Sveivamyrvegen 42, 5542 KARMØY

Sveivamyrvegen 42

Karmøy
Prisantydning

4 200 000,-

 • BRA229㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom5
 • Byggeår1982
 • Omkostninger118 820,-
 • Totalpris4 318 820,-

Flott familie enebolig på Spanne med garasje. Flott opparbeidet gårdsrom og bakhage. Vestvendt. Utsikt!

Beskrivelse

Hovedplan: Gang , Soverom , Omkledning, Bad , Stue , Kjøkken

Loft: Gang , Wc , Soverom , Soverom , Stue

Kjeller: Entré , Gang , Soverom , Soverom , Bad , Vaskerom

Uteområder: Pent opparbeidet med natursteinsmurer, bed, asfaltert gårdsrom og belegningsstein. Enkel garasje med elektrisk port og elbil lademuligheter. Flott bakhage med pergola gressplen og terrasser.

Vindfang: Tapet på vegger fliser laminat på gulv. Varmekabler i gulv. Storhall med skyvedørsgarderobe tapet på vegger og fliser laminat på gulv. Varmekabler i gulv.

Soverom 1 er av god størrelse med tapet på vegger og teppe på gulv.

Soverom to: Også et stort soverom med malte overflater på vegger og laminat på gulv.

Baderommet på første plan ble renovert i 2021 av fagfolk. Dette foreligger det dokumentasjon på. Rommet inneholder wc, dusjkabinett, baderomsseksjon med servant, lys og speil. Baderomstapet på vegger og vinyl på gulv. Varmekabler i gulv.

Praktisk vaskerom med bi-inngang. Tre panel på vegger og fliser på gulv. Mat bod og lagrings bod.

Trapperom og gang med mulighet for skjenk og litt lagring. Tapet på vegger og parkett på gulv.

Kjøkken innredning i heltre hvit fra leverandøren AUBO. Kjøkkenet ble installert i 2014 med integrerte AEG hvitevarer. Ekstra stor plate topp. Tapet på vegger og parkett på gulv.

Stor stue i delvis åpen løsning til kjøkken med utgang til terrasse og bak hage. Vedfyringspeis. God plass til flere sittegrupper i tillegg til spisebord. Tapet på vegger og parkett på gulv. Varmepumpe.

Hovedsoverom med walkin garderobe, I tillegg til garderobeskap med skyvedører. Egen adkomst til baderom. Malte overflater på vegger og parkett på gulv.

Baderom med dusjkabinett, badekar, baderomsseksjon og wc. Tapet på vegger og flis på sokkel og gulv.

Loftsetasjen:

Stor loft stue med utgang til balkong med fantastisk utsikt til Røvær og havet. Lagring i knevegger. Tre panel på vegger og parkett på gulv.

To romslige soverom med malt tre panel på vegger og teppe på gulv. Rommene er identiske.

Toalett rom med WC og servant. Tapet på vegger og flis på sokkel og gulv.

Detaljer

Velkommen til Sveivamyrvegen 42 og Spanne! En flott og betydelig godt ivaretatt enebolig som grenser til friområde. Innerst i byggefeltet med fri utsikt over Spanne og havutsikt fra husets 3 etasje balkong.

Uteområdene er flott opparbeidet med natursteinsmurer, asflatert gårdsrom, bakhage med flere nivåer laget av natursteinsmurer, stilige trappekonstruksjoner, pergola og gressplen.

Boligen er innholdsrik med 5 soverom, 2 stuer, 2 komplette baderom (hvor et av dem er totalrenovert i 2021) i tillegg til 1 gjestetoalett, godt med lagringsplass, vaskerom og et flott AUBO kjøkken fra 2014.

Garasje med elektrisk port og mulighet for elbil lading.

På Spanne har man kort veg til det meste. få minutters kjøretur til Raglamyr med alle fasiliteter. Tilknytning til Norheim skolekrets som en av byen mest populære. Nord Idrettslag med tilbud i flere idretter. Kort veg til flotte turområder.

Sjeldent bra enebolig som bør oppleves.

Velkommen til visning! Husk påmelding til megler!

Bruksareal per etasje

Hovedplan: 96 kvm Loft: 42 kvm Kjeller: 91 kvm

Bygningsinformasjon

Enebolig oppført i 1982. Oppført på grunnmur i plasstøpt betong, betonggulv. Yttervegger i tradisjonelt bindingsverk som er utvendig kledd med malte trepanaler. Etasjeskillere i tre. Saltak i trekonstruksjon som er utvendig tekket med betongtakstein.

Originale bygningstegninger viser at begge soverom i underetasje er godkjent som disponible rom, og ikke rom for varig opphold. Loft er innredet etter byggeår (innredet i 1998) og dette er ikke omsøkt i Karmøy kommune. Dette vil si at fire av husets fem soverom er innredet etter at bygningstegninger ble godkjent i kommunen, men ikke omsøkt/godkjent til sitt formål. Selger har vært i dialog med kommunen og fått antydet at en forenklet søknad vil bli godkjent ila 3 uker. Prosessen er satt i gang av selger. Selger står ikke ansvarlig for endelig godkjenning.

Utdrag fra tilstandsrapport: Utvendig, Dører Det er påvist utetthet/åpning mellom dørblad og dørkarm. Dvs. at kald trekk kan oppstå. Det er påvist dør(er) med fukt/råteskader. Det er indikert noe råteskader på døren på teknisk rom i underetasjen. Det er også fuktskjolder på innsiden av denne døren. Karmen er også her noe utett, og det kan sees dagslys ved karm, nedre del. Det er og slitasjeskader i brystningen på balkongdøren i 2 etasje. Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Utvendig, Utvendige trapper Det er ikke montert rekkverk. Det er ikke installert rekkverk på trappen fra terrassen og ned til underliggende terreng. Trappen er ca 90cm på det høyeste. Krav om rekkverk begynner allerede på 50cm. Kostnadsestimat : Under 10 000

Våtrom, Overflater Gulv, Bad (hovedplan) Målinger viser at det ikke er fall til sluk (motfall). Kostnadsestimat : 10 000 - 50 000

Primærrom

Hovedplan: Gang, soverom, omkledning, bad, stue og kjøkken. Loft: Gang, wc, 2 soverom og stue. Kjeller: Entre, gang, 2 soverom, bad og vaskerom.

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 22.06.1982 som hadde følgende gjenstående arbeider: Innpuss dør og vinduer kjeller. Bad/wc fullføres, utstyr monteres. Støp utvendig kjellerhals m/rekkverk. Frist for utbedring utløp 01.12.1982.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  På Spanne har man kort veg til det meste. få minutters kjøretur til Raglamyr med alle fasiliteter. Tilknytning til Norheim skolekrets som en av byen mest populære. Nord Idrettslag med tilbud i flere idretter. Kort veg til flotte turområder.

  Adkomst

  Se kart på Finn.no annonsen.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 4 200 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 12 400,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 105 000,-
  • kr 118 820,- (Omkostninger totalt)
  • kr 4 318 820,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 14 863,- pr. 2022. Det er fire terminer pr år. Avgifter vil variere etter forbruk.

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  kr 707 182,- for 2020 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Hvitevarer medfølger ikke handelen.

  Selger er ansvarlig for at boligen er energimerket ved salg. Det foreligger imidlertid ikke energimerke for denne boligen.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 09.05.2022 og selgers Egenerklæring datert 05.05.2022. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 13. mai 2022

 • Ansvarlig megler: Lars Erik Sørgård
 • Oppdragsnummer: 1-22-00115
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.