Tittelsnesvegen 579, 5550 Sveio

Tittelsnesvegen 579

Sveio
Prisantydning

490 000,-

 • BRA70㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1920
 • Omkostninger26 070,-
 • Totalpris516 070,-

Renoveringsobjekt/Rivingsobjekt (enebolig) med innredet anneks - usjenert tomt

Beskrivelse

BOLIG: Boligen fra 1920 er bebygget over tre plan inkl. kjeller. 1. etg.: Etnrè, stue, kjøkken og bad. 2. etg.: Gang og 3 soverom.

ANNEKS: - Inngang til gang med ny isolasjon i taket. Det er ikke platet ferdig taket. - Toalettrom med panelte og isolerte vegger. - Kjøkken er isolert og har en liten hems over. Både yttertaket og taket på kjøkkenet er isolert. Heltre gulv. Spiseplass. Enkel kjøkkeninnredning med vask, benkeplate og skap. - Stue med laminatgulv og panelte vegger.

Kjeller i anneks: Kjellerrom hvor tanken til snurredassen er plassert. Det er isolasjon og plastikk i taket. Stikkontakter montert. Betonggulv og betongvegger. Takhøyde kjeller er ca. 1,9m.

BOLIG: - Bolig med enkleste standard, total rehabilitering/riving må påregnes. - Alle overflater må påregnes oppusset, kledning er slitt og bør sjekkes. - Taket er tekket med eternittplater og bør påregnes skiftet. - Det er ikke innlagt vann og avløp til boligen. - Lekkasjer i tak og vegger.

ANNEKS: - Vedlagt rapport fra Anticimex som gjelder rotter i annekset. - Anneks bygget i 1940 i følge eier. - Tilknyttet offentlig vann. - Nytt strømskap. - Aluminiumsplater på tak. Trekledning. - Eier har nylig lagt inn strøm, vann og snurredass (ikke vannklosett). Avløp går til grovfilter og ut i natur. - Nedgravd nyere grovvannstank ved siden av veien. - Det er innlagt gråvannsanlegg til anneks september 2020 - Utslippstillatelse godkjent av kommuen 27.08.2020. - Eier har brukt mobilt bredbånd. - Oppussingsarbeid utført er i følge takstmann "uferdig og ufagmessig utført".

Detaljer
 • Eiendommen ligger på Haukås, med fem minutter kjøring til Sveio sentrum og 20 minutter til Haugesund Sentrum.
 • Enebolig i landlige omgivelser med stor, usjenert og solrik tomt. Boligen bærer preg av å trenge total rehabilitering / rives. Det er ikke innlagt vann og avløp til boligen.
 • Anneks innredet og omsøkt midlertidig for beboelse i 10 år fra 2020. Annekset har entrè/gang, soverom/stue, kjøkken med hems og wc samt kjellerrom. Her er nytt strømskap, tilknyttet offentlig vann og snurredass. Nedgravd grovvannstank.
Bruksareal per etasje

Bolig: Kjeller: 0 kvm. 1. etasje: 39 kvm. Loft: 31 kvm.

Anneks: Kjeller: 15 kvm. 1. etasje: 26 kvm.

Bygningsinformasjon

Bolig: Grunnmur i lødd stein, yttervegger i tre, saltak i tre. Eternitt på tak.

Det foreligger ikke originale bygningstegninger. Megler har derfor ikke anledning til å sjekke hva som er godkjent innredet.

Primærrom

Bolig: 1. etasje: Gang, stue, kjøkken og soverom. Loft: Gang, u-innredet bad og 2 soverom.

Anneks: 1. etasje: Entrè/gang, stue/soverom, kjøkken og wc.

Ferdigattest

Helårsbolig og uthus/anneks. Det er i vedtak fra 2020 gitt midlertidig bruksendring slik at den gamle helårsboligen har fått funksjon som anneks og det gamle uthuset/annekset har fått boligfunksjon. Bruksendringen gjelder i 10 år. Beboelsen i annekset kan søke om forlengelse etter 10 år beboelse hvis man ønsker. I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann via private stikkledninger. Det er innlagt vann til eiendommen, men brukes i anneks. Snurredass.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen. Vedovn i stue i boligen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger på Haukås, med fem minutter kjøring til Sveio sentrum og 20 minutter til Haugesund Sentrum.

  Adkomst

  Kjør til krysset på Rv 47 / E 39, ta av ved parkeringsplassen og kjør sørover. Tittelsnesvegen 579 kommer på venstre side. Det vil bli skiltet ved fellesvisning. Veirett foreligger.

  Regulering

  Eiendommen er uregulert. Eiendommen ligger i LNF-område (landbruk, natur og friluft). I dette området er det nødvendig med søknad om dispensasjon for eventuelle fremtidige endringer/byggetiltak.

  • kr 490 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 12 400,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 12 250,-
  • kr 26 070,- (Omkostninger totalt)
  • kr 516 070,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 7 687,- pr. 2020. Det er to terminer pr år.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom. Hvitevarer medfølger ikke handelen.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 09.01.22, anticimex rapport og selgers Egenerklæring datert 20.01.21. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 4. feb. 2022

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 1-21-00012
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.