Svoldergata 16

Haugesund
Prisantydning

1 290 000,-

Solgt
 • BRA52㎡
 • EierformAndel
 • Soverom1
 • Byggeår1949
 • Omkostninger10 845,-
 • Totalpris1 402 318,-
 • Felles/mnd2 939,-

Flott 2-roms leilighet i 2.etasje - Sentral beliggenhet like ved Haugebanen - Ingen dokument avgift!

Beskrivelse

En pen leilighet med gjennomgående fin standard. Selger har siden kjøp i 2020 pusset opp stue og gang, da med nye overflater, etterisolert med 20cm opp mot loftet, skjult elektrisk anlegg, nye downlights i taket, ny brannmur, pusset pipen og lagt trinnlydsplater og laminat i gulvet.

Gangen knytter alle rom i leiligheten sammen og har godt med plass til yttertøy og sko i innhukk i veggen. Sikringsskap med automatsikringer.

Stue i god størrelse. Her har du god plass til større spise- og sittegruppe. Et lyst og fint rom, som følge av vestvendt beliggenhet i bygget og store vindusflater. Vedovn for naturlig og behagelig oppvarming. Utgang til stor balkong, her kan varmere dager nytes, med solen til langt på kveld. I stuen har du to soner med downlights.

Kjøkkenet er praktisk og med mye skap- og benkeplass. Det er en eldre, men malt kjøkkeninnredning. Mange kule løsninger her. Back-splash plate over kjøkkenbenken. Frittstående stekeovn og kjøleskap. Disse medfølger handelen, det gis av selger ingen garanti. Plassbygd sittebenk med lagringsmuligheter.

Bad med varmekabler og fliser i gulvet. Det er også fliser på veggen bakom dusjkabinett og vask, men tapet på øvrige veggflater. Gulvstående toalett og vask i seksjon m/ekstra hylle til oppbevaring. Opplegg til vaskemaskin. Denne medfølger også handelen, uten at det gis noen garanti av selger.

Et stort og godt soverom med en stor skyvedørsgarderobe. Laminat i gulvet, gips i vegg og tak-ess plater og downlights i taket.

Boligen disponerer ellers også et pikeværelse på loftet. Dette har renoveringsbehov og benyttes kun til lager i dag. Alt i alt tre boder, et på loft og to i kjeller. Det er også felles vaskekjeller, men denne er ikke benyttet av selger.

Bygningsinformasjon

Sammendrag av takstmanns tilstandsrapport:

Avvik som kan kreve tiltak - TG2: Utvendig - Dører Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger Innvendig - Innvendige dører Våtrom - Overflater gulv - Bad Våtrom - Sanitærutstyr og innredning - Bad Våtrom - Ventilasjon - Bad Kjøkken - Overflater og innredning - Kjøkken

Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak - TG2: Utvendig - Vinduer Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn Våtrom - Overflater vegger og himling - Bad Tekniske installasjoner - Vannledninger Tekniske installasjoner - Avløpsrør

Primærrom

Svoldergata 16 Bruksareal 2. etasje: 52 kvm Primærrom 2. etasje: 52 kvm Gang, stue, kjøkken, bad og soverom. I tillegg kommer det 2 stk bod på loft og 2 stk bod i kjeller. Disse er ikke medregnet i oppgitt areal.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest vedr. nybygg av våningshus datert 07.04.1949.

Adgang til utleie

Etter borettslagslovens bestemmelser kan andelseieren ikke uten samtykke fra styret leie ut boligen utenom til familie i opp og nedadstigende rekkefølge. Det er noen unntaksbestemmelser, konferer megler.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Vedovn og ellers elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen er ideelt plassert i Haugesund, like ved Haugebanen, Skeisvang videregående og Gymnasbanene. Nærområdet byr på et bredt spekter av fasiliteter som butikker, skoler, barnehager, restauranter, kulturelle attraksjoner og kort avstand til sentrum og flott idrettsanlegg. Beliggenheten kombinerer følelsen av å nyte friheten, være aktiv i nærområdets flotte turområder og enkel fremkommelighet til bylivet for en berikende livsstil.

  Regulering

  Eiendommen er regulert boligbebyggelse, nåværende i kommuneplanen.

  • kr 1 290 000,- (Prisantydning)
  • 101 473,- andel fellesgjeld pr. dato 16. mai 2023
  • 1 391 473,- (Totalpris ekskl. omkostninger)
  Omkostninger
  • Tinglysing pantedokument kr. 480,-
  • Tinglysing hjemmelsovergang kr. 480,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 6.000,-
  • Forkjøpsrettsgebyr kr. 3885,-
  • kr 10 845,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 402 318,- (Totalpris inkl. omkostninger)
 • Fellesutgifter

  kr 2 939,- Felleskostnader betales pr. mnd. og dekker bla. betjening av andel renter og avdrag på evt felles lån, samt utvendig vedlikehold, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter og kabel-tv.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert  og selgers Egenerklæring datert 18.05.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 5. jun. 2023

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 01230225
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.