Strandgata 20

Haugesund
Prisantydning

1 590 000,-

Solgt
 • BRA44㎡
 • EierformSameie
 • Soverom1
 • Byggeår2003
 • Omkostninger49 580,-
 • Totalpris1 639 580,-
 • Felles/mnd1 749,-

SENTRUM: Lys og trivelig leilighet på bakkeplan med garasje under

Beskrivelse
 • Heis i bygget ned til garasje.
 • Takstmannen konkluderer at leiligheten fremstår som meget velholdt og i normal stand. Det er ingen vesentlige anmerkninger i tilstandsrapport.
 • Lameller i vinduer i stue. Plisseè gardin i balkongdøra. Rullegardin på soverom.
 • Villavent ventilasjon på bad koblet sammen med vifta på kjøkken.
 • Bad ble delvis oppgradert med blant annet ny innredning i 2018 av tidligere eier.
 • Kjøkken ble delvis oppgradert i 2018 av tidligere eier. Det er kun parketten som er fra byggeår 2003.
 • Automatsikringer.
 • Rør-i-rør.
Detaljer

Leiligheten ligger i 1. etasje og har god planløsning med entrè, stue og kjøkken i åpen løsning. I stua har du plass til både sofakrok og spisestue i tilknytning til kjøkkenet. På gulvet er det sammenhengende parkett. Utgang fransk balkong. Kjøkkenet er nøytralt og fint med alle hvitevarer integrert (stekeovn, induksjon koketopp, kjøleskap/frys og oppvaskmaskin).

Badet er både innbydende og moderne og ble pusset opp i 2018. Her er det opplegg for vaskemaskin og varmekabler i gulvet. Store 60cam*60cm polerte fliser på gulv. Baderomsplater. Dusjhjørne med regnvannsdusj. Innredning med dobbel underskuff.

Soverom med parkett på gulv, skyvedørsgarderobe og plass til pult.

Bod i garasjen. Boda er inngjerdet, har innlagt belysning og låses med hengelås. Port med portåpner til garasjen. Asfaltert dekke.

Bygningsinformasjon

Oppført hovedsaklig i trekonstruksjon med liggende bordkledning. Bygget med betongdekke mot grunn.

I takstmannens tilstandsrapport er det ikke funnet noen TG3 avvik.

Av TG 2 avvik som kan kreve tiltak er: - Varmtvannstank innebygget i kjøkkeninnredning. - Elektrisk anlegg: Anbefales generelt el-kontroll ved eierskifte. Det er automatsikringer med jordfeilbryter. Kostnadsestimat under kr 10 000,-.

TG 2 avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: - Radonmåling mangler og det mangler radonsperre. - Manglende dokumentasjon på bad.

Primærrom

Leilighet Bruksareal 1. etasje: 44 kvm Stue/kjøkken, bad og soverom. Primærrom 1. etasje: 44 kvm Stue/kjøkken, bad og soverom.

Ferdigattest

Foreligger for nybygg på hele bygget.

Adgang til utleie

Man kan leie ut eller ikke, helt etter eget ønske.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger i Strandgata like nord for politistasjonen sentralt i Haugesund sentrum.

  Adkomst

  Dersom man følger Strandgata sørover ligger eiendommen på høyre side like før man kommer til politistasjonen.

  Regulering

  Eiendommen er regulert til boligformål. Sentrumsplanen gjelder.

  • kr 1 590 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 8.500,-
  • kr 49 580,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 639 580,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 1 749,- Betaler en fast del + en del delt på brøk i fellesutgifter. Tv/ internett fakturers hver enkelt direkte Hver seksjon har tilhørende garasjeplass i underetasjen. Inkludert strøm i fellesarealer. BATE administrerer.

  Kommunale utgifter

  kr 6 374,- pr. 2022. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk. I tillegg kommer renovasjon på kr. 3125,- pr år.

  Ligningsverdi

  kr 382 646,- for 2020 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Boligen er nå utleid for kr. 8500 per mnd + strøm, men inkludert Internet. Leieboer har sagt opp og vil flytte ut 31. Juni. Avtalen er tidsubestemt med 3 mnd oppsigelsestid.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kun er anledning til å erverve to seksjoner i sameiet iht. Lov om eierseksjoner § 23.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport og selgers Egenerklæring. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 8. jun. 2023

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01230186
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.