Sundgata 136, 5527 HAUGESUND

Sundgata 136

Haugesund
Prisantydning

2 290 000,-

 • BRA232㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår1920
 • Omkostninger72 257,-
 • Totalpris2 362 257,-

Tomannsbolig med to leiligheter og kjeller + garasje

Beskrivelse

Garasje i flukt med boligen med innkjørsel fra Sundgata.

Asfaltert inngangsparti til kjeller og støpt trapp opp til terrasseområdet ved hovedinngangen. På terrassen er det bygget en sommerstue (ikke omsøkt eller godkjent) med doble svingdører i front og plass til sittegruppe.

Tre trinn opp til stor skjermet treterrasse på 57 kvm. med skyvedør til stua. Solrik og vestvendt terrasse som er veldig skjermet fra naboer, spesielt sommerhalvåret.

Kjeller: Inngang til gang med laminatgulv og malte panelplater på vegger.

Ny gang med laminatgulv og malt strie på vegger.

Lite wc med toalett og servant med kun kaldt vann samt speilskap og laminatgulv.

Soverom med laminatgulv og malt tapet på vegger.

Stue/kontor med laminatgulv, malte panelplater på vegger, panelovn og persienner i vindu.

Stort lagerrom med god takhøyde, støpt gulv og støpte vegger.

Utgang til garasje via innvendig dør.

 1. etg.: Inngang via nyere ytterdør til gang med trapp opp til loftsetasjen.

Låsbar ytterdør inn til leilighet 1: Inngang til stue med kirsebær farget parkett, takvindu, malt strie på vegger, spotter i tak og utgang til stor terrasse på 57 kvm.

Delvis åpen løsning til kjøkken med samme parkett type som i stua, panelovn, heltre lakket innredning med halvannen nedfelt hjørnevask i laminatbenkeplate. Hvitevarer som medfølger er oppvaskmaskin og komfyr.

Soverom med skyvedør mot stua, to nye vinduer, kirsebær parkett på gulv og malt strie på vegger.

Soverom med kirsebærfarget parkett, plissègardiner i vinduer, forheng til garderobeløsning samt både dobbelt garderobeskap og skyvedørsgarderobe som medfølger.

Bad med fliser og varmekabler på gulv, baderomsplater på vegger, wc, dusjkabinett, baderomsinnredning med fire underskap og to speilskap. Skyvedør til vaskeromsløsning med vvb, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel og rør-i-rør skap. Takvindu og spotter i tak.

 1. etg. - Leilighet 2: Trapp med panelovn opp til liten gang med trapp videre opp til loft. Det er nytt sikringsskap med automatsikringer i gangen. Malt strie og vindu for godt med dagslys i trappa. Laminatgulv.

Delvis åpen løsning fra gangen til stue med laminatgulv, panelovn, spotter i tak, moderne tapet på en vegg ellers hvitmalt.

Skyvedør til kjøkken med spiseplass, panelovn, innredning med halvannen nedfelt vask i laminatbenkeplate, underskap og overskap. Ekstra hyller. Komfyr og kjøleskap medfølger kjøpet.

Dobbelt soverom med laminatgulv, garderobeskap, fint tapetsert vegg, utgang til luftebalkong mot vest og direkte inngang til bad.

Bad med belegg på gulv, dusjkabinett, opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel. Wc og baderomsinnredning med underskap. VVB er plassert her. Rør-i-rør skap.

Loft: Kaldloft med vindu i hver ende samt et takvindu. Oppdelt i to rom. Heltre gulv innerst. Belegg ved trappa. Fungerer kun som lagerplass.

 • Rør-i-rør både til badet i 1. etasje og til badet i 2. etasje.
 • Ett nytt sikringsskap med automatsikringer. Automatsikringer i begge leilighetene og det er 2 målere.
 • Det er lagt inn fiber og Altibox til leiligheten i 1. etasje og videre til leiligheten i 2. etasje via kabel.
 • To nye vinduer i soverom i 1. etasje (ved inngangen).
 • Nyere ytterdør i 1. etasje.
 • Takrenner tilkoblet dreneringsrør.
Detaljer
 • Eiendommen har to godkjente leiligheter i hhv 1. og 2. etasje samt delvis innredet kjeller med gang, wc, soverom, stue/kontor, stort lagerrom og garasje. Leiligheten i 1. etasje har stue med utgang solrik og skjermet terrasse, kjøkken, 2 soverom og et fint bad. Leiligheten i 2. etasje har gang, stue, kjøkken, soverom og bad. Kaldloft.
 • Altibox innlagt i begge leilighetene (via kabel til 2. etg.). Nytt sikringsskap. Rør-i-rør til begge badene.
 • Hagestue og flott, solrik og skjermet terrasse.
 • Rolig boligområde på Risøy. Kun noen få minutters gange til sentrum.
Bruksareal per etasje

Kjeller: 89 kvm. 1. etasje: 85 kvm. 2. etasje: 58 kvm. Loft: o kvm.

Bygningsinformasjon

Grunnmur av tegl. Oppført i tre. Utvendig trekledning. Naturstein / skifer på tak.

Innredning av kjeller avviker fra tegninger mottatt av Haugesund Kommune. I tegningene etter tilbygget i 1987 skal det etter godkjenninger være sportsbod, hobbyrom, garasje og lager der. Toalett og soverom er ikke søkt om. Heller ingen rom for varig opphold som stue og soverom.

Innredning av de to leilighetene avviker fra mottatte bygningstegninger datert 1980(ved påbygg).

Primærrom

Kjeller: Gang, mellom-gang, kjellerstue/kontor, wc og soverom(disse er ikke godkjent til rom for varig opphold). 1. etasje: Vindfang/trapp, stue/kjøkken, bad og 2 soverom. 2. etasje: Trapperom, gang, soverom, kjøkken, stue og bad. Loft: Ingen.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på garasje datert 15.03.1965. Det foreligger ferdigattest på tilbygg av kjelleretasje datert 12.02.1987.

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på bolighuset fra byggeår. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Rolig boligområde på Risøy. Kun noen få minutters gange til sentrum. Vestvendt, solrikt og skjermet terrasseområde.

  Adkomst

  Kjør broen over til Risøy og hold til høyre og deretter andre gate til venstre som er Sundgata. nr. 136 ligger på venstre hånd og er merket med Til Salgs skilt fra Eiendomsmegler A. Åpner du annonsen på finn.no eller em-a.no, finner du en kartskisse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en reiserute fra din startdestinasjon til boligen.

  Regulering

  Eiendommen er ligger i område omfattet av sentrumsplanen. Eiendommen ligger i hensynssone nummer 6 - Risøy. Alt arbeid på fasader og takflater skal avklares med byantikvar.

  • kr 2 290 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 9 900,-
  • Tinglysingsgebyr e-skjøte 187,-
  • Dokumentavgift 61 000,-
  • kr 72 257,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 362 257,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 11 713,- pr. 2019. Det er fire terminer pr år. Det er montert vannmåler så avgifter vil variere ut fra forbruk.

  Renovasjon

  kr 2 678,- pr. år. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  kr 556 953,- for 2018 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Oppvaskmaskin og komfyr på kjøkken i 1. etasje medfølger kjøpet. I 2. etasje medfølger komfyr og kjøleskap på kjøkken.

  På terrassen står det en paviljong, denne medfølger. Tak og vegger til denne ligger i garasjen.

  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 19.11.20 og selgers Egenerklæring datert 15.11.20. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 10. des. 2020

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 1-20-00385
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

1

Megler med lokalkunnskap

Alle meglerne i Eiendomsmegler A er engasjerte og har høy kompetanse og god lokalkunnskap i sitt spesialområde. En dyktig megler som har de rette verktøyene til rådighet er den viktigste faktoren for å oppnå høyest mulig salgssum for boligen din. Vi står på fra første møte begynner til salgsmøte slutter - fra kontrakt til kontrakt.


Ema megler

2

Uforpliktende verdivurdering

Det er svært viktig å gå ut i markedet med rett pris - er prisen for høy kan det ødelegge salget. Vår lange erfaring og gode oversikt over boligmarkedet, både generelt og med de lokale variasjoner som ofte finnes, gjør oss i stand til å anslå prisantydning på en god måte - selvsagt i samarbeid med deg som eier.

Ema images verdivurdering

3

Takst og forsikring

Vi ordner takstmann og forsikrer for deg. Det er valgfritt å tegne boligsalgsforsikring, men vi anbefaler det alltid på det sterkeste.

Ema images takst

4

Klargjør boligen for salg

Før markedsføringen begynner, må markedsmateriellet utformes. Vi bruker produksjonsselskapet Vestbris til foto, luftfoto og film slik at du er sikret et supert resultat. Alle våre kunder får videovisning av boligen i de digitale annonsene - noe som er unikt i vår region. Teksten som følger annonsen skriver megleren, som har god erfaring med hva potensielle kjøpere ønsker å vite om boligen.

Dette bør du gjøre før fotografen kommer
Ema images fotografering

5

Skreddersydd markedsføring

Alle får vite at akkurat din eiendom er for salg! Vi i Eiendomsmegler A følger utviklingen og gjør det som skal til for å få høyest mulig salgssum. Ingen av våre konkurrenter kan matche vår digitale markedsføring. I tillegg får alle våre kunder videovisning for å skape en opplevelse som skiller seg ut i mengden. Boligen markedsføres i vår digitale boligavis, i tillegg til omfattende digital annonsering skreddersydd til ulike potensielle kjøpere via Google, Facebook, Instagram, Finn.no, H-avis.no og VG.no.

Se ukens nyheter
Ema images markedsføring

6

Visning med godfølelsen

Hovedmålet med vår markedsføringen er å gi folk et godt førsteinntrykk av salgsobjektet, samt være sikker på at samtlige, potensielle interessenter kommer på visning. Der skal de bli møtt av en smilende, hyggelig og kompetent megler som viser fram boligen på en god måte. Megleren kan også være behjelpelig med gode tips til hvordan du gjør boligen klar til visning. Vi er med deg hele veien!


Ema visning

7

Budrunde og signering

Etter visning sitter megleren klar til å ta imot bud. Målet er å oppnå høyest mulig salgssum for boligen din. Megleren tar seg av all kommunikasjon og alt det praktiske rundt budrunden, og selvsagt alt papirarbeid før, under og etter kontraktsmøtet og informerer kjøper og selger underveis på hva de skal gjøre. Vi holder deg selvfølgelig orientert under hele prosessen.

Gå til vår kundeportal
Ema images signering

8

Oppgjør og overlevering

Vi har egen oppgjørsavdeling som sørger for at alt går riktig for seg når penger og bolig formelt skal skifte hender, slik at både du og kjøper kan senke skuldrene i visshet om at alt er i de beste hender.

Ema images overtakelse