Stongvegen 6

Åkrehamn
Prisantydning

2 980 000,-

 • BRA179㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår1962
 • Omkostninger88 230,-
 • Totalpris3 068 230,-

Åkra - Nyoppusset enebolig med utleieleilighet. Sentral og attraktiv beliggenhet.

Detaljer

Praktisk og effektiv bolig over 2 plan og innredet leilighet (ikke byggemeldt eller godkjent) i kjeller. Sokkelplan består av eget inngangsparti. Utvendig sportsbod. Romslig stue med god plass for sofagruppe og spisestue. Pent og innholdsrikt IKEA kjøkken med integrert komfyr, micro og platetopp. Frittstående oppvaskmaskin og kjøleskap i børstet stål. Stort fliselagt bad med dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. 2 gode soverom. Varmekabler i gulv på kjøkken, bad og stue. Hoveddelen av huset har eget inngangsparti og inneholder entre/gang. Romslig soverom (1). Fliselagt bad/wc med varmekabler, dusjhjørne med rullestein i dusjsonen, vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin. Flotte detaljer med mosaikkfliser. Stor stue med god plass for sofagruppe og spisestue. Utgang til vestvendt terrasse. Delvis åpen løsning mot kjøkken. Meget innholdsrikt kjøkken med rikelig av skap og benkeplass. Integrert komfyr, platetopp, micro, kjøleskap, fryseskap og oppvaskmaskin. Stilfull Røroshetta ventilator. Utstrakt bruk av dimmbare downlights. 2. etasje består av mellomgang og 3 gode soverom. Det ene soverommet har en ark og utgang til en liten vestvendt luftealtan med utsikt. Moderne og tidsriktige materialer og fargevalg gjør at man kan flytte rett inn.

Bygningsinformasjon

Boligen er trolig oppført med grunnmur av betong. Bindingsverk veggkonstruksjon i tre. Tak tekket med betongpanner. Takstmann har gitt TG3 (store eller alvorlige avvike) på skjevheter i etasjeskille og manglende brannprosjektering av kjellerleilighet. Kommentar ang. areal fra Takstmann: "Pga. pipeløp på loft er det ikke 1,9 meter med 60 cm bredde, men 35 cm. Dette gjør at soverom mot øst i utgangspunktet ikke har godkjent tilkomst. Hvis det lages tilkomst via loftstue vil areal allikevel være godkjent og derfor medtatt i denne rapport."

Primærrom

Bruksareal Kjeller: 75 kvm 1. etasje: 76 kvm 2. etasje: 28 kvm Primærrom Kjeller: 75 kvm Alle rom i boligen inngår i p-romsareal 1. etasje: 76 kvm 2. etasje: 28 kvm

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest. Innredning av leilighet i kjeller er ikke byggemeldt eller godkjent.

Adgang til utleie

Boligen er godkjent og kan fritt leies ut. Vi gjør oppmerksom på at leilighet i kjeller ikke er byggemeldt eller godkjent.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Stongvegen 6 ligger sentralt til på Åkra med en kort rusletur til Åkrasanden og alle fasiliteter i sentrum.

  Adkomst

  Fra RV 47 tar du inn mot Åkrasanden ved Hans Erik Elektro. Boligen ligger da som første bolig på venstre side.

  Regulering

  Eiendommen er regulert til boligformål. En liten flik av det sør østre hjørnet av tomten er regulert til innkjørsel til Stongvegen 4. Vi gjør også oppmerksom på at huset ligger utenfor den regulerte byggelinjen. Dette gjør at ny eier ikke kan påregne å få godkjent tiltak nærmere veien.

  • kr 2 980 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 12.400,-
  • kr 88 230,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 068 230,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 12 184,- pr. 2022. Det er fire terminer pr år. I tillegg kommer eiendomsskatt.

  Ligningsverdi

  kr 657 131,- for 2020

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 25.10.2022 og selgers Egenerklæring datert 26.10.2022. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 15. nov. 2022

 • Ansvarlig megler: Fred Lippens
 • Oppdragsnummer: 02220007
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.