Svehaug 12B

Haugesund
Prisantydning

1 990 000,-

Solgt
 • BRA171㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom2
 • Byggeår1968
 • Omkostninger63 480,-
 • Totalpris2 053 480,-

Enebolig på to etasjer og garasje

Beskrivelse

Boligen holder eldre standard. Oppussing må påregnes. Huset er vedlikeholdt/oppgradert ved behov og fremstår som nyere enn byggeåret tilsier.

 • Bad, kjøkken og utvendig tak er oppgradert etter byggeår. Bad og kjøkken på 90- tallet og er nå moden for oppgradering igjen. Takstein ble skiftet i 2007.
 • Alarm er innlagt (Sector).
 • Vannrør i kobber. Synlige avløpsrør i plast.
 • Varmepumpe og vedovn.
 • Automatsikringer.
 • Takrenner tilkoblet drenering og ledes vekk.
Detaljer

BOLIG: Inngang til vindfang med parkett på gulv og tapetserte vegger.

Gang med liten garderobe, eikeparkett, tapet samt inspeksjonsluke til loft.

Kjøkken med parkett, eldre innredning med dobbel nedfelt vask, fliser over benkeplata og serveringsluke til stua. Spiseplass på kjøkken. Dør fra kjøkkenet til trappegang ned til kjeller. Det er egen utvendig inngang til trappegangen.

Vinkelstue med parkett, Jøtul vedovn med glassfront, tapetserte vegger, utgang til sørvendt solrik terrasse med tett tak over innerste del. Stua har varmepumpe, sprosser på vinduer og solskjerming i form av fine rullegardiner. Det er åpnet opp inn til tidligere soverom for å lage større stue. Dette kan enkelt tilbakeføres som soverom igjen.

WC med belegg på gulv, våtromstapet på vegger og liten servant.

Badet er laget større og er tidligere et lite bad og et soverom. Badet har fliser og varmekabler på gul vog baderomsplater på vegger. Badekar og dusjkabinett, stor baderomsinnredning med lang benkeplate, mange skap og skuffer samt sminkekrok, ekstra servant med underskap i motsatt ende av badet.

Hovedsoverom med parkett, tapetserte vegger, innebygde skap (to doble store skap og fire små) samt utgang til luftebalkong med tett tak over.

Kjeller: Trapperom ned til gang med fliser på gulv, garderobe og panelte vegger og tak.

Kjellerstue med teppe på gulv, murt lite rom for oljefyr som ikke er fjernet. Tanken (plassert øst for boligen) til oljefyren er fylt med sand etter tillatelse fra kommunen i følge fullmektig. Panelovn. Tapet på vegger (noe panel). Rommet er ikke godkjent som kjellerstue da det på tegningene står tørkerom.

Soverom med lettvegger til kjellerstua. Det er ikke satt inn dør mellom rommene. Rommet har laminatgulv, panelovn, tapet/panel på vegger. Det er stort vindu. Rommet er ikke godkjent som soverom da det her skal være en klesbod i følge tegningene.

Vaskekjeller med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, vask med varmt og kaldt vann og liten bod til varmtvannsbereder.

Bod med stort vindu ut mot hagen. Støpt gulv og fremstår som uinnredet.

Hobbyrom hvor motoren til sentralstøvsugeren er plassert. Motoren er ødelagt og må byttes ut dersom man ønsker å bruke sentralstøvsuger. Støpt gulv.

Bod med fastmonterte hyller, støpt gulv og vegger.

Bod med støpt gulv og vegger samt utgang til hage.

GARASJE: Frittstående garasje med innlagt strøm, to sidevindu for dagslys og nyere port m/portåpner.

Carport ved siden av garasjen med belegningsstein på grunn. Denne er ikke omsøkt godkjent i kommunen. «Carporten» er egentlig snakk om et tak mellom garasjen og boligen. Dette taket viser ikke på tegninger.

Asfaltert innkjørsel.

Bygningsinformasjon

Grunnmur av betong. Oppført i tre med utvendig trekledning. Pipeløp i tegl. Betongtakstein på tak (skiftet i 2007).

 • Carport ved siden av garasjen er ikke omsøkt godkjent i kommunen. «Carporten» er egentlig snakk om et tak mellom garasjen og boligen. Dette taket viser ikke på tegninger.
 • Kjellerstue er ikke omsøkt godkjent. Rommet er ikke godkjent som kjellerstue da det på tegningene står tørkerom.
 • Soverom i kjeller er ikke omsøkt godkjent. Rommet er ikke godkjent som soverom da det her skal være en klesbod i følge tegningene. Klesbod er ikke et rom godkjent for varig opphold.
 • Oljefyren i kjelleren skulle vært fjernet før 2020. Dette blir overlatt til kjøper. Tanken er fylt med sand etter tillatelse fra kommunen i følge fullmektig.
 • Badet er bygget større ved å ta inn et tidligere soverom inn i rommet. Dette er ikke omsøkt godkjent hos kommunen.

I vedlagt tilstandsrapport fra takstmann fremkommer følgende TG 3 avvik: - Etasjeskille/gulv mot grunn. I kjellerstuen er det 4-5 cm skjevhet i støyp. Takstmannen antar at det er støypt slik og mener det har mindre betydning. Ved renovering anbefales det retting av gulv. Kostnadsestimat 10 000 - 50 000,-. - Rom under terreng: Det er påvist fukt/råteskader i treverk i kjeller. TG pga fuktutslag i kjeller. Det anbefales at alt treverk i kjeller fjernes for å åpne murkonstruksjoner samt ha god lufting. Det anbefales avfukter frem til drenering (mer enn halvparten av forventet levetid har passert) utbedres rundt boligen. Kostnadsestimat kr. 50 000 - 100 000,-. - Vaskerom: Innredet før 1997. Må totalrenoveres. Kostnadsestimat kr. 50 000 - 100 000,-. - Bad: Innredet før 1997. Rommet ble renovert/ombygget på 90-tallet. Normal levetid er 20 år. Våtrommet må totalrenoveres da alder på badet tilsier at det er i sluttfasen av forventet levetid. TG pga at badet er passert 25 år. Kostnadsestimat kr. 100 000 - 300 000,-.

TG2 avvik som kan kreve tiltak er bl.a. utvendige vinduer, dører, innvendige overflater, manglende radonmåling, terrasse m/trapp, innvendige trapper, avløpsrør, varmtvannstank og drenering. For andre TG2 avvik, se vedlagt tilstandsrapport. Det er forøvrig funnet råteskader i fasade på garasjen. Her er ikke TG angitt da det ikke gjelder boligen som er det rapporten omhandler.

Primærrom

Bruksareal Kjeller: 82 kvm Gang, kjellerstue, vaskerom og 4 boder. 1. etasje: 89 kvm Entrè, gang, wc, bad, soverom, stue, kjøkken og trapperom. Primærrom Kjeller: 45 kvm Gang, kjellerstue og vaskerom. 1. etasje: 89 kvm Entrè, gang, wc, bad, soverom, stue, kjøkken og trapperom.

Ferdigattest

Megler har mottatt dokument fra "bygningsrådets møtebok" datert 07.02.1968 som megler oppfatter som "midlertidig brukstillatelse" fra den tida. Her er det brukt begrepet "godkjenne melding" av enebolig med garasje utført av Block Watne. Følgende mangler ble påpekt at måtte utbedres: - Boligen tilkobles offentlig vann og kloakk - utført. - Byggets høydebeliggenhet fastsettes etter utstikkingen - megler antar det er gjort i forbindelse med målebrevet, men det er usikkert. - Innhegning innmeldes særskilt - usikkert om dette er gjort. - Garasje ventileres - usikkert om det er gjort. - Snuplass etableres på egen grunn - Fullmektig opplyser at eier har snudd på tomta.

Adgang til utleie

Selveierbolig som fritt kan leies ut.

Vei/vann/kloakk

Tilkoblet offentlig vann og avløp.

Oppvarming

Vedovn i stue.

Boligen har installert varmepumpe. Det gis ingen garanti på varmepumpe av selger. Ellers elektrisk oppvarming i boligen. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

Det er i denne boligen oljefyringsanlegg. Jfr. Forurensningsforskriften skulle disse fases ut innen år 2020. Oljetanken er fylt med sand og i følge fullmektig var dette godkjent av kommunen. Ta kontakt med kommunen for ytterligere informasjon.

 • Beliggenhet

  Denne boligen har en meget sentral beliggenhet i Haugesund, plassert cirka midt mellom Raglamyr, Norheim og Sentrum. Her har man alt av hva man til daglig vil ha behov for i umiddelbar nærhet. Gangavstand til skole, barnehage og flotte turområder. Gode bussforbindelser gjennom Kolumbus kun noen få hundre meter fra boligen.

  Adkomst

  Man tar av fra E134 og tar til høyre over broa som går over E134 og mot nord. Ta så første avkjørsel til høyre cirka 50m etter broa inn på Svehaug og ta så til venstre i T -kryss. Ta så andre avkjørsel til venstre og eiendommen ligger nederst på høyre hånd.

  Regulering

  Regulert til bolig - frittliggende småhusbebyggelse. Området foran eiendommen mot Floravegen er regulert til friareal.

  • kr 1 990 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 12.400,-
  • kr 63 480,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 053 480,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 9 115,- pr. 2022. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk. Ny eier må påregne høyere kommunale avgifter når eiendom tas i bruk.

  Ligningsverdi

  kr 604 102,- for 2020 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Eiendommen selges av verge som er eiers sønn. Vergen har ikke bebodd eiendommen og har derfor begrenset kjennskap til feil og mangler med eiendommen, men bidratt i begrenset grad med den informasjonen som han har fått etter samtaler med sin far på tidligere tidspunkt. Det bes om at kjøper av denne grunn gjør ekstra undersøkelser på visning.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport og selgers Egenerklæring. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 30. nov. 2022

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01220015
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.