Svoldergata 1, 5518 HAUGESUND

Svoldergata 1

Haugesund
Prisantydning

1 750 000,-

 • BRA112㎡
 • EierformAksje
 • Soverom2
 • Byggeår1952
 • Omkostninger27 597,-
 • Totalpris1 977 374,-
 • Felles/mnd3 500,-

Rålekker 3-roms leilighet 10 minutter gange fra Haugesund sentrum. Renovert i 2018.

Visning

mandag 23 mai

16:30-17:30

Påmelding
Beskrivelse

Entré/gang, Soverom , Soverom 2, Kjøkken , Bad , Stue

Kjeller-rom i underetasje

Disp rom på loft.

Bygget: Svoldergata 1 aksjelag har nylig etterisolert, byttet kledning, bytte vinduer og foretatt pipefornying. Arbeidet ble utført i 2001.

Leiligheten: Leiligheten har gjennomgående standard med ny og stilig korkvinyl på alle gulv. Gipset, sparklet og malte vegger med listefrie løsninger til tak. Dobbel gips i tillegg til lydbøyler i alle tak.

Gang med garderobeløsning til å henge fra seg yttertøy.

Hovedsoverom av god størrelse med skyvedørsgarderobe.

Soverom 2 er også av god størrelse. Brukes som kontor i dag.

Hvit og tidløs kjøkkeninnredning fra EPOQ med integrerte hvitevarer (-kombiskapet). Alle hvitevarer kan følge med i handelen om ønskelig.

Stue med plass til både sittegruppe og spisebord. Vedfyringspeis. Utgang til vestvendt terrasse med gode solforhold.

Flott baderom med varmekabler i gulv (Haugesund elektriske). Baderomsinnredning, wc og dusjnisje med fossefallsdusj. Lagringsseksjon. Nytt Rørsystem levert av Karsten Bjelland. Fra takstrapport: Det kan fremlegges dokumentasjon på utførelse av rørlegger og elektroarbeider på dette baderommet. Det resterende er utført ved egeninnsats og det kan fremlegges bildedokumentasjon.

Det er våtromsplater på vegger, og det er malte plater i himlinger. Fliser på gulvet. Varmekabler. Fall på gulvet er lasermålt, og det er godt fall til sluk på dette gulvet.

Det kan fremlegges bildedokumentasjon på utførelse. Arbeidene med membran er utført av eier som egeninnsats. Utstyret som er installert i dette rommet er i god kvalitet, og det er i god stand. Det er installert elektrisk avtrekksvifte i vegg på dette baderommet. Det er kjøkken innredning i tilstøtning, og badet er også av nyere dato. Hulltaking er derfor ikke utført.

Felles vaskerom i kjeller.

Masse god lagringsplass både på loft og i kjeller.

Kjellerrom på 37 kvm med nyetablert sluk og nystøpt betonggulv. Mulighet for å innrede bad og vaskerom. Stort potensiale. En eventuelle bruksendring må søkes hos Haugesund Kommune.

1/2-del av garasjebygget er felles og benyttes til oppbevaring av sykler, dekk m.m.

Detaljer

Velkommen til Svoldergata 1! En rålekker 3-roms leilighet som i 2018 ble totalrenovert av nåværende eier. Leiligheten har terrasse mot vest for gode solforhold med utgang fra stue.

Leiligheten ble ribbet ned til grunnen og bygget opp igjen med lydbøyler og dobbelt gipslag i tak. Nytt elektriske system installert av Haugesund elektriske. ny og stilig korkvinyl på alle gulv. Gipset, sparklet og malte vegger med listefrie løsninger til tak. Hvit og tidløs kjøkkeninnredning fra EPOQ med integrerte hvitevarer (-kombiskapet). Totalrenovert bad med varmekabler i gulv, fliser på gulv og baderomspanel på vegg.

Kjellerrom på 37 kvm med nyetablert sluk og nystøpt betonggulv. Stort potensiale. (2022). 2 boder på loft av til sammen god størrelse.

Sentral og attraktiv beliggenhet med ca 10 minutter gange til Haugesund sentrum og tilhørende servicetilbud. Få minutter gange til Vangen med flotte turstier, sandvolleyballbane, flere kunstgressbaner m.m.

Velkommen!

Bruksareal per etasje

Kjellerrom: 37 kvm S-rom

Primærrom

Entré/gang, Soverom , Soverom 2, Kjøkken , Bad , Stue.

Adgang til utleie

Se vedlagte vedtekter for regler ang. utleie/fremleie.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Sentral og attraktiv beliggenhet med ca 10 minutter gange til Haugesund sentrum og tilhørende servicetilbud. Få minutter gange til Vangen med flotte turstier, sandvolleyballbane, flere kunstgressbaner m.m.

  Adkomst

  Se kart på Finn.no annonsen.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 1 750 000,- (Prisantydning)
  • 199 777,- andel fellesgjeld pr. dato 8. mar. 2022
  • 1 949 777,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr hjemmelsoverføring 480,-
  • Tinglysning pr. pantnotering 480,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 8 500,-
  • Forhåndsprøving av forkjøpsrett Haubo 3 823,-
  • Aksjeoverdragelse ny eier Boli AS 5 995,-
  • Forkjøpsrettsgebyr Bate 7 644,-
  • Notering av pantedokument i aksjeboken 675,-
  • kr 27 597,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 977 374,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Fellesutgifter

  kr 3 500,- pr. mnd. som dekker bla. andel renter og avdrag på evt felles lån, samt utvendig vedlikehold, felles forsikring og andel kommunale avgifter/renovasjon.

  Renovasjon

  Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Hvitevarer medfølger ikke handelen.

  Kjøper bærer ansvar for godkjenning av ny eier i aksjelaget. Konferer megler ang. Regler for dyrehold. Aksjelaget har 1. Prioritets pant (utinglyst) for forfalt felleskostnader. Kjøper er inneforstått med at fellesgjelden i aksjelaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller Generalforsamling.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Betingelser fellesgjeld

  Pantelån til Haugesund Sparebank. Rentesats pr 08.03.2022: 2,2% Annuitetslån. 12 terminer pr år Antall terminer til innfrielse: 225 Første termin/avdrag: 25.12.2021 - siste termin 25.11.2040

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 21.04.2022 og selgers Egenerklæring datert 25.04.2022. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 16. mai 2022

 • Ansvarlig megler: Lars Erik Sørgård
 • Oppdragsnummer: 1-22-00069
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.