Tormods veg 7

Haugesund
Prisantydning

3 750 000,-

Solgt
 • BRA178㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår1950
 • Omkostninger110 980,-
 • Totalpris3 860 980,-

Nylig påbygget enebolig med nyere hagestue og en nydelig hage på stor tomt - garasje

Beskrivelse

Boligen holder bra standard.

E-bil lader. Sentralstøvsuger. Altibox. Ny peis og vedovn i 2015. Montert beslag på pipe over tak. Utvendig krane med ny slangekarusell. Perfekt for hagen.

Detaljer

Inngang inn til vindfang med skiferfliser på gulv og innebygget skap. Det er malte og tapetserte vegger.

Gang med trapp både opp og ned, eikeparkett, innebygget skap og tapetserte vegger.

Toalett i gangen med fliser på gulv og vegger, vegghengt toalett, liten servant og panelovn.

Fra gangen er det dør med blyinnfattet vindu inn til stua. Stua og kjøkken har delvis åpen løsning. Stua er også påbygget i 2015 og det er to trappetrinn ned til påbygget del av stua som har to skyvedører ut mot hagen og takvinduer. Begge nivåene av stuene og kjøkkenet har flott en-stavs laminatgulv, nymalte tapetserte vegger, plissè gardiner i de fleste vinduer unntatt i takvinduer (foldegardin på kjøkken). Flott ny peis med fin skifermur rundt (brannvegg) samt skiferstein på gulv rundt peisen.

Stor kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer som stekeovn, induksjon koketopp og oppvaskmaskin. Det er laminat benkeplate, halvannen hjørnevask og flislagt mellom innredningene.

I 2015 ble det både påbygget større stue, og også påbygget et eget boblebad rom/bassengrom. Begge disse rommene har varmekabler på gulv. Det er skyvedører mellom påbygget stue og påbygget boblebad rom. Man kan ta i bruk begge rommene som stue om man ønsker det. Rommet med boblebad (medfølger) har også vinduer i taket og store vindusflater ut mot den usjenerte hagen samt to plissèe gardiner. Liggende i boblebadet ser man ut i den nydelige hagen som omkranser rommet. Dette rommet har flislagt gulv, sluk, flislagte vegger og avtrekksvifte. Det er fastmontert belysning og stikkontakter.

Loft: Trapp med eikeparkett i trinn opp til gang med eikeparkett, innebygget skap, fastmontert kommode med benkeplate over.

Flislagt bad med varmekabler på gulv, wc og veldig godt med skap- og kommodeplass på badet. Det er hele 9 skuffer med benkeplate over, Stor lang seksjon med dobbel vask, to speilskap og mange skap. Det er dusjkabinett, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel på badet.

Soverom med laminatgulv, nymalte tapetserte vegger og persienner i vindu. Rommet brukes som garderoberom av eier.

Dobbelt soverom med laminatgulv, nymalte tapetserte vegger, kott og to doble innebygde skap.

Kjeller: Trapp med spotter i taket ned til gang med eikeparkett på gulv (fliser på gulv nær utgangsdøra), spotter i tak, vedovn og varmepumpe.

Lita bod med varmtvannsbereder.

Matbod med flislagt gulv og fastmonterte hyller.

Bod med laminatgulv, innebygde skap, 3 garderobeskap og noen hyller.

Kjellerstue/kontor/Tv-stue med laminatgulv, skyvedørsgarderobe og tapetserte vegger.

Dobbelt soverom (ikke godkjent) med laminatgulv, skyvedørsgarderobe, spotter i tak og nymalte tapetserte vegger.

Bad med fliser og varmekabler på gulv, baderomplater, wc, servant, speil med speilskap, mekanisk vifte og dusjnisje med skyvedør.

Frittstående hagestue: Hagestua ble bygget i 2013. Det er flislagt gulv, panelte vegger/tak og skyvedører i hele fronten. Skiferplatting foran hagestue og utebelysning er montert.

Frittstående stort og moderne drivhus: Drivhuset har flislagt gulv og en flislagt platting utenfor. Det er montert ordning for automatisk lufting og det er montert belysning og stikkontakter der.

Frittstående garasje: Garasjen har et halvtak mot øst for oppbevaring av trillebår, utstyr og parkering av sykler. Dette halvtaket er ikke omsøkt godkjent i kommunen. Garasjeport med portåpner (montert i 2017), støpt gulv og ekstra plass til lagring i garasjen. Mot vest er det en stor bod som ikke er omsøkt godkjent i kommunen. Det er støpt gulv og rommet er isolert. Er blitt brukt som kjølerom og lager for frukt, grønnsaker og bær. Garasjen er fra 1950, men tilbygget er av ukjent byggeår.

Bygningsinformasjon

Bygningen har betonggrunnmur. Det er stripefundamenter av betong under grunnmur. Boligen har mest sannsynlig støpt plate mot grunn. Mellom etasjer er det bjelkelag i treverk. Veggene har trekonstruksjon av ukjent utførelse. Fasade er kledd med kledning og listverk i treverk. Takrenner og nedløp er i aluminium. Taktekkingen er av skifertakstein.

Det ble gitt igangsettingstillatelse for tilbygg 20.04.2015. Megler har etterspurt, men ikke mottatt tegninger av påbygg fra kommunen.

Kjellerstue, soverom og bad i kjeller er ikke omsøkt godkjent i kommunen i forbindelse med innredning. På tegninger mottatt fra kommunen er det inntegnet matbod, kjellerrom og vaskerom. Soverommet har heller ikke nok dagslys for å være godkjent.

I tilstandsrapport fra takstmann fremkommer følgnde TG 3 avvik: - Bad kjeller: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000,-. - Bad loft: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Kostnadsestimat: 100 000 - 300 000,-.

Konstrukjsoner som ikke er undersøkt: - Tilligende konstruksjoner på badet i kjelleren.

Av TG 2 avvik som kan kreve tiltak fremkommer følgende: - Utvendig > Taktekking Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på taktekkingen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på undertak. Takstein er i normal stand tatt alder i betraktning. Den bærer allikevel preg av naturlig elde og slitasje. - Utvendig > Dører Det er avvik: Hoveddøren og kjellerdøren er i sluttfasen på forventet levetid og moden for utskiftning. Skyvedører er noe trege, men kan skyldes liten bruk. Tg pga naturlig elde og slitasje. - Kjøkken > 1 etasje > Stue/kjøkken/hagestue >Overflater og innredning Det er avvik: Innredning er noe preget av naturlig elde og slitasje. Det er registrert enkelte mindre skader/avvik. Blandebatteri er moden for utskiftning/ ny pakning pga lekkasje. Hjørneskap med vindu bør demonteres og festes på nytt. Tekniske installasjoner > Avløpsrør Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Alder tilsier generelt at svikt pga normal elde kan oppstå. Kjøper overtar da et anlegg vitende om denne naturlige risikoen. - Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter. Anlegg fremstår som ryddig og i normal god stand. Takstmann har ikke utdanning innen elektrisk og undersøkelse er derfor noe begrenset. Kostnadsestimat: Under kr. 10 000,-. - Tomteforhold > Utvendige vann- og avløpsledninger Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige avløpsledninger. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på utvendige vannledninger. Når rør passer 25 år oppstår det generelt en naturlig risiko for svikt. Rør har generelt svært varierende levetid før slik svikt oppstår og lokale forhold kan ofte bety en stor forskjell.

Av TG2 avvik som ikke krever umiddelbare tiltak fremkommer følgende: - Nedløp og beslag, Veggkonstruksjon, Takkonstruksjon/Loft, Vinduer, Balkonger, terrasser og rom under balkonger, Utvendige trapper, Innvendige overflater, Etasjeskille/gulv mot grunn, Radon, Pipe og ildsted, Rom Under Terreng, Innvendige trapper, Overflater og konstruksjon på toalettrom, Vannledninger, Varmtvannstank, Drenering, Grunnmur og fundamenter, Forstøtningsmurer og Terrengforhold.

Primærrom

Bruksareal Kjeller: 48 kvm 1. etasje: 95 kvm 2. etasje: 35 kvm Primærrom Kjeller: 38 kvm Gang, bad, stue og soverom(ikke godkjent) 1. etasje: 95 kvm Gang, stue/kjøkken/hagestue, toalettrom og hobbyrom 2. etasje: 33 kvm Gang, bad og 2 soverom Sekundærrom Kjeller: 10 kvm 3 boder 2. etasje: 2 kvm Kott

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest på boligen. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Det foreligger ikke ferdigattest for tilbygget på bolighuset. Tilbygget er inntegnet på en plantegning mottatt fra kommunen, men megler har ikke fått fasadetegninger av tilbygget.

Det foreligger ikke ferdigattest på hagestua.

Det foreligger ferdigattest på garasje datert 31.12.1968. Merk: Påbygget halvtak mot øst og boda mot vest er ikke omsøkt godkjent etterpå.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Vedovn i gangen i kjeller og peis i stua. Varmekabler på begge bad, i påbygget stue og i bassengrom.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger usjenert i blindvei, i et rolig og etablert boligområde, med kort vei til skoler (Gard skole), barnehager, butikker, turområder, badeplass, idrettsanlegg, sentrum, såvel som gangavstand til sentrum av Haugesund. God bussforbindelse med 10 kroners bussen til sentrum/Raglamyr/Norheim hvert kvarter.

  Adkomst

  Fra rundkjøringen på Gard tar man inn Skeisvollsvegen. Ta så av til høyre et stykke bortover sletta hvor det er skiltet til Tormods veg. Man tar da direkte av til høyre igjen og følger rundt og nesten parallelt med tilbake langs Skeisvollsvegen og videre innover Tormods veg. Man får da eiendommen på høyre side og eiendommen er merket med godt synlig "Til Salgs" skilt.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 3 750 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(vagfri) kr. 15.900,-
  • kr 110 980,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 860 980,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 14 954,- pr. 2022. Dekker vann, avløp, feiing og eiendomsskatt.

  Ligningsverdi

  kr 601 473,- for 2019

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 16.11.2023 og selgers Egenerklæring datert 13.11.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 28. nov. 2023

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01230602
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.