Strondavegen 1846

Etne
Prisantydning

1 690 000,-

Solgt
 • BRA97㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1960
 • Omkostninger59 400,-
 • Totalpris1 749 400,-

Stor fritidseiendom med en av de flotteste utsiktene langs Skåneviksstranda - Naust og strand like ved.

Beskrivelse

Hytta

Detaljer

Uthus: Frittstående uthus med liggende kledning, panner på tak, vinduer for dagslys (mangler glass i det ene vinduet). Uthuset er blitt brukt som vedbod og lager. Det er jordgulv med singel innvendig. Innlagt belysning og stikkontakter.

Hytte: Inngang til gang med furugulv, panelte vegger og tak og luke med nedtrekkbar stige til kaldloft.

Soverom med heltre furugulv, tapetserte vegger, enkle vinduer og innebygget skap.

Dobbelt soverom med furugulv, malte veggplater, ubehandlet panel i tak, enkle vinduer, 4 innebygde skap og nydelig utsikt.

Soverom med heltre gulv, malte veggplater, innebygget skap og nydelig utsikt.

Bad med wc, to servanter og badekar. Det er belegg på gulv.

Stue med heltre gulv, både peis og Jøtul vedovn samt utgang via doble dører ut til vestsida av hytta der det er skiferplatting på bakken. I stua er det 3 store vinduer mot den flotte utsikten. Fra hytta og tomta er det nydelig utsikt til Borgundøy, Fjellberg, Halsnøy, Kvinnherad og vakre Taraldsøy.

Kjøkken med liten spiseplass, eldre innredning med innlagt vann, komfyr, innebygde skap, liten matbod med fastmonterte hyller, furugulv, ubehandlet panel i tak og malte plater på vegger.

Garasje fra 1994: Frittstående garasje med liggende kledning, betongpanner på tak og garasjeport. Støpt gulv inni.

Naust: Det er to naust som står vegg i vegg nedenfor hytta. Ett tilhører hovedbruket (gården) og ett tilhører hytta. Ved naustene er det en nydelig steinstrand som egner seg godt for bading og lek. Fine svaberg. Privat og naturskjønn vik. En kjekk plass å grille og nyte fine sommersdager.

Naustet har kubbemur og trekledning på vegger. Eternittplater på tak (en platsikkplate).

Det er satt opp grensemerker.

Bygningsinformasjon

Grunnmur i hvitmalt betong. Det er trebjelkelag over kjeller/krypkjeller. Gulvet i kjeller er av betong. Veggene har betong/mur. Reisverk hytte i treverk med fasade/vinduer mm i treverk. Boligen har pipeløp i tegl. Tak er tekket med tegl takstein. Takkonstruksjonen har sperrekonstruksjon. Takrenner og nedløp i plast.

I vedlagt tilstandsrapport fra takstmann fremkommer følgende TG3 Store eller Alvorlige avvik: Utvendig > Veggkonstruksjon. Utvendig > Vinduer. Utvendig > Dører. Utvendig > Utvendige trapper. Innvendig > Overflater. Innvendig > Krypkjeller. Våtrom > 1 Etasje > Bad > Generell. Tekniske installasjoner > Branntekniske forhold.

Disse konstruksjonene ble ikke undersøkt: Innvendig > Innvendige trapper. Tomteforhold > Septiktank.

TG2 avvik som kan kreve tiltak: Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn. Tekniske installasjoner > Avløpsrør. Tekniske installasjoner > Varmtvannstank. Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg. Tomteforhold > Grunnmur og fundamenter.

TG2 avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: Utvendig > Taktekking. Utvendig > Nedløp og beslag. Utvendig > Takkonstruksjon/Loft. Innvendig > Radon. Innvendig > Pipe og ildsted. Innvendig > Rom Under Terreng. Innvendig > Innvendige dører. Våtrom > 1 Etasje > Bad > Tilliggende konstruksjoner våtrom. Kjøkken > 1 Etasje > Kjøkken > Overflater og innredning. Tekniske installasjoner > Vannledninger. Tomteforhold > Drenering. Tomteforhold > Terrengforhold.

Primærrom

Hytte Bruksareal Kjeller: 17 kvm Bod 1. etasje: 80 kvm Gang, bad, 3 soverom, stue, kjøkken og bod. Primærrom 1. etasje: 80 kvm Gang, bad, 3 soverom, stue, kjøkken og bod.

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende hytte som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Privat vann (borehull) og privat septiktank. Eiendommen har avkjørsel fra fylkesvei.

Oppvarming

Peis og Jøtul vedovn i stua. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Beliggende på Skånesiksstranda 8,5km fra Skånevik sentrum med butikker, kafeer, hotell, bensinstasjon (bil og båt), ferjeleie til Utåker m.m. Avstand til Odda og Haugesund er ca. 80 km.

  Her på "Stronda" er det rolig og fredelig og man har nydelige sommerkvelder med rød himmel og sol til ca 2240 på det meste. Fra hytta har man flott utsikt til Sunnhordlandbassenget og bl.a. Borgundøy, Fjellberg, Halsnøy og Kvinnherad. Hytta ligger for seg selv i et område med spredt boligbebyggelse og grenser til beiteområde.

  I Skånevik kan en hele året nyte den umiddelbare tilgangen til sjøen eller fjellturer i den omliggende flotte naturen. Om vinteren kan en ta i bruk Røldal skisenter ca. 50 minutter kjøring unna. Sommerstid kan Skånevik blant annet tilby Bluesfestival, Torgdagene og Pippifestival som er kjekt for store og små. I disse dager er det stor spenning i Skånevik da alle gleder seg til det nye oppvarmede utendørs svømmebassenget, som er under bygging, er forventet ferdigstilt i løpet av våren 2024.

  Adkomst

  Fra Skånevik sentrum følger man Strondavegen vestover 8,5 km så får man einedommen på høyre side. Man kan også ta av fra Etne og kjøre Strondavegen 18,6 km og da får man eiendommen på venstre side av veien.

  Regulering

  Eiendommen ligger i LNFR-område (landbruk, natur og friluft samt reindrift). I dette området er det nødvendig med søknad om dispensasjon for eventuelle fremtidige endringer/byggetiltak.

  Område på sørside av vei er regulert til boligområde. En må derfor her påregne fremtidig bebyggelse.

  • kr 1 690 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum.
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-.
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-.
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-.
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 15.900,-.
  • kr 59 400,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 749 400,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 1 643,- pr. 2022. 1 643 er kun eiendomsskatt. Kjøper må regne med at kommunuale avgifter blir noe høyere når eiendommmen tas i bruk igjen. Da kommer tømming av septiktank og feieavgift i tillegg.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 15.01.24 og selgers Egenerklæring datert 08.11.23. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 22. feb. 2024

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01230600
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.