Svennahaugen 56

Haugesund
Prisantydning

4 490 000,-

Solgt
 • BRA159㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1996
 • Omkostninger125 980,-
 • Totalpris4 615 980,-

Sjarmerende innholdsrik enebolig - barnevennlig beliggenhet - Garasje tilknyttet huset og flott sommerstue

Beskrivelse

Boligen holder god standard og bærer preg av godt vedlikehold. Boligen ble påbygd ca 2003 og sommerstuen ble bygd for ca 10 år siden.

Lys entrè med fliser på gulv og malte overflater med garderobeskap som medfølger.

Stor vinkelstue med god plass til spisegruppe og flere sofagrupper om man ønsker. Stuen har varmepumpe og en flott peis med særpreg som stuens hovedpunkt. Godt naturlig lysinnslipp fra vinduene. Fra stuen er det egen utgang til sommerstuen.

Kjøkkenet har franske døråpninger med glass som kan åpnes tilknyttet stuen for en mer åpen romfølelse og gjør at man kan delta sosialt med stueværelset mens man lager mat. Disse døren kan også holdes lukket for å få roen på kjøkkenet om man ønsker, men samtidig blir ikke romfølelsen noe preget siden vinduene i dørene gir en god og åpen romfølelse. Kjøkkenet er stilrent og moderne fra merket Norema med nyere hvitevarer og praktisk kjøkkenøy med sitteplasser. På kjøkkenet er det mye benke og skapplass, og det er monter fliser over benkeplater for å få et finere helhetsbilde, samtidig som tar imot fett og søl fra steking og lignende. Stort kjølehjørne.

Stort og praktisk Fliset vaskerom med malte overflater og fliser på gulv. Adkomst fra kjøkken, garasje og biinngang. Ny VVB montert. Plass til både vaskemaskin og tørketrommel i skap og kjekk vask i seksjon.

Praktisk bad i første etasje med adkomst fra entrê og vaskerom med fliser på gulv. Vegghengt toalett, dusjkabinett og vask i seksjon.

Helfliset lekkert bad i andre etasje med varmekabler, vegghengt toalett og badekar med dusjvegg og regndusj i sorte detaljer. Nyere innredning med vask i seksjon.

Kjekt kontor med garderobeplass og utgang til solrik balkong. Soverom (4).

Boligen har 3 soverom på loft med malte overlater, hvorav 2 av soverommene har laminat på gulv og garderobe. Siste soverommet har lyst teppe på gulv.

Garasje er innredet på loft med tv-stue. Garasjen er utstyrt med elektrisk port og el-billader.

Ting som er kjekt å vite: 1km til man står midt i vangen Lite byggefelt på 6 hus uten gjennomgangstrafikk. Trygg gangvei til barnehage og skole uten å bevege seg ut i trafikken. Det samme med alle turområder. Stille og rolig samt ingen innsyns til hage. Hagen er veldig lun og solrik. 5 min gange til Gard skole. Gangavstand til butikker Rema, Kiwi, Europris, Gardsenteret osv Mange lekeplasser i nærområdet Mange barn i forskjellige alderstrinn i nabolaget Kjekke naboer, god velforening Man går tørrskodd fra bil til hus gjennom garasje - vaskerom. Lune kroker til alle døgnets tider. Tilnærmet vedlikeholdsfri hage. 25 min å gå til Haugesund sentrum

Detaljer

Boligen er over 2 plan og inneholder: Første etasje: Gang m/trapp, Bad, Vaskerom/bi-inngang, Stue, Kjøkken Andre etasje: Gang, Soverom, Soverom 2, Soverom 3, Stue/sov (4), Bad Garasje og sommerstue.

Bygningsinformasjon

Enebolig oppført på ringmur i betong. Yttervegger i tradisjonelt bindingsverk som er utvendig kledd med trepaneler. Saltak i trekonstruksjon som er tekket med betongtakstein.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger på bolig, som stemmer med dagens bruk. Foreligger byggemeldte og godkjente tegninger på garasje, men det er avvik fra disse: Loftsnivå er innredet. Loftsrom er ikke godkjent til formål rom til varig opphold.

Følgende momenter har fått tilstandsgrad 3 og 2 i tilstandsrapporten:

TG3: Utvendig: Det er påvist dør(er( med fukt, råteskader. Det er registrert noe råteskader på terrassedør 1.etasje. Våtrom: Sluk er ikke tilgjengelig for inspeksjon på bad.

TG2: Utvendig: Det er ingen lusing/musebånd i nedre kant av konstruksjon. Det er værslitt/oppsprukket trevirke/trepaneler. Det er slitasje på vannbord på tak. Det er også noe slitasje på undertak. Dette vil være underlagt normalt vedlikehold. Ikke registrert musebånd i nedre del av kledning. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirke. Det er mer utpreget værslitasje på utsatte sider av boligen, som mot sør og vest. Normalt vedlikehold. Det er enkelte løse fliser, og det er også riss i repos.

Innvendig: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe.

Våtrom: Bad: Det er påvist avvik i fallforehold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet på bad. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er ikke fall på dette baderomsgulvet. Avstand fra topp sluk til topp synlig membran ved tersker er ca 10 mm, hvor kravet er 25mm. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Normal levetid for membraner i gulv på våtrom er 15-25 år. Baderommet er derfor på alder hvor oppgradering vil være naturlig. Det er ikke tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sirene.

Vaskerom/biinngang: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25mm. Det er relativt flatt på gulvet til sluk. Noe lokalt fall. Det er ca 10 mm høydeforskjell fra topp sluk til topp synlig membran/elastisk fuge ved terskel. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Normal levetid for membran på gulv i våtrom er 15-25 år. Med tanke på fliser på dette rommet er etablert ovenpå vinylbelegg fra byggeår, er levetiden overskredet.

Tekniske installasjoner: Automatsikringer og AMS strølmmåler.

TG2 (avvik som ikke krever umiddelbare tiltak): Innvendig: Målt høydeforskjell på mellom 10-20 mm innenfor en lengde på 2 meter. TG2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Det er registrert noe skjevhet i betongdekke innenfor lengde på 2 meter i påbygg stue mot sør.

Våtrom bad: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er ikke tilstrekkelig fall på gulvet etter anbefalinger for byggeåret. Det er ca 10mm høydeforskjell fra topp sluk til topp synlig membran/elastisk fuge ved terskel.

Tekniske installasjoner: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger, avløpsrør og vvs-installasjoner.

Tomteforhold: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger og vannledninger.

Primærrom

Enebolig Bruksareal 1. etasje: 99 kvm 2. etasje: 60 kvm Primærrom 1. etasje: 88 kvm Gang m/trapp, Bad, Vaskerom/biinngang, Stue, Kjøkken 2. etasje: 58 kvm Gang, Soverom, Soverom 2, Soverom 3, Stue/sov, Bad Sekundærrom 1. etasje: 11 kvm Sommerstue 2. etasje: 2 kvm Kott

Ferdigattest

Midlertidig brukstillatelse med følgende kommentar: Takvann tilkobles. Utv. søyler fundamenteres og forankres forskriftsmessig. Det må monteres håndlist på vegg foran vindu i trapp fra nord. Garasje ferdigstilles innen 01.12.1996 Frist for utføring av ovennevnte: 13.05.1996

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger. Det ligger kommunale ledninger over tomt. Se vedlagt kart.

Oppvarming

Boligen har installert varmepumpe. Det gis ingen garanti på varmepumpe av selger. Ellers elektrisk oppvarming i boligen og vedfyring. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Boligen ligger fint plassert i etablert, rolig og barnevennlig område. Lite byggefelt med 8 hus uten gjennomgangstrafikk. Fra boligen er det kort avstand til skoler, barnehager og butikk. 1 km til kjernen av Vangen, 5 minutter gange til Gard skole.

  Adkomst

  Se Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert boligbebyggelse.

  • kr 4 490 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 12.400,-
  • kr 125 980,- (Omkostninger totalt)
  • kr 4 615 980,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 15 478,- pr. 2023. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk. I tillegg kommer renovasjon fra HIM på kr 3 130,- pr år.

  Ligningsverdi

  kr 964 953,- for 2021

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport og selgers Egenerklæring. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 12. mai 2023

 • Ansvarlig megler: Lars Erik Sørgård
 • Oppdragsnummer: 01230033
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.