Stoplevegen 21, 5585 VINDAFJORD

Stoplevegen 21

Vindafjord
Prisantydning

6 990 000,-

 • BRA0㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom6
 • Byggeår2001
 • Omkostninger185 820,-
 • Totalpris7 175 820,-

Flott landbrukseiendom godt tilrettelagt for grisproduksjon - nydelig utsikt - stort og fint våningshus

Beskrivelse

Det foreligger Norsk Landbrukstakst utført av landbruks-takstmann Halldor Skare datert 18.05.2020.

Produksjon: Eiendommen er tilrettelagt for kombinert svineproduksjon med smågris og fremforing av slaktegris. Drives i dag med slaktegrisproduksjon og salg av grovfor / bortleie av jord. Driftsbygning har et husdyrrom med 12 fødebinger som benyttes til slaktegris og ett husdyrrom med 7 fødebinger som benyttes til slaktegris. Ca 8 slaktegris per binge. Bygningsdel fra 2002 har 16 FTS binger som nå benyttes til slaktegris med ca. 9 slaktegris per binge. Bygget kan med enkle tilpasninger brukes til smågrisproduksjon i stedet for slaktegris. Ut fra tidligere produksjon er det kapasitet til ca. 45 årspurker i kombinert produksjon, med fremforing av det meste av grisene til slakt. I tillegg er det et grisehus. Bygningen er pt. Ikke i bruk, men kan tilpasses slaktegris med antatt kapasitet 100 gris per innsett.

Bebyggelsen: Bebyggelsen består av våningshus, kårbolig, driftsbygning i 3 byggetrinn, grisehus, eldre grisehus og redskapshus/garasje. I tillegg kommer bolighus som er bortdisponert – livsvarig bruksrett til slektning av eier slik det forelå da han selv overtok eiendommen internt i familie. Tomtegrunnen følger eiendommen og bolighuset vil tilfalle gården igjen når rettighetshaver dør, i følge selger.

Stoplevegen 21 – Våningshus: 316 kvm. BTA. Byggeår: 2001.

Støpt trapp og overbygget inngangsparti med spotter foran inngangsdør. Inngang til romslig gang med trapp opp og trapp ned, profilerte fliser på gulv og varmekabler samt doble glassdører inn til stua.

WC med mulighet for å sette inn dusj, toalett, servant med dobbelt underskap, sluk i gulvet og uttak for varmt og kaldt vann. Tapetserte vegger.

Stort og godt vaskerom med profilerte fliser og varmekabler på gulv, egen inngang, heltre benkeplate med nedfelt utslagsvask, opplegge for vaskemaskin og tørketrommel, sluk i gulvet

Stue med vid og flott utsikt til dalen, merbau-parkett på gulv, peis med innsats og glassfront, fire spotter i taket samt doble dører i fra stue til terrasse mot vest.

Skyvedør fra stue til kjøkken. Kjøkkenet er romslig og har god plass til spiseplass, spotter i tak, integrerte hvitevarer som stekeovn, microbølgeovn, induksjon koketopp, oppvaskemaskin og romslig kjølehjørne. Innredning både under og over laminatbenkeplate med fliser mellom. Halvannen nedfelt vask i benkeplata. Utgang til stor støpt terrasseplatting mot sør med rekkverk i front.

Soverom som i dag er brukt som kontor med parkett på gulv og tapetserte vegger.

Loft: Trapp opp til loftstue med belegg på gulv og utgang til luftebalkong.

Fire store soverom med belegg på gulv og tapetserte vegger. Rullegardin i vindu. Inspeksjonsluke til loft i det ene.

Stort og godt flislagt bad med varmekabler, romslig dusjnisje med skyvedør i front. Innfliset og nedfelt badekar, wc, spotter i tak, stor baderomsinnredning med godt med skap og skuffer, speilskap og høyt sideskap.

Sokkeletasje: Trapp ned til gang med eikeparkett og mulighet for å ha fryseboks stående der.

Stor kjellerstue med eikeparkett, tapetserte vegger, panelovn og foldegardin i vinduer. Opplegg for varmt og kaldt vann samt avløp i vegg dersom man ønsker å lage en kjøkkenkrok her.

Rom med varmekabler på gulv. Rommet er brukt som soverom, men er ikke godkjent som det da vinduet er for lite og for høyt over gulvplan. Eikeparkett på gulv og tapetserte vegger.

Matbod med belegg på gulv og fastmonterte hyller.

Bad med belegg og varmekabler på gulv, dusjnisje med skyvedør i front, wc, baderomsinnredning med tre underskap, speilskap og vask.

Vaskerom med malt betong gulv, varmekabler, varmtvannsbereder er plassert her, rør-i-rør skap er her, sluk, utslagsvask, opplegg for vaskemaskin, sentralstøvsugeren er plassert her og det er egen utgang direkte til dobbel garasje.

Garasjen ligger under terrassen, har betonggulv, betongvegger og betongtak. Innlagt belysning. Mellom terrassedekket og bolighus er det ikke 100% tett.

Stort soverom med eikeparkett i dag brukt som treningsrom. Stor skyvedørsgarderobe med speildører.

Verdi kr. 2 400 000,-.

Driftsbygning: Byggeår: 1986, 1997 og 2002. Grisehus for smågrisproduksjon og slaktegris. Kjeller 580 kvm: Gjødselslager og et mindre lagerrom. 1. etasje 580 kvm: Inngang med smittesluse, teknisk rom, 4 separate husdyrrom – alle innredet for gris. 2. etasje 185 kvm.: Låve med siloer, god innkjøring og god lagringsplass, separat lagerrom/verkstedrom. Totalt 1345 kvm. Areal for alle etasjer er inkludert betongsiloer.

Plastrister og drikkestokker ble fornyet i 2017. Avdelingen som ble bygget i 2002 har nye forautomater og nye drikkestokker. Automatisk ventilasjonsstyring i delen fra 2002. Hel og halvautomatisk foringsanlegg. To kraftfortanker fra ca. 2002 på 15 tonn hver. Brannvarslingsanlegg med varsling våningshuset. Takstmannen skriver at bygningen fremstår gjennomgående godt vedlikeholdt og i god stand vurdert ut fra alder. Verdi kr. 2 100 000,-. Se vedlagt takstrapport for ytterligere detaljer.

Kårbolig: Byggeår 1987.

Kjeller ikke oppmålt. Inneholder Inngang, gang, bad, soverom, bod, vaskerom og garasje. 1. etasje inneholder gang, stue, kjøkken, bad og 2 soverom og er oppmålt til 95 kvm. 2. etasje inneholder loftstue/soverom og et rom som ikke er innredet. Terrasse med utgang fra stue og balkong med utgang fra soverom. Bygget i bindingsverk, utvendig treplanel og har betongtakstein. Takstmann opplyser at huset er godt vedlikeholdt og i normalt god stand vurdert ut i fra alder. Det har vært lite fornying siden byggeår og har etter hvert behov for modernisering. Huset er utleid for kr. 7000 per mnd. Verdi kr. 1 500 000,-. Se vedlagt takstrapport for ytterligere detaljer.

Grisehus: Byggeår 1978. Bygningen har grunnmur i betong, hovedetasje bygget i betongelement, takkonstruksjon i tre og stålplater til taktekke. Bygningen er opprinnelig bygget og innredet for purker og rekrutteringspurker. Bygningen er pt. Ikke i bruk, men kan tilpasses slaktegris med antatt kapasitet 100 gris per innsett. Tak ble fornyet i 2014. Måkeanlegg. Normal stand. Innhold kjeller: Gjødselslager og garasje. I taksten står det 165 kvm. Det stemmer ikke. Arealet er mindre. Innhold 1 etasje: Grisehus, forrom m.m. 165 kvm. Verdi kr. 350 000,-.

Redskapshus: Bygget i 1965 i en etasje på 42 kvm. Bygningen er bygget i teglstein, betong og tre. Brukes som redskapshus/enkelt verksted/lager. Normal stand i forhold til alder. Verdi kr. 50 000,-.

Grisehus bygget i 1960: Ombygget fra hønsehus i 1993. Husdyrrom for gris i 1. etasje som er på 65 kvm. Brukes nå som lager. Behov for vedlikehold. Eventuelt bruk for slaktegris vil kreve en del oppgradering. Utleid til snekker som betaler kr. 3000 per år for bygget samt for plassen rett foran bygget. Ingen kontrakt og opp til ny eier om han vil fortsette ordningen. Verdi kr. 40 000,-.

Bolighus med borett: 1. etg.: Stue, kjøkken, gang og wc. 2. etg.: 2 soverom og gang. Mangler bad. Mangler septiktank. Rør fra vasker rett i grunn. Ikke utslippstillatelse så dette er ikke godkjent løsning. Uinnredet kjeller. Godt utvendig vedlikeholdt. Takstmannen har verdisatt grunnen skjønnsmessig til kr. 100 000,-. Dette er det minste huset i husklynga ved avkjørsel fra fylkesveien.

Total takst utført av takstmann og vedlagt salgsoppgaven er kr. 7 226 300. Vurdert markedspris kr. 7 200 000.

Våninghus: Takstmannen beskriver huset som gjennomgående godt vedlikeholdt og god stand ut fra alder. Brannalarm i huset. Sentralstøvsuger – uttak i alle etasjer. Automatsikringer. Rør-i-rør. ADSL Internet fra Telenor. TV via parabol. Privat avløp med septiktank for hhv kårhus og våningshus. Boliger og driftsbygning er tilknyttet vassverket. Borehull ca. 15 år gammelt, ikke i bruk nå. For å bruke borehullet må mann koble fra vannledningen til vassverket og delvis montere egen vannledning. Siden på huset ble malt i 2019.

Kårhus: Malt i 2015. Se takstrapport.

Detaljer
 • Eiendommen er tilrettelagt for kombinert svineproduksjon med smågris og fremforing av slaktegris. Drives i dag med slaktegrisproduksjon og salg av grovfor / bortleie av jord. Driftsbygning fra 1986 og påbygget i både 1997 og 2002 har et husdyrrom med 12 fødebinger som benyttes til slaktegris og ett husdyrrom med 7 fødebinger som benyttes til slaktegris. Ca 8 slaktegris per binge. Bygningsdel fra 2002 har 16 FTS binger som nå benyttes til slaktegris med ca. 9 slaktegris per binge. Totalt 1345 kvm. inkl. låve, siloer, gjødselslager, smittesluse, verksted m.m. Oppgradert!
 • Bebyggelsen består av våningshus (2001), kårbolig (1987), driftsbygning, grisehus, eldre grisehus og redskapshus/garasje. I tillegg kommer bolighus som er bortdisponert. Våningshuset er på 316 kvm. Innholdsrikt og fint.
 • Innmarksbeite 28,6 da, dyrket mark 57,2 da., skog og egen utmark 85,8 da. Felles utmark. Jakt.
Primærrom

Våningshus Kjeller: gang, kjellerstue, 2 soverom og bad. 1. etasje: gang, kjøkken, stue, kontor, wc og vaskerom. 2. etasje: Loftstue, 4 soverom og bad.

Ferdigattest

Ferdigattest foreligger kun på kårhuset og er datert 16.12.1987. Det står i ferdigattesten at det måtte monteres røykvarslere. Dette er i følge selger gjort.

Adgang til utleie

Boplikt.

Vei/vann/kloakk

Privat vann og avløp. Felles privat vei.

Oppvarming

Varmepumpe i kårhuset fra 2012. Vedovn. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger i et aktivt landbruksområde. Vindafjord er den største landbrukskommunen i nord-Rogaland, med omfattende husdyrdrift. Gårdstunet ligger et stykke oppe i dalsiden med flott utsikt over nærområdet. Det er ca. 4 km. Til Sandeid sentrum og ca. 5 km. Til kommunesenteret Ølen. Avstand til Haugesund by er ca. 54 km.

  Adkomst

  Tilkomstvei: Felles privatgårdsvei fra fylkesvei 514 og opp til gårdstunet. Mye av veien er asfaltert.

  Regulering

  Eiendommen er ihht. kommuneplanen regulert til LNFR.

  Eiendommen ligger i LNF-område (landbruk, natur og friluft). I dette området er det nødvendig med søknad om dispensasjon for eventuelle fremtidige endringer/byggetiltak.

  Teigen med dyrket mark som ligger bortenfor nabogården ligger inntil område regulert for industri - Steinsland Industriområde øst.

  • kr 6 990 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 9 900,-
  • Dokumentavgift 174 750,-
  • kr 185 820,- (Omkostninger totalt)
  • kr 7 175 820,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 8 579,- pr. 2019. Det er to terminer pr år. Gjelder kun brannsyn, feiing og eiendomskatt. Slamtømming faktures fra HIM

  Renovasjon

  kr 2 678,- pr. år. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  Ligningsverdi er utregnet fra skatteetatens nettsider med oppgitt areal som grunnlag. Ligningsverdi kan avvike dersom eier har innberettet et annet areal på eiendommen. Ligningsverdi skal uansett ikke overstige 30% av eiendommen markedsverdi.

 • Diverse

  De som har odel skal fraskrive seg denne retten, iflg. selger.

  Stoplevegen 15 er utleid for kr. 7000 per mnd + strøm. 2 mnd oppsigelse og tidsubestemt avtale. Det er innbetalt kr. 7000 i depositum. Leier brøyter tunet og klipper plenen selv.

  Innredning i kjeller (på nr. 21 )avviker fra mottatte bygningstegninger og er ikke omsøkt/godkjent i kommunen for varig opphold. Dette gjelder kjellerstue og soverom i våningshuset.

  Kun hvitevarer på kjøkken i nr. 21 medfølger handelen. Det gis av selger ingen garanti.

  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring gjelder kun boliger, ikke driftsbygninger eller jorden.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Landbrukstakst og selgers Egenerklæring datert 12.04.20. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 1. okt. 2021

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 1-20-00135
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.