Strandavegen 45

Karmøy
Prisantydning

2 790 000,-

 • BRA121㎡
 • EierformSameie
 • Soverom3
 • Byggeår1996
 • Omkostninger79 580,-
 • Totalpris2 869 580,-
 • Felles/mnd950,-

Stor leilighet over 2 plan - 3 soverom - 2 stuer - Nydelig utsikt - Maritim beliggenhet sentralt på Åkra!

Visning

tirsdag 12 desember

17:15-18:15

Påmelding
Beskrivelse

Leiligheten har en praktisk og romslig planløsning, og har trappefri adkomst fra parkeringsplass.

 • Romslig stue og kjøkken i åpen løsning med mulighet for flere sittegrupper. Det er installert komfyrvakt på kjøkken. Fra stue er det også direkte utgang til balkong, samt en flott peis.
 • Hovedsoverom beliggende i hovedplan, praktisk plassert like over bad/ vaskerom.
 • Baderommet er oppgradert med servantkran med automatisk vannstopp.
 • Det er god plass til oppheng av yttertøy i gang.
 • Sentralstøvsuger.
 • Stor loftstue med flere møbleringsmuligheter og nydelig utsikt mot vest. Loftsetasjen har også eget wc med servant samt to soverom.
 • Sentralstøvsuger.

Leiligheten fremstår som fint vedlikeholdt og har kun hatt en eier siden ferdigstillelse.

Detaljer

Leiligheten inneholder: Hovedplan: Entrè, bad/ vaskerom, soverom samt stue og kjøkken i åpen løsning. Balkong. Loftsetasje: To soverom, wc med servant samt loftstue. Utvendig sportsbod.

Bygningsinformasjon

Leiligheten ligger på 2. etasje i en vertikal,- og horisontaldelt flermannsbolig. Balkong mot nordvest med utsikt til sjøen. Vinduer med karmer og foringer av tre, isolerglass. Etasjeskillere er av trebjelkelag. Se tilstandsrapport for byggetekniske spesifikasjoner.

Det foreligger bygningstegninger fra 1996. Tegningene stemmer med dagens bruk.

Følgende momenter har fått tilstandsgrad 3 og 2 i tilstandsrapporten: TG3: -Våtrom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Motfall til sluk på 1 cm. Hull i tettesjikt og falming av gulvbelegg. -Tekniske installasjoner: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Stoppekran er ikke tilgjengelig. TG2: -Utvendig: Det ble registrert vinduer som har noe råteskader utvendig . Vinduer som er vanskelig å åpne / lukke og noe irr på håndtak. Slitte pakninger enkelte steder. Noen vinduer har kondensmerker rundt ventiler. Det ble registrert noe irr på håndtak og rust på hengslene til balkongdør og entredør. Entredør har svellinger i nedre del på dørblad. Balkongdør har værslitasje og grønskedannelse. Boddør ( TG3 ) har råteskadet terskel og dørblad med fuktskader. Dørblad mangler sparkeplate nederst. Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav(balkong). En del værslitasje og maling som flasser på rekkverk. Mer enn halvparten av forventet brukstid er overskredet på tettesjikt. -Innvendig: Det ble registrert slitasje på parkettoverflater. Bruksmerker og merker etter kroker og oppheng må forventes. Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det ble registrert noen dører med skader på dørblad. Dørblad som tar i karm. -Kjøkken: Det ble registrert noen skader på diverse utsatte steder som skaper og skuffer. -Tekniske installasjoner: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Det er påvist at varmtvannstank er over 20 år. Det er ikke påvist tilfredsstillende el - tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Sentralstøvsuger var i bruk på befaring, tg pga. alder. Automatsikringer.

Primærrom

Leilighet Bruksareal 1. etasje: 73 kvm 2. etasje: 48 kvm Primærrom 1. etasje: 73 kvm Bad/vaskerom, gang, soverom, stue/kjøkken. 2. etasje: 48 kvm To soverom, toalettrom, loftstue.

Ferdigattest

Midlertidig brukstillatelse datert 18.02.1997 foreligger med følgende anmerkninger: - Inspeksjonsluker monteres i loftstak - Barnesikring monteres på vinduer i loftsetasjene. Evt. Krav fra brannvesenet må etterkommes umiddelbart. Frist for utbedring utløp:  28.02.1997.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen. Peis i stue.

 • Beliggenhet

  Leiligheten ligger sentralt og maritimt til i Åkrehamn. Fra leiligheten er det kort avstand til blant annet treningssenter, handlemuligheter, idrettsanlegg, skole, barnehage, Åkrasanden og Amfi- senteret.

  Adkomst

  Se Finn.no eller Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i et område regulert til boligbebyggelse.

  • kr 2 790 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 8 500,-
  • kr 79 580,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 869 580,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 950,- Felles bygningsforsikring og avsetning til vedlikehold. Det er planlagt økning av felleskostnader i sameiet fra 01.01.2024. Sameiet antas at felleskostnadene vil øke ca. 200-300 kr. pr. mnd.

  Kommunale utgifter

  kr 10 584,- pr. 2022. Kommunale avgifter inneholder vann, avløp, feiing og eiendomsskatt. Kommunale avgifter kan variere etter bruk.

  Ligningsverdi

  kr 614 871,- for 2021

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kun er anledning til å erverve to seksjoner i sameiet iht. Lov om eierseksjoner § 23.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger takstrapport og selgers egenerklæring. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 4. des. 2023

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 01230586
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.