Strondavegen 1493, 5593 Etne

Strondavegen 1493

Etne
Prisantydning

3 190 000,-

 • BRA298㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår2010
 • Omkostninger90 700,-
 • Totalpris3 280 700,-

Beskrivelse

Overbygget inngangsparti og belegningsstein rundt inngangspartiet.

Inngang til gang med fliser på gulv og kjekk «walk-in» garderobe. Gangen er lang og slanger seg gjennom huset. Det er stor (firdobbel) skyvedørsgarderobe lengre inne og trapp opp til loftsetasjen.

Skyvedør fra gangen og inn til vaskerom med utgang til baksiden av huset. Vaskerommet har to store skyvedørsgarderober med plass til vaskemaskin og tørketrommel inni det ene skapet. Benkeplate med to underskap og nedfelt vask. Flislagt gulv og hvite MDF plater på vegger. Baksiden er overbygget med tett tak over utgangen og området rundt.

Utebod på baksiden.

Stort og fint flislagt bad med vegghengt toalett, dusjkabinett, baderomsinnredning med dobbel underskuff, sideskap, moderne servant og speil med lys. Mulighet for badekar.

Stort dobbelt soverom med stor (firdobbel) skyvedørsgarderobe og utsikt til sjø.

Bod med strømskap, hyller, Altibox.

Kjøkken med flott innredning med laminatbenkeplate med halvannen nedfelt vask. Int. oppvaskmaskin, int. komfyr, int. micro., induksjon koketopp. Glassdører i innredningen, spotter i taket og hvite panelplater på vegger. Spiseplass med flott utsikt ut på fjorden.

Stor stue med vinduer nesten fra gulv til tak. God spiseplass med vinduer i 3 retninger for god panoramaeffekt over utsikten til fjorden. Delvis klebersteinsovn med glassfront. Pipa er kledd med skifer. Skyvedør i glass ut til veldig kjekk overbygget terrasse som er romslig (33 kvm) og en nydelig plass og nyte utsikt og sene sommerkvelder.

2.etg.: Trapp opp til loftstue med god takhøyde, laminatgulv, panelovn, utgang til overbygget terrasse og flott sjøutsikt.

Stort dobbelt soverom med to flotte klesskap, panelovn og utgang til den samme overbygde treterrassen som man går ut til fra loftstua.

Stort og fint flislagt bad med ekstra stort dusjkabinett, vegghengt toalett, hjørnebadekar, dobbel servant med 6 underskap og 2 sideskap og spotter over speil.

Stort dobbelt soverom med laminatgulv.

Stort dobbelt soverom med ekstra lekekrok og laminatgulv.

Garasje Garasje i flukt med boligen med bod og utgang til baksiden av huset, port m/portåper, betonggulv og god takhøyde.

 • Hele 1. etg. har vannboren varme. Egen varmtvannsbereder for det vannborne anlegget. Vannboren varme på badet oppe også.
 • Huset har stort sett ubehandlet trepanel på vegger og takplater.
 • Innlagt fiber og Altibox.
 • Sprosser på vinduer.
 • Takrenner ikke tilkoblet dreneringsrør (Aluminium).
 • Rør-i-rør
 • Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
 • Skjevhet i gulv mellom soverom på loft (se tilstandsrapport).
 • Det er Tungesvik Bygg som har bygget boligen.
 • Eiendommen får vann fra privat borehull. Det er privat kloakkanlegg / renseanlegg. Adkomst via privat vei.
 • Det er tinglyst rettighet for tomtene på bnr. 4 angående overvann, rør og veirett. Begge tomtene har tinglyst gjerdeplikt. Borehullet står på egen tomt. Renseanlegget står på grunneiers tomt ved elva. Renseanlegget har kapasitet kun for dette huset på bnr 44.
Detaljer
 • Nydelig hus med bl.a. 2 store og flotte bad, 1 stort vaskerom, ekstra loftstue, 4 store soverom, sjelden stor grunnflate, garasje med mer.
 • Kjekke overbygde terrasser, romslig tomt uten innsyn og nydelig utsikt.
 • God standard med vannboren varme etc.
Bruksareal per etasje
 1. etg.: 184 kvm Loft: 114 kvm.
Bygningsinformasjon

Ringmur i isoblokker. Elementpipe. Reisverk i tre. Utenpåliggende trekledning. Betong takstein.

Primærrom
 1. etg.: Gang, kjøkken, stue, vaskerom, bad og soverom. Loft: Loftstue, bad pg 3 soverom.
Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 05.06.2012. Det er merknad i attesten at den fortutsetter at eier har kontrollert at det er tilgang på tilstrekkelig og hygienisk trygt drikkevann og at krav til utslippstillatelsen er oppfylt.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Privat vann og avløp. Privat borehull og kloakkanlegg/renseanlegg

Oppvarming

Vannboren varme, vedovn og elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Fra eiendommen har man en fantastisk utsikt til sunnhordlandsbassenget med Fjellberg, Romsaøyene, Bømlo med mer.

  I Etne kommune er det gode fiskemuligheter både i sjø og ferskvann. Her finner du en av Norges beste lakseelver, merkede turstier og mange fantastiske toppturer.

  På Romsaøyene kan en telte eller overnatte i sammen med andre båtentusiaster i båtbrygger på forskjellige øyer. I Ålfjorden like utenfor Romsaøyene kan en tidvis få hvalsafari og det er godt fiske i alle retninger. I Åkrafjorden kan man forsøke å oppdage nye arter på ca. 630m. Perfekt plass å lyse etter krabbe ved Dreganes.

  Andre aktiviter i nærområdet er f.eks. strikkhopping i Åkrafjorden, småbåttur til bilfrie Eikemo og Folgefonna, shopping i Skånevik, Etne eller Husnes eller bare en vanlig fisketur med familien.

  På vinteren kan man besøke Håland for preparerte skispor, Olalia/Opheim skianlegg med lysløyper eller alpinanlegg en kort kjøretur unna i Røldal/Sauda.

  Kort avstand til Vestlandets naturperler med gode muligheter for dagsturer til blant annet Hardanger (60 min), Trolltunga, Etnefjellene (15 min), Folgefonna og Buerbreen. Kort avstand til Haugesund (70 min) og havet. Her kan en besøke idylliske øysamfunn eller ta seg en tur på vestlandets fineste sandstrender på Karmøy eller shopping i byen. Også mulighet for dagstur til Stavanger, Preikestolen og Kjeragbolten.

  Adkomst

  Fra Etne: kjør gamleveien langs sjøen til Skånevik, like forbi Sandvik og ta 3 avkjørsel til høyre og man får eiendommen på platå på oppsiden av veien. Fra Skånevik: kjør Strondavegen utover forbi Molnes og Ebne, og man får eiendommen på venstre hånd like før man kommer til Sandvik.

  Eiendommen er merket med "Til salgs"-skilt.

  Regulering

  Kommuneplanen gjelder. Eiendommen bnr. 44 ligger ca. halve tomta i LNF-område (landbruk, natur og friluft) og ca. halve tomta i LNF-spredt boligbygging. Eiendommen bnr. 42 ligger hele tomta i i LNF-Spredt boligbygging. Nederste del er avsatt til fremtidig vei/kommunikasjonssystem. I dette området er det nødvendig med søknad om dispensasjon for eventuelle fremtidige endringer/byggetiltak.

  • kr 3 190 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 525,-
  • Tinglysning skjøte 525,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 9 900,-
  • Dokumentavgift 79 750,-
  • kr 90 700,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 280 700,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 10 830,- pr. 2019. Dette gjelder feiing og eiendomsskatt.

  Renovasjon

  kr 2 575,- pr. år. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse
  • Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.
  • Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger i handelen.
  • Selger er ansvarlig for at boligen er energimerket ved salg. Det foreligger imidlertid ikke energimerke for denne boligen.
  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 19.04.2019 og selgers Egenerklæring datert 04.05.2019. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 21. nov. 2020

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 1-19-00249
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

1

Megler med lokalkunnskap

Alle meglerne i Eiendomsmegler A er engasjerte og har høy kompetanse og god lokalkunnskap i sitt spesialområde. En dyktig megler som har de rette verktøyene til rådighet er den viktigste faktoren for å oppnå høyest mulig salgssum for boligen din. Vi står på fra første møte begynner til salgsmøte slutter - fra kontrakt til kontrakt.


Ema megler

2

Uforpliktende verdivurdering

Det er svært viktig å gå ut i markedet med rett pris - er prisen for høy kan det ødelegge salget. Vår lange erfaring og gode oversikt over boligmarkedet, både generelt og med de lokale variasjoner som ofte finnes, gjør oss i stand til å anslå prisantydning på en god måte - selvsagt i samarbeid med deg som eier.

Ema images verdivurdering

3

Takst og forsikring

Vi ordner takstmann og forsikrer for deg. Det er valgfritt å tegne boligsalgsforsikring, men vi anbefaler det alltid på det sterkeste.

Ema images takst

4

Klargjør boligen for salg

Før markedsføringen begynner, må markedsmateriellet utformes. Vi bruker produksjonsselskapet Vestbris til foto, luftfoto og film slik at du er sikret et supert resultat. Alle våre kunder får videovisning av boligen i de digitale annonsene - noe som er unikt i vår region. Teksten som følger annonsen skriver megleren, som har god erfaring med hva potensielle kjøpere ønsker å vite om boligen.

Dette bør du gjøre før fotografen kommer
Ema images fotografering

5

Skreddersydd markedsføring

Alle får vite at akkurat din eiendom er for salg! Vi i Eiendomsmegler A følger utviklingen og gjør det som skal til for å få høyest mulig salgssum. Ingen av våre konkurrenter kan matche vår digitale markedsføring. I tillegg får alle våre kunder videovisning for å skape en opplevelse som skiller seg ut i mengden. Boligen markedsføres i vår digitale boligavis, i tillegg til omfattende digital annonsering skreddersydd til ulike potensielle kjøpere via Google, Facebook, Instagram, Finn.no, H-avis.no og VG.no.

Se ukens nyheter
Ema images markedsføring

6

Visning med godfølelsen

Hovedmålet med vår markedsføringen er å gi folk et godt førsteinntrykk av salgsobjektet, samt være sikker på at samtlige, potensielle interessenter kommer på visning. Der skal de bli møtt av en smilende, hyggelig og kompetent megler som viser fram boligen på en god måte. Megleren kan også være behjelpelig med gode tips til hvordan du gjør boligen klar til visning. Vi er med deg hele veien!


Ema visning

7

Budrunde og signering

Etter visning sitter megleren klar til å ta imot bud. Målet er å oppnå høyest mulig salgssum for boligen din. Megleren tar seg av all kommunikasjon og alt det praktiske rundt budrunden, og selvsagt alt papirarbeid før, under og etter kontraktsmøtet og informerer kjøper og selger underveis på hva de skal gjøre. Vi holder deg selvfølgelig orientert under hele prosessen.

Gå til vår kundeportal
Ema images signering

8

Oppgjør og overlevering

Vi har egen oppgjørsavdeling som sørger for at alt går riktig for seg når penger og bolig formelt skal skifte hender, slik at både du og kjøper kan senke skuldrene i visshet om at alt er i de beste hender.

Ema images overtakelse