Strandgata 162, 5525 HAUGESUND

Strandgata 162

Haugesund
Prisantydning

1 190 000,-

 • BRA35㎡
 • EierformSameie
 • Soverom1
 • Byggeår1912
 • Omkostninger41 945,-
 • Totalpris1 282 952,-
 • Felles/mnd1 769,-

Vis v/påmelding - Haugesund sentrum - 2 roms leilighet i hjertet av sentrum - Selges fullt møblert!

Beskrivelse

Leiligheten ligger i byggets fjerde etasje og inneholder gang, kjøkken/stue, soverom og bad.

Det tilhører 1 bod i felles anlegg til leiligheten.

Tidsriktig leilighet med smarte løsninger som er midt i blinken for studenter, utleiere og førstegangskjøpere, men også for andre. Det blir ikke stort mer sentralt enn dette – med gangavstand til det meste. Leiligheten selges fullt møblert.

På badet er det fliser på gulvet med varmekabler, malte strie på vegg og malt tak. VVS 120L, rør-i-rør skap, vaskemaskin, tørketrommel, dusjkabinett, liten servant på vegg og gulvstående toalett.

Det er en åpen stue/kjøkken løsning med god plass til spise- og sittegruppe. Alder på kjøkkeninnredningen er ikke opplyst, noe bruksslitasje. Stekeovn, koketopp og mikrobølgeovn er integrert i kjøkkeninnredningen. Det er ventilator over koketopp. Frittstående kjøl- og fryseskap, samt en smal oppvaskmaskin.

2 store vinduer med ekstra bred vinduskarm sørger for godt med lysinnslipp. Fra stuen er det flott utsikt mot havet, vindmøllene og Kystverket.

Soverom med garderobeskap.

Gjennomgående parkett på gulv og malte flater på vegg og i tak. Liten skille-vegg hvor en kan ha yttertøy bak. Porttelefon, automatsikringer, heis og Altibox fra Haugaland kraft. Samtlige vinduer er byttet av sameiet i 2019/2020. Bod på 5 kvm.

Bygningsinformasjon

Bygg hovedsaklig oppført i mur.

Primærrom

Entre/kjøkken/stue, bad og soverom.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest for bruksendring bolig datert 28.06.2006. Det foreligger også ferdigattest for boder over bakgård og heving av tak, datert 03.08.08

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet. Leier av seksjonen må meldes til styre for registrering.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Varmekabler på bad, ellers elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Helt i sentrumskjernen. Kort gangavstand til alle byens tilbud. Nært til Høgskulen på Vestlandet - Haugesund. I byggets første etasje er det et døgnåpent treningssenter. Rett ved indre kai Haugesund med utesteder og restauranter.

  Adkomst

  Rett nord for Egon Haugesund. Inngang vendt mot Nord.

  Regulering

  Eiendommen ligger i et uregulert område, som i kommuneplanen er avsatt til sentrumsformål - nåværende. Eiendommen ligger i hensynssone 1- Sentrumskjernen. Alt arbeid på fasader og takflater skal avklares med byantikvaren.

  • kr 1 190 000,- (Prisantydning)
  • 51 007,- andel fellesgjeld pr. dato 1. apr. 2020
  • 1 241 007,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 6 900,-
  • Eierskiftegebyr kjøper - beløp må sjekkes 2 850,-
  • Dokumentavgift 31 025,-
  • kr 41 945,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 282 952,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 1 769,- per mnd. Fellesutgifter, kr. 1 470. Fiber, kr. 299.Felleskostnader fra den dag i dag til og med den 30.06.2019 er kr. 3 292. Fra og med 01.07.2020 reduseres felleskostnadene til kr. 1 769 pr. måned.

  Kommunale utgifter

  kr 3 353,- pr. 2019. Avløp, eiendomsskatt og vann. Avgifter varierer etter forbruk og faktureres med 4 terminer.

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  kr 555 757,- for 2018 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Leiligheten selges fullt møblert.

  Frittstående og integrerte hvitevarer medfølger handelen. Det gis av selger ingen garanti på disse.

  Det er ikke foretatte noe fagkyndig teknisk vurdering av boligen, og interessenter bør derfor gjennomgå eiendommen med ekstra nøysomhet.

  Det er observert skjeggkre i naboenheter i sameiet/borettslaget/tomannsbolig. Skjeggkre kan spre seg mellom leiligheter. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Selv om det per i dag ikke er en kjent metode for å utrydde skjeggkre, finnes det tiltak som kan redusere antall skjeggkre betydelig. Anbefalte tiltak er bl.a. bruk av limfeller og hyppig renhold for å fjerne næringstilgangen. Skjeggkre gjør liten skade, men kan virke sjenerende.

  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Betingelser fellesgjeld

  Sameiet har lån i Haugesund Sparebank. Lånenummer: 32408405598. Type lån: Annuitetslån. 12 terminer per år. Rentesats per 01.04.2020: 4.9% pa. Antall terminer til innfrielse: 176 Saldo per 01.04.2020: kr. 2 067 869,- Andel av saldo: kr. 51.007,-

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger selgers Egenerklæring datert 24.03.2020 og vedtekter. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 11. aug. 2021

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 1-20-00125
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.