har innredning med over- og underskap. Det er benkeplate av heltre med nedfelt vaskekum. Over benkeplaten er det fliser på veggen. Innredningen har frittstående kjøleskap og komfyr. oppvaskemaskin er montert under benkeplaten. Kjøkkenet har avtrekksvifte fra 2016.
 • Det er montert praktisk og elektrisk markise over deler av terrassen. Her kan man dermed sitte "under tak" når det er ønskelig.
 • Forrige eier skiftet aggregat til villavent anlegget i 2016.
 • Sameiet drenerte tidigere plenen ved inngangspartiet for å forbygge overvann på plenen ved inngangspartiet.
 • Innlagt fiber Internet.
 • Det er fast parkering hver av leilighetene i forkant av hver enkelt sin bod. Videre er det godt med gjesteparkeringsplasser på felles parkeringsplass.
Detaljer

Innholdsrik leilighet med praktisk livsløpstandard i første etasje. Boligen har trappeløs adkomst fra bakkeplan.

Inneholder: Vindfang, gang, bad, stue med delvis åpen løsning til kjøkkenet og tre soverom. Fra spiseplass på kjøkkenet er det utgang til solrik og sør-vestvendt terrasse. Utvendig er det oppført rommelig bod med praktisk innredning i frittstående bodrekke.

Bygningsinformasjon

Megler har innhentet tegninger fra 1999. Det er foretatt omredninger etter byggeår som ikke er omsøkt. En bod er ombygget til et ekstra soverom. Videre mangler det tegning på den utvidete terrassen.

Veggene har trekonstruksjon av ukjent utførelse. Fasade/kledning har liggende bordkledning. Bygningen har malte trevinduer med 2-lags glass. Boligen har mest sannsynlig støpt plate mot grunn. Mellom etasjer er det bjelkelag i treverk. Boligen har mursteinspipe og vedovn. Plastrør (rør i rør) og besiktiget i rørskap. Avløpsrørene som er synlig er i plast.

I vedlagt tilstandsrapport fra tasktmann fremkommer det ingen TG3 avvik.

Følgende konstruksjoner er ikke undersøkt av takstmann: - Tekniske installasjoner > Varmesentral

Følgende TG2 avvik som kan kreve tiltak fremkommer: - Våtrom > Etasje > Bad > Sluk, membran og tettesjikt. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Tg pga naturlig elde og slitasje av membran. Tg pga manglende dokumentasjon på utførelse og type material. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må slukløsningen skiftes ut og sannsynligvis må også membransjiktet skiftes/utbedres. Det er imidlertid vanskelig å si noe om tidspunktet for når dette er nødvendig. Overvåk tilstanden jevnlig. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må tettesjiktet skiftes ut, men tidspunktet for når dette er nødvendig er vanskelig å si noe om. Det er knyttet en naturlig risiko med at bad må total renoveres pga naturlig elde og slitasje. Årsaken til dette er at det er en naturlig risiko for at membran ikke lenger holder tett.

TG2 avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: - Utvendig: Vinduer, Dører, Balkonger, terrasser og rom under balkonger. - Innvendig: Overflater, Radon, Pipe og ildsted samt Innvendige dører. - Våtrom: Bad > Overflater vegger og himling, Bad > Overflater Gulv, Bad > Sanitærutstyr og innredning. - Stue/kjøkken: Overflater og innredning. - Tekniske installasjoner: Vannledninger, Varmtvannstank og Elektrisk anlegg.

Primærrom

Bruksareal 1. etasje: 78 kvm Gang, Bad, 3 Soverom og Stue/kjøkken. Primærrom 1. etasje: 78 kvm Gang, Bad, 3 Soverom og Stue/kjøkken.

Ferdigattest

Midlertidig brukstillatelse for 4 leiligheter datert foreligger med følgende anmerkninger: - Uteområdet totalt sett må være ferdig opparbeidet iht godkjent plan. Endringer i forhold til godkjent bebyggelsesplan må godkjennes av planavdelingen. Utført i følge selger. - Asfaltering og kantstein utføres. Utført i følge selger. - Mangler ved tekniske arbeider må ferdigstilles iht fra driftsavdelingen. Selger er usikker på om dette ble utført, men regner med det. - Ferdigstilling av balkong og trapp mot nord. Utført i følge selger. - Grushauger samt sager og materialer i fellesområdet fjernes. Utført i følge selger. - Sette opp husskilt. Utført i følge selger.

Frist for utbedring utløp:  . 01.12.2002.

Adgang til utleie

Leiligheten er selveierleilighet og kan fritt leies ut. Sameiet samtykker i utleie, men skal orienteres.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og avløp.

Oppvarming

Leiligheten har peisovn i stuen som gir god varme og mye hygge. Ellers er det elektrisk oppvarming med varmekabler i alle gulv (untatt ett av soverommene).

 • Beliggenhet

  Leiligheten ligger attraktivt plassert i første etasje. Solrik og utvidet terrasse mot sørvest. Oppgradert lekeplass inne på området. Fra boligen er det kort vei til buss, butikk, barnehage og skoler. Gode turmuligheter i nærområdet. Barnevennlig områder i enden av blindvei, da veien er sperret rett nedefor boligen.

  Adkomst

  Følg Tittelsnesvegen (Rv47) nordover fra Haugesund Sentrum. Ta inn til høyre og hold høyre ved første rundkjøring etter Gard Senter. Ta deretter første til høyre inn Steinsnesvegen. Nr. 11 ligger på venstre hånd. Boligen er merket med "TIL SALGS" skilt.

  Regulering

  Eiendommen er regulert til bolig. Det er utarbeidet reguleringsplan for området som er sist revidert i 31.01.2001.

  • kr 1 990 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 10.500,-
  • kr 61 580,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 051 580,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 1 250,- Felleskostnader betales pr. mnd. og inkluderer bla. felles bygningsforsikring og avsetning til diverse utvendig vedlikehold.

  Kommunale utgifter

  kr 9 863,- pr. 2023. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk.

 • Diverse

  Leilighet nummer H0102.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kun er anledning til å erverve to seksjoner i sameiet iht. Lov om eierseksjoner § 23.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger vedtekter datert 06.05.2002, Takstrapport datert 10.12.2023 og selgers Egenerklæring datert 24.11.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 8. feb. 2024

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01230590
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.