Stølavegen 28

Åkrehamn
Prisantydning

4 190 000,-

 • BRA221㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom6
 • Byggeår1974
 • Omkostninger118 480,-
 • Totalpris4 308 480,-

Flott, innholdsrik og betydelig påkostet enebolig. Fantastisk, skjermet og solrikt uteområde.

Beskrivelse

Boligen holder gjennomgående god og moderne standard.

Flott nyere gulv i stue. Nydelig kjøkken med integrerte hvitvarer som kjøleskap, frys, platetopp, kaffimaskin, micro, komfyr og oppvaskemaskin. Stor og praktisk øy. Kjøkken har veldig god skap og benkeplass. Romslig hovedsoverom i moderne farger med store garderobeskap. Flott flislagt baderom med vegg hengt wc, vask i seksjon og badekar. Baderom har gått med skapplass.

Romslig kjeller med 4 soverom og kjellerstue. Baderom med wc, vask i seksjon og dusj. Stort vaskerom med egen utgang.

Det er i hovedsak laminerte overflater på gulv i denne boligen. Fliser i gang, belegg i stor grad i kjeller. Malte og tapetserte overflater på vegger.

Detaljer

Boligen er over 2 plan og inneholder: Underetasje: gang, 4 soverom, kjellerstue, bad , vaskerom og bod. 1. etasje: Stue/kjøkken, gang, bad og 2 soverom.

Hagestue og garasje.

Bygningsinformasjon

Hagestue er ikke omsøkt oppført i kommunen.

Enebolig oppført i 1974, påbygget i 2013. Oppført på grunnmur i betong, betonggulv. Yttervegger ovenpå grunnmur i tradisjonelt bindingsverk som er utvendig kledd med trepaneler. Etasjeskiller i tre. Valmet takkonstruksjon i tre som er utvendig tekket med betongtakstein.

Følgende har fått Tg3 store eller alvorlige tiltak:

Det er ikke installert rekkverk på forstøtning forkjellertrapp. Dette må utføres. Det er også noe mindre skader i fliser på hovedtrapp.

Det mangler rekkverk/annen sikring på forstøtningsmuren(e) ut ifra dagens krav.

Tg 2 avvik som kan kreve tiltak:

Det er registrert vannansamlinger på taktekkingen. Det er registrert betydelig vannsamling på tak over stuen som er tekket med protanduk. Her hadde det kommet mange blader i sluk. Fikset nå.

Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. Det er ingen eller liten lufting i nedre kant av kledning mot grunnmur.

Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte vindusglass. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Enkelte tegn på noe innvendig kondensering. Dette er normalt i eldre boliger da de ikke er ventilert som en moderne bolig. Noe generelt værslitasje utvendig på vinduer. Krever normalt vedlikehold. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Det er ikke ildfast plate under feieluke i kjeller. Det er gjennom hulltaking påvist høyt fuktnivå inne i trekonstruksjonen i hulltakingen, men ikke påvist fuktskader i dette området. Høy luftfuktighet kan over tid føre til muggvekst eller sverting av materialer. Samtidig kan materialer og konstruksjoner bli ødelagte. Rekkverkshøyder er under dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Åpninger i rekkverk er større enn dagens forskriftskrav til rekkverk i trapper. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Bad - Det foreligger ikke dokumentasjon på utførte arbeider. Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen

Primærrom

Bruksareal 1. etasje: 94 kvm 1. etasje: 127 kvm Primærrom 1. etasje: 90 kvm Gang, 4 soverom, kjellerstue bad og vaskerom. 2. etasje: 127 kvm Gang , soverom , trapperom , bad , soverom 2, stue/kjøkken

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest fra bygningsrådet datert 19.03.73. Manglende stempel på ferdigattesten.
Det foreligger ferdigattest på tilbygg datert 18.01.2018.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger og privat septikanlegg.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Sentral og samtidig barnevennlig beliggenhet i Åkrehamn. Fra eiendommen er det kort avstand til blant annet barneskole, ungdomsskole, sentrum og flotte turløyper.

  Regulering

  Eiendommen ligger i området regulert til boligformål.

  • kr 4 190 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 12.400,-
  • kr 118 480,- (Omkostninger totalt)
  • kr 4 308 480,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 15 414,- pr. 2022. Det er fire terminer pr år.

  Ligningsverdi

  kr 647 634,- for 2021 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Ved overdragelse av denne eiendom (som ved alle ubebygde tomter) kreves det egenerklæring om konsesjonsfrihet. Kjøper bærer ansvaret for at han blir gitt konsesjonsfrihet til kjøp av eiendommen. Skulle kjøper mot formodning ikke oppnå dette, vil selger være skadesløs og vil utstede blancoskjøte til kjøper mot oppgjør som planlagt. Kjøper forplikter seg til å avhende eiendommen på nytt for egen regning og risiko

  Det tas forbehold om panthavers salgssamtykke. Partene er inneforstått med at ovennevnte forbehold må være avklart innen overtagelse kan finne sted og at overtagelse i så fall må utsettes til ovennevnte er avklart.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 20.02.23 og selgers Egenerklæring datert 08.02.23. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 21. mar. 2023

 • Ansvarlig megler: Aud Mona Are Aase
 • Oppdragsnummer: 01230061
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.