Strandgata 115

Haugesund
Prisantydning

4 700 000,-

 • BRA325㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom1
 • Byggeår1918
 • Omkostninger118 830,-
 • Totalpris4 818 830,-

Attraktiv sentrumsbygg - Bolig/næring og butikk - Anneks i bakgård - Bygg/selskap solgt, forbehold må avklares

Beskrivelse

Bygget har grei innvendig utleiestandard, godt potensialet. Utvendig fin fasade mot vest.

Detaljer

G: butikklokale, behandlingsrom, wc, kjøkken og trapperom 1: 2 stk 3-roms leiligheter 2: 2 stk 3-roms leiligheter Loft: 1 stk 4-roms leilighet

Bygningsinformasjon

Takstmann har gitt karakter 2-3 og 3, på diverse bad, kjøkken, undertak og pipe. Se vedlagt takstrapport fra takstmann Fredrik Alsaker. Interessenter oppfordres til å besiktige bygningen grundig.

Primærrom

Bruksareal 1. etasje: 94 kvm 2. etasje: 92 kvm 3. etasje: 92 kvm 4. etasje: 47 kvm Primærrom 1. etasje: 0 kvm 2. etasje: 78 kvm Stue, 2 kjøkken, 4 soverom, og bad. 3. etasje: 78 kvm Stue, kjøkken, bad og 2 soverom. 4. etasje: 44 kvm Gang, stue/kjøkken, bad og 2 soverom. Sekundærrom 1. etasje: 94 kvm Butikklokale, personalrom wc, gang og bod. 2. etasje: 14 kvm Trapperom 3. etasje: 14 kvm Trapperom 4. etasje: 3 kvm Bod

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest for skifting av vinduer datert 06.04.1971. I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest fra opprinnelig byggeår. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Bygget er selveiende og godkjent for utleie til forskjellige formål.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vei, vann og kloakk

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Midt i sentrum med lett gangavstand til høyskolen, sykehuset og Aibel.

  Adkomst

  Fra rundkjøring ved Haugesund Sparebank Arena, ta vestover ned mot byen. Passèr Haraldsgata og ta til venstre like før Risøybroen. Bygget ligger som nr 2 på venstre side etter Brandtzæg på hjørnet. Hvit fin fasade m/inngang på midten.

  Regulering

  Strandgata 115, ligger i henssynssone 1 -Sentrumskjernen og alle utvendige arbeider på fasade og takflater må avklares med byantikvaren i kommunen.

  • kr 4 700 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • kr 118 830,- (Omkostninger totalt)
  • kr 4 818 830,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 28 496,- pr. 2023. Opplyste kommunale avgifter er stipulert for 2023 fra Haugesund Kommune.

  Ligningsverdi

  kr 1 115 900,- for 2021 Vi har ikke mottatt ligningsverdi.

 • Diverse

  Selger kan også selge AS. Konferer megler.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke anledning å tegne boligselgerforsikring, da selger er et foretak(juridisk person). Ved en evt. oppløsning/konkurs av selskapet vil det være begrenset anledning for å fremme et mangelskrav.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport . Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 5. jun. 2023

 • Ansvarlig megler: Hugo Wee
 • Oppdragsnummer: 01230108
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.