Svoldergata 21, 5518 HAUGESUND

Svoldergata 21

Haugesund
Prisantydning

1 620 000,-

 • BRA110㎡
 • EierformSameie
 • Soverom2
 • Byggeår1949
 • Omkostninger50 420,-
 • Totalpris1 670 420,-

NY PRIS - Visning 27.01 v/Påmelding -Flott 3-roms selveierleilighet like ved Haugebanen - Innflytningsklar!

Visning

torsdag 27 januar

16:00-17:00

Påmelding
Beskrivelse

Leiligheten ligger i 2.etg og har alt boligareal på ett plan.

Innbydende stue m/vedovn og med utg. terrasse, spisestue, kjøkken m/spiseplass, pent bad m/dusj, wc og vaskemaskin, 1 dobbel soverom, 1 soverom, bod og gang.

Loft er ett stort åpent rom og disponeres kun av denne leiligheten. Loftet kan nok etter en runde med kommune innredes og innlemmes i leiligheten. Dette er dog søknadspliktig og areal må evt. omsøkes til rom for varig opphold. Konferer megler.

Pen leilighet med gjennomgående god standard.

Overflater: Merbau parkett i stue, kjøkken, 1 soverom og gang. Tregulv på dobbelt soverom. Fliser på bad. Vegger er tapetserte eller malte i lyse farger

Pen kjøkkeninnredning i laminert bjørk fra Ikea. Integrert nyere Bosch komfyr, oppvaskmaskin og stekeplate. Frittstående kjøleskap medfølger. Downlights i tak. Praktisk barløsning mot spisestuen.

Stor stue med utgang til balkong gjennom nyere altandør. Stuen har nyere vinduer. Varmepumpe og flott vedfyrt ovn. Altibox.

Flott helfliset bad med varmekabler. Downlights i tak. Vegghengt toalett, dusjnisje og vask i seksjon. Vaskemaskin medfølger handelen. Det er en bod med tilkomst fra badet.

To soverom i gode størrelser med garderobeskap og vinduer fra 2013.

Innebygd skohylle og opphengt til yttertøy i gang. Downlights i taket. Oppgradert elektrisk anlegg m/automatsikringer. Oppgradert røropplegg. VVS 200L fra 2017.

Boligen disponerer for øvrig loftsarealet, som i dag er et stort uinnredet rom. Her har selger påbegynt et oppussingsprosjekt. Det er nyere vinduer. Selger har kjøpt inn Glava isolasjon for isolering i skråtak, dette medfølger.

Bruksareal per etasje
 1. etasje: 80 kvm Loft: 30 kvm
Bygningsinformasjon

Fasade malt 2015.

Primærrom

Gang, bad, 2 stk soverom, stue og kjøkken.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 26.07.1949. Det er presisert i ferdigattest datert 26.07.1949 at loft og kjeller ikke skal benyttes til beboelse.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Varmekabler i gulv på bad. Varmepumpe og ovn i stue. Ellers elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Sentralt, like sør/øst for Haugebanen. Populært beliggende leilighet i etablert og rolig boligområde. I ende avgate. Butikk, skoler, barnehage og flott turterreng i umiddelbar nærhet. Kort spasertur til sentrum og byens skoler!

  Adkomst

  Kjør Rogalandgata nordover. Ved enden av Haugebanen, ta til høyre og deretter høyre igjen. I enden av veien ligger boligen på venstre side.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 1 620 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 8 500,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 40 500,-
  • kr 50 420,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 670 420,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 5 281,- pr. 2020. Opplyste kommunale avgifter inkluderer avløp, eiendomsskat, feiing og vann.Det er montert vannmåler så avgifter vil variere ut fra forbruk.

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  kr 399 989,- for 2018 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Alle hvitevarer og møbler som står i leiligheten under visning medfølger handelen. Det gis ingen garantier på disse. Møblering på hovedsoverom (illustrert på bilde) medfølger ikke.

  Selger er ansvarlig for at boligen er energimerket ved salg. Det foreligger imidlertid ikke energimerke for denne boligen.

  Sameiet: Enkelt sameie. Det er ikke noe organisert sameie i Svoldergata 21, som det burde være etter lov om eierseksjoner.

  Det foreligger ikke budsjett og regnskap på utgifter til sameiet. Selger opplyser at de deler utgifter som følger; Seksjon nr.1 betaler forsikring på boligen, seksjon nr.2 betaler for internett. Øvrige utgifter blir delt likt imellom seg når de forfaller.

  Sentrale lover

  Det er lovbestemt panterett til sameiet for forfalt fellesutgifter. Det gjøres oppmerksom på at det kun er anledning til å erverve to seksjoner i sameiet iht. Lov om eierseksjoner § 23.

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 15.12.2021 og selgers Egenerklæring datert 06.01.2021. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 18. jan. 2022

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 1-21-00008
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.