Tittelsnesvegen 689

Sveio
Prisantydning

1 750 000,-

Solgt
 • BRA152㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom5
 • Byggeår1955
 • Omkostninger57 480,-
 • Totalpris1 807 480,-

Stor eiendom med en fantastisk flott opparbeidet hage, bolig, dobbel garasje og uthus

Beskrivelse
 • Normal standard for bygg fra den perioden.
 • Septiktank av betong er fra 1974/1975.
 • Før eiendommen ble tilkoblet kommunalt vann så fikk man vann fra privat vannkjelde som ligger på eiendommen rett sør for bolighuset. Den kan fortsatt brukes til å vann hage f.eks. I følge selger har de aldri gått tom for vann herfra og vannet kommer som tilsig fra en bekk i grensa mot sør som er lagt i rør ned til nedsiden av eiendommen.
Detaljer

Boligen: Skifertrapp opp til inngangsdør med sidespeil og inngang til gang med laminatgulv. Og behandlede trepaneler på vegger. Trapp opp til loftsetasjen her. Trapperom til kjeller.

Kjøkken med eldre innredning med skaper både over og under laminatbenkeplata. Fliser mellom innredningene. Oppvaskmaskin medfølger. Ekstra innredning med over- og underskap samt benkeplate på motsatt vegg.

Stue med eikeparkett, vedovn, varmepumpe, utgang via nyere ytterdør ut til stor terrasse som går langs sør- og vestsiden av huset og har markise og trapp ned til hagen. Persienner i vindu mot vest i stua. Malt strie eller trepaneler på vegger i stua.

Skyvedør fra stua og inn til soverom med eikeparkett. Veggen med skyvedør er en lettvegg og parketten går under veggen slik at man enkelt kan lage større stue om man ikke trenger soverom i hovedetasjen. Malt strie eller trepaneler på vegger i stua.

Flislagt bad med varmekabler i gulv. Vegghengt toalett, dusjkabinett, spotter i tak, stor baderomsinnredning med fire underskap, to underskuffer, to speilskap, speil og ekstra høyt sideskap. Mekanisk vifte på vegg.

Loft: Trapp opp til gang med kott, innebygde skap og luke med tilhørende løs stige opp til kaldloft.

Soverom med teppe på gulv og malte tapeter på vegger.

Soverom med teppe på gulv, malte tapeter på vegger.

Soverom med teppe på gulv, to garderobeskap, malt strie på vegger og rullegardin i vindu.

Soverom med teppe på gulv, malt tapet på vegger og rullegardin i vindu.

Kjeller: Trapp i trapperom ned til kjellerrom/bod med heltre gulv og panelte vegger.

Vaskekjeller med egen utgang (sluk i kjellerhals på utsiden av døra), sluk i gulvet i vaskekjelleren, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel samt fastmonterte skap.

Innredet rom/bod med heltre gulv og panelte vegger.

Dobbel frittstående garasje: To separerte garasjer med to porter med portåpnere til begge to. Begge har innvendig støpt gulv, innlagt belysning og hobbybenker. Det er innvendig trapp opp til lagringsloft i den ene garasjen.

Side dør inn til snekkerbod på siden av garasjene. Innlagt belysning her også. Sløydbenk medfølger ikke.

Lita vedbod på utsiden av snekkerboda. Her er det også plass til plenklipper og annet utstyr.

Garasjen er oppført i tre og har utvendig trekledning. Stålpanner på taket på hoveddelen, mens det lille påbygget har metallplater. Bygget i 1987 i følge eier. Den ene portåpner er noe defekt.

Frittstående uthus: Uthuset har kjeller med støpt gulv under ca. halve bygget. Lagerplass for utstyr. I hovedetasjen er det to separate boder med egne dører inn. Støpt platting utenfor inngangsdørene. Den ene boda har støpt gulv og vindu for dagslys. Den andre boda har finerplater på gulv/tregulv og vindu for dagslys.

Bygningsinformasjon

Trolig bygget på støpt plate mot grunn. Betonggrunnmur fra 50-tallet. Forstøtningsmur ved kjellertrapp er i betong. Trebjelkelag. Oppført i trekonstruksjon. Mursteinspipe. Utvendig kledd med liggende trekledning (sist malt i 2018). Taktekking av skifertakstein. Takrenner og nedløp i plast. Kjeller av furu og betong. Veggene har panel og betong/mur.

Det foreligger tegninger av tilbygg i stue fra 1988 og av fasade. Ellers finnes det ikke plantegninger av etasjene.

I tilstandsrapport fra takstmann vedlagt salgsoppgaven fremkommer følgende TG3 avvik: - Vaskerom må oppgraderes for å tåle dagens bruk. Kostnadsestimat kr. 100 000 - 300 000,-. - Branntekniske forhold: Det er to slukkere der, men disse er over 10 år gamle. Kostnadsestimat under kr. 10 000 (koster ca. kr. 1000 per stk). - Terrengforhold. Terreng faller inn mot bygning. Kostnadsestimat kr. 100 000 - 300 000,-.

Av TG2 avvik som kan kreve tiltak fremkommer: - Veggkonstruksjon: Høy fukt. i enkelte kledningsbord. - Vinduer: Flere vinduer med høy fukt i karm. Kostnadsestimat kr. 10 000 - 50 000,-. - Utvendige trapper. Mangler rekkverk til hoveddør. Bratt trapp til terrasse. Kostnadsestimat kr. 10 000 - 50 000,-. - Radon: Ikke foretatt måling. Ingen radonsperre (som vanlig for byggeår). - Vannledninger: Fordelerskap mangler avrenning til sluk. Vannet leder kun ned til gulv. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Avløpsrør: Noe primitiv utførelse i kjeller. Rørene er trolig skiftet siden byggeår. - Varmtvannstank. Burde vært plassert på vaskerommet. Ikke tilfredsstillende avrenning. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Elektrisk anlegg. Bør ha kontroll i forbindelse med eierskifte. Det er sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Drenering: Over halvparten av forventet levetid er passert. Mangler fuktsikring sv grunnmuren. Kostnadsestimat kr. 100 000 - 300 000,-. - Utvendige vann- og avløpsledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert.

Av TG2 avvik som ikke krever umiddelbare tiltak nevnes: Taktekking, nedløp og beslag, takkonstruksjon og loft, dører, rekkverk på terrasser, overflater, høydeforskjell i etasjeskille, pipe og ildsted, rom under terreng, innvendige trapper, bad, forstøtningsmurer og septiktank.

Se selve rapporten for mer utfyllende om disse avvikene.

Primærrom

Enebolig Bruksareal Kjeller: 45 kvm Gang, vaskerom og hobbyrom. 1. etasje: 67 kvm Gang, bad, soverom og stue. 2. etasje: 40 kvm Gang og 4 soverom. Primærrom Kjeller: 45 kvm Gang, vaskerom og hobbyrom. 1. etasje: 67 kvm Gang, bad, soverom og stue. 2. etasje: 38 kvm Gang og 4 soverom.

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Kan fritt leies ut, eller ikke, etter eget ønske.

Vei/vann/kloakk

Fra E39 er det 50m privat vei opp til huset. Kommunalt vann. Privat septiktank av betong fra 1974.

Oppvarming

Vedovn og varmepumpe i stua. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Tittelsnesvegen 689 har flott og fri beliggenhet i naturlige omgivelser. Flott utsikt fra en rekke vinduer og fra hagen.

  Beliggende mot vest ligger en solrikt til med sol til sent.

  Eiendommen ligger før Bømlafjordtunellen og like etter Valestrand Kirke om man kjører i nordlig retning.

  Adkomst

  Fra Haugesund/Sveio kjør nordover mot Bømlafjordtunnelen. Når en passerer Valestrand kirke på venstre side får en flere boliger på høyre side av veien. Denne eiendommen er den siste på høyre hånd og høyt i terrenget ca 250m fra avkjørselen til kirka.

  Alternativt kan en åpne annonsen på finn.no, på annonsens høyre side er det en kartskisse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en reiserute fra din startdestinasjon til boligen.

  Tidligere hadde eiendommen direkte avkjørsel fra E39, men vegvesenet laget ny samlet utkjørsel for husklyngen da den nye veien ble laget. Dette er privat vei. Det er ikke tinglyst. Siste del av veien opp til eiendommen er privat og tilhører eiendommen.

  Regulering

  Eiendommen ligger i LNFR-område (landbruk, natur og friluft samt reindrift). I dette området er det nødvendig med søknad om dispensasjon for eventuelle fremtidige endringer/byggetiltak.

  • kr 1 750 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 12.400,-
  • kr 57 480,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 807 480,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 8 332,- pr. 2022. Det er fire terminer pr år.

  Ligningsverdi

  kr 471 787,- for 2021 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport og selgers Egenerklæring. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 8. jun. 2023

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01230132
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.