Strondavegen 379, 5590 Etne

Strondavegen 379

Etne
Prisantydning

2 990 000,-

 • BRA268㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom5
 • Byggeår1969
 • Omkostninger86 070,-
 • Totalpris3 076 070,-

Stor enebolig med garasje, naust og nydelig fjordutsikt

Visning

mandag 30 november

16:30-17:30

Påmelding
Beskrivelse

BOLIG: Halvtak over sidedørsinngangen til vaskerommet på østsiden. Overbygget inngangsparti i front.

Kjeller: Inngang til vindfang med fliser på gulv og malt panel på vegger.

Romslig hall med varmepumpe og vedovn. Nyere laminatgulv og nymalt panel på vegger. Trapp opp.

Stort bad med flislagte gulv og vegger, varmekabler, servant, wc, boblebadekar, romslig dusjnisje med skyvedør i glass, spotter i tak samt inngang til romslig badstu.

Ett dobbelt soverom med laminatgulv og malt panel på vegger. Stort garderobeskap.

Vaskerom med sidedørsinngang, belegg på gulv, ny varmtvannsbereder 2020, et høyskap, fastmonterte hyller, mulighet for å henge i fra seg ytterklær og ny benkeplate med innfelt vask og hylle over.

1 etg.: Trapp opp til gang. I gangen er strømskapet plassert. Det er brystningspanel på vegger. Mulighet for kontorkrok. Trapp videre opp til loftet.

Bad med benkeplate med integrert vask, fire underskap, underskuffer, stort speil, wc, dusjhjørne. Fliser og varmekabler på gulv. Fliser på vegger.

Soverom som per i dag er innredet som et hobbyrom/kontor. Fastmonterte skap. Gode hyller for oppbevaring. Benkeplate. Belegg på gulv.

Kjøkken med eikeparkett på gulv. Eldre innredning fra 1990-tallet som er fornyet med gråmaling. Heltre benkeplate med halvannen nedfelt vask. FiboTrespoplater mellom innredningene. Oppvaskmaskin, komfyr og ett kjøleskap følger med i handelen. Fastmonterte persienner i vindu. God spiseplass. Skyvedør mellom kjøkken og stue.

Stue med fantastisk utsikt. Man ser helt fra Stødle kirke, hele sentrum og utover mot Sørstranda og Osnes, samt fjorden. Det er en romslig vinkelstue med Jøtul vedovn og varmepumpe. Utgang via nyere terrassedør fra 2015 til påbygget hagestue med skyvedører i glass på alle sider og terrasse utenfor hagestua. Spotter i tak. Hagestua er ikke omsøkt eller godkjent i Etne kommune.

Loft: Etasjen er ikke omsøkt for "rom for varig opphold". Trapp opp til loftstue med heltre gulv og store vinduer mot utsikten.

Soverom med heltre gulv, rullegardin i vindu.

Soverom med heltre gulv og rullegardin i vindu.

Dobbelt soverom med kott i begge kneveggene, laminatgulv, rullegardin i vindu, opplegg for TV

Planlagt bad som ikke er innredet. Det er avløp og kobling i rommet.

GARASJE: Garasje under terrasse mot vest. Garasjen har innlagt belysning og støpte vegger og gulv. Romslig bod med hyller og med inngang fra garasjen.

NAUST: 30 kvm. brutto. Beliggende rett nedenfor bolighuset.

Ett stort rom i hele naustet med utgang i friluft. Megler har mottatt tegninger på naustet fra kommunen.

Boligen er innflyttingsklar og holder bra standard.

Innlagt fiber og Altibox fra Haugaland Kraft. Automatsikringer. Takrenner tilkoblet dreneringsrør.

Detaljer
 • Boligen inneholder bl.a. 2 flislagte bad med varmekabler hvorav ett med badstu, ett planlagt bad på loft, loftstue, 5 soverom, vaskerom, kjøkken med medfølgende hvitevarer, stue med fantastisk utsikt og utgang til hagestue og terrasse. Garasje m/bod under terrassen.
 • Naust på 30 kvm. BTA. beliggende rett nedenfor huset. Stor nausttomt på ca. 230 kvm. og 15m strandlinje. Eldre steinfylling på siden av naustet.
 • Altibox og fiber fra Haugaland Kraft.
 • Eiendommen har en attraktiv beliggenhet på nordsiden av Etnefjorden ca 3,5 km fra sentrum. Sørvendt og solrik beliggenhet hele året. Kort avstand til den flotte badestranda Julaskår og sykkelavstand til sentrum. Meget gode fiskemuligheter for laks, sjøørret og vanlig saltvannsfisk.
 • Eiendommen har noen lovlighetsmangler. Se "Diverse".
Bruksareal per etasje

Kjeller: 113 kvm. 1. etg.: 105 kvm. Loft: 50 kvm.

Bygningsinformasjon

Grunnmur av betong og betongblokker. Tegl pipe. Utvendig trekledning. Shingel/takpapp på tak.

Planløsningene i huset avviker fra tegninger (datert sept. 1968) mottatt fra Etne kommune. På loftet er det ikke tegnet inn soverom eller loftstue (ingen rom for varig opphold). I kjelleren er det tegnet inn rom for hageredskaper, hobbyrom, brenselsrom, matbod og vaskerom, ingen soverom. Mens det i hovedetasjen er tegnet inn 3 stk. soverom, stue, kjøkken, gang og bad.

Det er også fasademessige endringer i forhold til mottatte tegninger. Der bla. ark på loftet ikke er tegnet inn. I følge selger ble boligen ombygget rundt 1998. Kommunen har heller ikke tegninger av hagestuen. Man må anta at dette ikke er godkjent/omsøkt da megler ikke har funnet dokumentasjon på dette.

Garasje er ikke byggesøkt i kommunen.

Primærrom

Kjeller: Entrè, gang/kjellerstue, soverom, bad m/ badstu og vaskerom. 1. etasje: Gang, stue, kjøkken, bad og soverom. Loft: Loftstue og 3 soverom.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på bolighuset datert 15.12.1970.

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på naustet. Dette er vanlig med tanke på naustets byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Privat vann og avløp.

Oppvarming

Vedovn og varmepumpe i stue. Vedovn og varmepumpe i hall med trapp i kjelleren. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen har en attraktiv beliggenhet på nordsiden av Etnefjorden ca 3,5 km fra sentrum. Sørvendt og solrik beliggenhet hele året. Kort avstand til den flotte badestranda Julaskår og sykkelavstand til sentrum. Meget gode fiskemuligheter for laks, sjøørret og vanlig saltvannsfisk.

  Adkomst

  Adkomst fra fylkesvei og delvis privat vei siste stykket med tinglyst veirett. Eiendommen ligger på høyre side av Strondavegen ca 3 km fra avkjørsel ved Etne elva på Enge.

  Regulering

  Her er det kommuneplanen som er gjeldende. Eiendommen ligger i LNF-område (landbruk, natur og friluft) med spredt boligbebyggelse. I dette området er det nødvendig med søknad om dispensasjon for eventuelle fremtidige endringer/byggetiltak.

  • kr 2 990 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 9 900,-
  • Tinglysingsgebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 74 750,-
  • kr 86 070,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 076 070,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 3 733,- pr. 2019. Det er fire terminer pr år.

  Renovasjon

  kr 2 678,- pr. år. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Hvitevarer på kjøkken medfølger i handelen. Det gis av selger ingen garanti på disse.

  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Boligtegninger, Eiendomskart, Takstrapport datert 08.09.20 og selgers Egenerklæring datert 11.11.20. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut Haugesund Sparebank sin lånekalkulator.

Lånekalkulator

Sist oppdateret: 23. nov. 2020

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 1-20-00300
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

1

Megler med lokalkunnskap

Alle meglerne i Eiendomsmegler A er engasjerte og har høy kompetanse og god lokalkunnskap i sitt spesialområde. En dyktig megler som har de rette verktøyene til rådighet er den viktigste faktoren for å oppnå høyest mulig salgssum for boligen din. Vi står på fra første møte begynner til salgsmøte slutter - fra kontrakt til kontrakt.


Ema megler

2

Uforpliktende verdivurdering

Det er svært viktig å gå ut i markedet med rett pris - er prisen for høy kan det ødelegge salget. Vår lange erfaring og gode oversikt over boligmarkedet, både generelt og med de lokale variasjoner som ofte finnes, gjør oss i stand til å anslå prisantydning på en god måte - selvsagt i samarbeid med deg som eier.

Ema images verdivurdering

3

Takst og forsikring

Vi ordner takstmann og forsikrer for deg. Det er valgfritt å tegne boligsalgsforsikring, men vi anbefaler det alltid på det sterkeste.

Ema images takst

4

Klargjør boligen for salg

Før markedsføringen begynner, må markedsmateriellet utformes. Vi bruker produksjonsselskapet Vestbris til foto, luftfoto og film slik at du er sikret et supert resultat. Alle våre kunder får videovisning av boligen i de digitale annonsene - noe som er unikt i vår region. Teksten som følger annonsen skriver megleren, som har god erfaring med hva potensielle kjøpere ønsker å vite om boligen.

Dette bør du gjøre før fotografen kommer
Ema images fotografering

5

Skreddersydd markedsføring

Alle får vite at akkurat din eiendom er for salg! Vi i Eiendomsmegler A følger utviklingen og gjør det som skal til for å få høyest mulig salgssum. Ingen av våre konkurrenter kan matche vår digitale markedsføring. I tillegg får alle våre kunder videovisning for å skape en opplevelse som skiller seg ut i mengden. Boligen markedsføres i vår digitale boligavis, i tillegg til omfattende digital annonsering skreddersydd til ulike potensielle kjøpere via Google, Facebook, Instagram, Finn.no, H-avis.no og VG.no.

Se ukens nyheter
Ema images markedsføring

6

Visning med godfølelsen

Hovedmålet med vår markedsføringen er å gi folk et godt førsteinntrykk av salgsobjektet, samt være sikker på at samtlige, potensielle interessenter kommer på visning. Der skal de bli møtt av en smilende, hyggelig og kompetent megler som viser fram boligen på en god måte. Megleren kan også være behjelpelig med gode tips til hvordan du gjør boligen klar til visning. Vi er med deg hele veien!


Ema visning

7

Budrunde og signering

Etter visning sitter megleren klar til å ta imot bud. Målet er å oppnå høyest mulig salgssum for boligen din. Megleren tar seg av all kommunikasjon og alt det praktiske rundt budrunden, og selvsagt alt papirarbeid før, under og etter kontraktsmøtet og informerer kjøper og selger underveis på hva de skal gjøre. Vi holder deg selvfølgelig orientert under hele prosessen.

Gå til vår kundeportal
Ema images signering

8

Oppgjør og overlevering

Vi har egen oppgjørsavdeling som sørger for at alt går riktig for seg når penger og bolig formelt skal skifte hender, slik at både du og kjøper kan senke skuldrene i visshet om at alt er i de beste hender.

Ema images overtakelse