Strondavegen Tomt gnr 149 bnr 46, 5593 Etne

Strondavegen Tomt gnr 149 bnr 46

Etne
Prisantydning

325 000,-

 • BRA0㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom0
 • Byggeår
 • Omkostninger21 945,-
 • Totalpris346 945,-

Boligtomt med usjenert og rolig beliggenhet

Detaljer
 • Alle byggetiltak må søkes om og godkjennes av kommunen. Ihht til kommuneplanen kan det maksimalt godkjennes utnyttingsgrad på 50% bebygd areal.
 • Fra Etne: Kjør gamleveien langs sjøen til Skånevik, like forbi Sandvik og ta 3 avkjørsel til høyre og følg veien opp til man ser tomta på venstre hånd.
 • I følge selger har naboen på gnr/bnr 149/43 bygget renseanlegg og borehull med kapasitet for flere og man vil kunne knytte seg til dette dersom kommunen vil godkjenne en slik løsning. Eventuelt må man anlegge eget privat anlegg for vann og kloakk. I vedtaket i fradelingen står det at kloakken "skal knyttes til privat enkeltanlegg". Det betyr at det er bør antas at man må anlegge eget anlegg, men kjøper opplyses om muligheten som tilbys av nabo dersom det skulle kunne godkjennes likevel. Det er også omtalt en felles avløpsløsning for tomtene som skal føre avløpsvann til egnet område. Det må foreligge utslippstillatelse før bygging kan igangsettes.
 • Strøm og fiber i påle like ved grensa til tomta i følge selger.
 • Tinglyst rett til å føre overvann samt rør fra kloakkrenseanlegg, frem til bekken nær tomten til bruksnummer 4. Veirett fra fylkesveien og langs skogsveien på tomt 149/4. Gjerdeplikt på eiendommen.
 • Det foreligger samtykke på vilkår til utvidet bruk av avkjørsel for tomta som Statens Vegvesen gav i forbindelse med utskilling av tomta. Det fremkommer i delingssaken i kommunen.
 • Naboeiendommene som sist ble delt fra måtte reingjøre vannet for å få brukbart drikkevann.
 • Beliggenhet

  I Etne kommune er det gode fiskemuligheter både i sjø og ferskvann. Her finner du en av Norges beste lakseelver, merkede turstier og mange fantastiske toppturer.

  På Romsaøyene kan en telte eller overnatte i sammen med andre båtentusiaster i båtbrygger på forskjellige øyer. I Ålfjorden like utenfor Romsaøyene kan en tidvis få hvalsafari og det er godt fiske i alle retninger. I Åkrafjorden kan man forsøke å oppdage nye arter på ca. 630m. Perfekt plass å lyse etter krabbe ved Dreganes.

  Andre aktiviteter i nærområdet er f.eks. strikkhopping i Åkrafjorden, småbåttur til bilfrie Eikemo og Folgefonna, shopping i Skånevik, Etne eller Husnes eller bare en vanlig fisketur med familien. På vinteren kan man besøke Håland for preparerte skispor, Olalia/Opheim skianlegg med lysløyper eller alpinanlegg en kort kjøretur unna i Røldal/Sauda.

  Kort avstand til Vestlandets naturperler med gode muligheter for dagsturer til blant annet Hardanger (60 min), Trolltunga, Etnefjellene (15 min), Folgefonna og Buerbreen. Kort avstand til Haugesund (70 min) og havet. Her kan en besøke idylliske øysamfunn eller ta seg en tur på vestlandets fineste sandstrender på Karmøy eller shopping i byen. Også mulighet for dagstur til Stavanger, Preikestolen og Kjeragbolten.

  Adkomst

  Fra Etne: kjør gamleveien langs sjøen til Skånevik, like forbi Sandvik og ta 3 avkjørsel til høyre og følg veien opp til man ser tomta på venstre hånd. Fra Skånevik: kjør Strondavegen utover forbi Molnes og Ebne, og man får avkjørsel til eiendommen på venstre hånd like før man kommer til Sandvik.

  Eiendommen er merket med "Til salgs"-skilt.

  Regulering

  Her er det kommuneplanen 2003-2013 som gjelder.

  Eiendommen ligger i LNFR-område - Bolig (landbruk, natur og friluft samt reindrift). I dette området er det nødvendig med søknad om dispensasjon for eventuelle fremtidige endringer/byggetiltak.

  Se side 34-36 i kommuneplanen (også vedlagt salgsoppgaven) for reguleringsbestemmelser ihht kommuneplanen, men her er noen hovepunkter:

  • Før tiltak etter §§ 81, 86A og 93 i PBL kan gjennomførast skal tilfredsstillande ordningar for elektrisitetsforsyning, kloakk, vatn, vegtilkomst og eventuell støyskjerming vere dokumenterte (PBL §20-4, 2.ledd bokstav c).
  • Alle bygningar skal førast opp med saltak, om ikkje anna takutforming kan forsvarast ut frå at bygget har høg arkitektonisk verdi (PBL §20-4, 2.ledd bokstav c).
  • På kvar frittliggjande tomt skal det vere minimum 200 m2 uteareal utan bygningar.
  • Maksimal utnytting for bustad- og hyttetomtene skal vere 50% bebygd areal (PBL §20-4, 2.ledd bokstav d).
  • kr 325 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 12 400,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 8 125,-
  • kr 21 945,- (Omkostninger totalt)
  • kr 346 945,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom. Hvitevarer medfølger ikke handelen.

  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger matrikkelkart, rapport og reguleringsbestemmelser til Kommuneplan. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 25. feb. 2022

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 1-21-00255
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.