Styrmannsvegen 19, 5535 HAUGESUND

Styrmannsvegen 19

Haugesund
Prisantydning

5 500 000,-

 • BRA341㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår1991
 • Omkostninger151 320,-
 • Totalpris5 651 320,-

Stor familiebolig på toppen av Brakahaug. ca 60 kvm garasje. Stor hage. Flott utsikt og gode solforhold. Godkjent hybel

Beskrivelse
 1. etasje: Vindfang, trapperom, gang, stue, kjøkken, hagestue, bad(soverom), bad 2, vaskerom og 3 soverom.

Underetasje: Gang, stue, kjøkken, bad, soverom. Gang 2, trapperom og stue/kjøkken. Bod. Garasje

Gårdsrom i belegningsstein.

Inngangsparti/gang med muligheter for å henge fra seg yttertøy. Malt tapet på vegger og parkett på gulv.

Gang med tapet på vegger og parkett på gulv.

Hovedsoverom med garderobe og luftebalkong. Tapet på vegger og parkett på gulv. Direkte tilknytning til eget baderom med dusjnisje, baderomsinnredning med servant og lagring samt wc. Malte overflater på vegger. Fliser på gulv + sokkel. Varmekabler i gulv.

Soverom 2 av normal størrelse med malte overflater på vegger og laminat på gulv.

Soverom 3 av normal størrelse med garderobe. Malte overflater på vegger og laminat på gulv.

Vaskerom med bi-inngang, utslagsvask, VVB og ventilasjonsmotor (Flexit). Baderomstapet på vegger og vinyl på gulv.

Baderom med dusjnisje, baderomsinnredning med servant og lagring samt wc. Malte overflater på vegger. Fliser på gulv + sokkel. Varmekabler i gulv.

Hvit og klassisk kjøkkeninnredning fra IKEA (2012). Varmepumpe installert. Alle hvitevarer medfølger i handelen. Frittstående dobbelt kombiskap. Integrert ellers. Grå laminat benkeplate. Fliser som backsplash.

Stor stue med vedfyringspeis i åpen løsning til kjøkken. God plass til flere sittegrupper i tillegg til stor spisestue. Utgang til hagestue med skyvedører ut mot stor terrasse.

1 etasje: Varmekabler i alle rom. Stor kjellerstue med liten kjøkkenkrok. Malte trepanel på vegger og vinyl på gulv. Utgang til hage og uteområder.

Baderom med dusjkabinett, baderomsinnredning med lagring og servant. Wc. Malt baderomspanel på vegger og fliser på gulv og sokkel. Varmekabler i gulv.

Hybelleilighet: Godkjent på tegninger fra kommunen. Gang med egen inngangsdør. Tapet på vegger og parkett på gulv.

Garderoberom med malt tapet på vegger og parkett på gulv.

Soverommet er stort med garderobe. Malt tapet på vegger og parkett på gulv.

Stor kjellerstue med vedfyringsovn. Utgang til hage.

Hvit kjøkkeninnredning i heltre i åpen løsning til stue. Nyere VVB til hybel plassert på kjøkken.

Stor garasje på ca 60 kvm med betong dekke og vegger. Elektrisk port.

Detaljer

Velkommen til Styrmannsvegen 19! En stor familiebolig på toppen av Brakahaug med ca 60 kvm garasje, stor og frodig hage med pære, eple og blå-plommetrær, utestue og stor terrasse med havutsikt som vender mot sør/vest for optimale solforhold.

Boligen er innholdsrik med 3 stuer, 4 soverom, 4 bad, 2 kjøkken, vaskerom og utestue med skyvedører ut mot stor terrasse. Garasje på 60 kvm samt frodig og flott beplantet hage.

Boligen ligger høyt i terrenget med flott utsikt til blant annet havet og Utsira. På Brakahaug har du gangavstand til både skole og barnehage, samt Amanda storsenter med de fleste fasiliteter.

Husk påmelding til visning! Velkommen!

Bruksareal per etasje
 1. etasje: 162 kvm Underetasje: 179 kvm
Bygningsinformasjon

Enebolig bygget i 1991. Oppført på grunnmur i støpt betong, betonggulv. Yttervegger i tradisjonelt bindingsverk som er utvendig kledd med trepaneler. Etasjeskiller i tre. Valmet tak i trekonstruksjon som er utvendig tekket med betongtakstein.

TG3: i takstrapport.

Utvendig, Vinduer: Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Karmene i vinduer er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Utvendig, Dører: Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Karmene i dører er værslitte utvendig og det er sprekker i trevirket. Det er påvist tegn på innvendig kondensering av enkelte glass. Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Utvendig, Balkonger, terasser og rom under balkonger: Det er ikke montert beslag mellom yttervegg og balkong/terrasse. Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på tettesjikt/membran. Tekkingen på balkong/terrasse har utettheter. Det er påvist andre avvik: Vedrørende andre avvik, gjelder dette fliser som er sprukket og enkelte løse fliser på terrasse. Det er også tegn til fuktgjennomgang gang ved besiktigelse i garasje mot øst. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Våtrom, Generell, Bad(soverom): Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

Våtrom, Generell, Bad 2: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Kostnadsestimat : 50 000 - 100 000

Våtrom, Generell, Vaskerom: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Våtrom, Generell, Bad: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 03.10.1991 med følgende kommentar: 1. Skyvedør ut fra stue og dør fra vaskrom og foreldresoverom sikres strakts. 2. Ventialsjonsanlegg føres over tak 3. Kloakkutlufting føres over tak. 4. Forskriftsmessig rekkverk må monteres på innvendig kjellertrapp. 5. Ventilator monteres på kjøkken i hybelleilighet straks. 6. Forskriftsmessig rekkverk monteres på trapp hovedinngang straks. 7. Takvann tilkobles. 8. Rekkverk monteres på forstøtningsmur på søsrsiden av huset straks. Frist for utbedring utløp 01.12.91.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

Varmekabler i hele kjelleren (unntatt boder og trappegang) i tillegg til begge bad på hovedplan. Varmepumpe

 • Beliggenhet

  Boligen ligger høyt i terrenget med flott utsikt til blant annet havet og Utsira. På Brakahaug har du gangavstand til både skole og barnehage, samt Amanda storsenter med de fleste fasiliteter.

  Adkomst

  Se kart på Finn.no annonsen.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 5 500 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 12 400,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 137 500,-
  • kr 151 320,- (Omkostninger totalt)
  • kr 5 651 320,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 16 207,- pr. 2022. Det er fire terminer pr år. Det er montert vannmåler så avgifter vil variere ut fra forbruk.

  Renovasjon

  kr 5 962,- pr. år. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM. Eiendommen er oppført med 2 boenheter.

  Ligningsverdi

  kr 1 074 243,- for 2020 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom. Hvitevarer medfølger ikke handelen.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 31.03.2022 og selgers Egenerklæring datert 29.03.2022. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 25. apr. 2022

 • Ansvarlig megler: Lars Erik Sørgård
 • Oppdragsnummer: 1-22-00089
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.