Svoldergata 21

Haugesund
Prisantydning

1 950 000,-

Solgt
 • BRA110㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom2
 • Byggeår1949
 • Omkostninger58 580,-
 • Totalpris2 008 580,-

Flott 3-roms selveierleilighet like ved Haugebanen - Stort loft med mye potensiale!

Beskrivelse

Pen leilighet med gjennomgående god standard.

Siden kjøp i 2022 har dagens eier gjort følgende tiltak: - fornyet alle rom i leiligheten foruten bad, med nytt laminat gulv - nymalte overflater - ny peis - åpnet opp mellom stue og kjøkken - Satt inn ny kjøkkeninnredning, levert av Ikea - Satt opp lettvegger og delt opp loftet i flere rom - Etterisolert og platet taket - Satt inn nytt takvindu - Nytt elektrisk på loftet - Ny ytterdør og ny lettvegg ut i gang for å innlemme loft i leiligheten.

Pen hvit kjøkkeninnredning med glatte fronter, levert av Ikea. Kjøleskap- & fryseskap, oppvaskmaskin, komfyr, platetopp og micro er integrert. Downlights i taket. Generelt godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet.

Stor stue med utgang til balkong gjennom nyere altandør. Stuen har nyere vinduer. Varmepumpe, ny og flott vedfyrt ovn.

Helfliset bad med varmekabler. Downlights i tak. Vegghengt toalett, dusjnisje og vask i seksjon. Vaskemaskin medfølger handelen. Det er en bod med tilkomst fra badet.

To soverom i gode størrelser med skyvedørsgarderobe fra 2022 og vinduer fra 2013.

Innebygd skohylle og opphengt til yttertøy i gang. Downlights i taket. Oppgradert elektrisk anlegg m/automatsikringer. VVS 200L fra 2017.

På loftet har selger påbegynt et oppussingsprosjekt. Det er nyere vinduer. Loftet er bare delvis innredet, og arbeid må ferdigstilles av kjøper. Her er det stort potensiale! Loftet er pdd. Ikke omsøkt og godkjent for varig opphold hos kommunen. Konferer megler for mer informasjon.

Bygningsinformasjon

Huset er på totalt 4 etasjer og denne leiligheten har de 2 øvre etasjene. Vedlikehold er allikevel felles og alt arbeid fordeles derfor mellom seksjoner. I dag settes det ikke av penger til utvendig vedlikehold- Det betales kr.439,- per seksjon for felles bygningsforsikring, dette styres av eier av seksjon nr.1.

Loftet er pdd. Ikke omsøkt og godkjent for varig opphold hos kommunen. Konferer megler for mer informasjon.

Oppsummering av takstmanns tilstandsrapport:

Store eller alvorlige avvik - TG3: Våtrom - Bad: Bad er av en alder som tilsier at total renovering må kunne forventes.

Tekniske installasjoner - Elektrisk anlegg: Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter. Anlegg fremstår som ryddig og i normal god stand. Takstmann har ikke utdanning innen elektrisk og undersøkelse er derfor noe begrenset.

Avvik som kan kreve tiltak - TG2: Utvendig - Nedløp og beslag: Takrenner bærer preg av elde og slitasje.

Utvendig - Veggkonstruksjon: Det er påvist spredt råteskader i bordkledningen. Fasade bærer preg av elde og slitasje.

Utvendig - Dører: Listverk er slitt og preget av elde.

Utvendig - Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Balkong bærer preg av slitasje.

Innvendig - Overflater: Tg settes pga noe varierende kvalitet og alder på utført arbeid.

Kjøkken - Avtrekk: Det er kunn kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen.

Tekniske installasjoner - Vannledninger: Tg pga normal elde. Stoppekran er i tillegg plassert i kjeller som anses som noe uheldig.

Tomteforhold - Drenering: Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet.

Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak - TG2: Utvendig - Taktekking: Tg pga naturlig elde og slitasje.

Utvendig - Takkonstruksjon/loft: Tg settes pga elde og slitasje. Eldre byggverk holder generelt ikke dagens standard.

Utvendig - Vinduer: Listverk utvendig fremstår som slitt og i sluttfasen på levetid.

Innvendig - Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på mellom 10-20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Skjevheter i gulv anses naturlig iht. alder.

Innvendig - Radon: Byggverk oppført før 2010 har normalt ikke radon-sperre.

Innvendig - Pipe og ildsted: Pipeløp bærer preg av naturlig elde og slitasje.

Innvendig - Innvendige trapper: Trapp holder generelt ikke dagens standard.

Våtrom - Bad: Det er indikert noe høy fukt i vegg til dusjen. Dette kan skyldes fukt i fliselimen, men er noe usikkert.

Tekniske installasjoner - Avløpsrør: Alder tilsier generelt at svikt pga normal elde kan oppstå.

Tomteforhold - Utvendige vann- og avløpsledninger: Tg pga naturlig elde og slitasje.

Primærrom

Svoldergata 21 - seksjon nr.2 Bruksareal 2. etasje: 80 kvm 3. etasje: 30 kvm Primærrom 2. etasje: 75 kvm Stue og kjøkken i åpen løsning, to soverom, bad. 3. etasje: 30 kvm Stort delvis innredet loft(ikke godkjent).

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 26.07.1949. Det presiseres i ferdigattest at loft og kjeller ikke skal benyttes til beboelse.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Varmekabler i gulv på bad. Varmepumpe og ny peis i stue. Ellers elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Sentralt, like sør/øst for Haugebanen. Populært beliggende leilighet i etablert og rolig boligområde. I ende av gate. Butikk, skoler, barnehage og flott turterreng i umiddelbar nærhet. Kort spasertur til sentrum og byens skoler!

  Adkomst

  Kjør Rogalandgata nordover. Ved enden av Haugebanen, ta til høyre og deretter høyre igjen. I enden av veien ligger boligen på venstre side.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 1 950 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 8.500,-
  • kr 58 580,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 008 580,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 9 378,- pr. 2023. Opplyste kommunale avgifter inneholder vann & avløp, eiendomsskatt og feiing, og er årsprognose for 2023. Det er fire terminer pr år. Avgifter varierer etter forbruk.

  Ligningsverdi

  kr 447 399,- for 2021 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 24.08.2023 og selgers Egenerklæring datert 17.08.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 18. sep. 2023

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 01230343
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.