Tostemsvingen 24

Karmøy
Prisantydning

3 190 000,-

Solgt
 • BRA121㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom3
 • Byggeår2008
 • Omkostninger96 900,-
 • Totalpris3 286 900,-

Svært kjekk bolig over to plan på Tjøsvoll Øst - Moderne innredet - Her kan en flytte rett inn!

Beskrivelse

Boligen holder gjennomgående bra standard og fremstår som meget innbydende.

Boligen har en romslig og lys stue med god plass til både spisebord, sofagruppe og annet møblement. Stuen er innredet med lyse gulvoverflater av laminat og malte vegger. Rommet har også store vindusflater som gir rikelig med naturlig lysinnslipp. Det er både varmepumpe fra 2023 og vedovn i stuen, i tillegg utgang terrasse. Kjøkkeninnredningen er i lys og tidsriktig stand, og inneholder integrert oppvaskmaskin, stekeovn, micro og platetopp. Innredningen har godt med skap- og benkeplass, og det er plass til spisebord om ønskelig.

Boligen har to baderom. Badet i første etasje er av lys utførelse og god størrelse. Rommet inneholder wc, vask i seksjon samt dusjkabinett. Dagens eier benytter bod ved entrè som vaskerom, men det er også mulig å montere vaskemaskin på dette badet. Baderommet i andre etasje er også av bra størrelse og er innredet med wc, vask i seksjon samt badekar. Det er fliser på gulv og baderomsplater på vegger på begge bad.

Boligen har totalt tre soverom, hvor det ene i dag disponeres som walk- in garderobe. Det er også mulig å lage et fjerde soverom i stuen i første etasje om ønskelig. Det er gode muligheter for oppbevaring i knevegger og kott i andre etasje. I andre etasje finnes også en kjekk loftstue som fungerer ypperlig til både tv- stue eller kontor om ønskelig.

Boligen har også en praktisk gang med mulig for oppbevaring av yttertøy.

Detaljer

Boligen er over to plan og inneholder: Første etasje: Gang, bad/ vaskerom, kjøkken og stue. Utvendig bod som i dag disponeres som vaskerom. Andre etasje: Loftstue, tre soverom samt baderom. Utvendig sportsbod på terrasse.

Bygningsinformasjon

Bebyggelsen består av enebolig med 1. etasje og loft. Grunnmur av betong. Veggene er oppført i bindingsverkkonstruksjon, kledd med liggende bordkledning. Takkonstruksjon av tre utført som saltak, tekket med betongtakstein. Vinduer av tre, isolerglass. Dører av tre, isolerglass i dører med glassfelt. Se tilstandsrapport for byggetekniske spesifikasjoner.

Det foreligger tegninger av enebolig datert 2005. Det er godkjent å lage et soverom i tv- stuen i hovedetasjen om ønskelig. Det foreligger også tegninger av tilbygg i stue med terrasse fra loftstue datert 2009. Dette ble ikke utført i praksis. Utvendig vaskerom er godkjent som bod i tegningene. Ved bruksendring må det søkes om og godkjennes av kommunen.

Følgende momenter har fått tilstandsgrad 2 i tilstandsrapporten: TG2: -Utvendig: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på renner/nedløp/beslag. Det ble registrert et vindu på soverom mot vest på loftet som har skadet pakning og dermed skade på foring. Det er skade på lukke mekanisme i vindu på soverom mot øst. Det er råteskader på utvendig vinduslist i stuen mot vest. Det er generelt noe malingsflass og slitasje på utvendige vinduslister. (Eier har bestilt utbedring av vinduer på loftet). Det er råtedannelse i listverk i terrassedøren. Det er noe overflateslitasje på entredøren. -Innvendig: Det er ikke foretatt radonmålinger og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Ildfast plate mangler på gulvet under sotluke/feieluke på pipe. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. Det er noe oppsvulming/skade nederst på dør til bad/vaskerom på 1.etasje. -Våtrom (Vaskerom): Veggoverflater i enkel utførelse. Det er ikke sparklet mellom platene. Det er ingen oppbrett av tettesjikt (membran/belegg) ved dørterskelen. Kravet er minimum 15 mm oppbrett målt fra ferdig gulvoverflate. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Det er ikke mansjett/oppbrett eller tilsvarende rundt rør for vanntilførsel. Rommet har kun naturlig ventilasjon. Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalet/ventil ved dør. -Våtrom (Bad/Vaskerom): Det er ikke tilstrekkelig høydeforskjell fra topp av sluk til topp av tettesjikt ved dørterskelen. Kravet er minimum 25 mm. Det er ingen oppbrett av tettesjikt (membran/belegg) ved dørterskelen. Kravet er minimum 15 mm oppbrett målt fra ferdig gulvoverflate. Det er manglende fall til sluk i dusjsonen. Kravet er minimum fall i forholdet 1:50, 80 cm ut fra dusjens nedslagsfelt. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. Det er hull i veggen i servantens våtsone. -Våtrom (Loft, bad): Det er ikke tilstrekkelig høydeforskjell fra topp av sluk til topp av tettesjikt ved dørterskelen. Kravet er minimum 25 mm. Det er ingen oppbrett av tettesjikt (membran/belegg) ved dørterskelen. Kravet er minimum 15 mm oppbrett målt fra ferdig gulvoverflate. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen. -Kjøkken: Det er noe ulyd i ventilatoren. -Tekniske installasjoner: Synliggjøring av lekkasjevann i rørskapet er laget til slik at vann vil finne veien inn i konstruksjonen. Varmtvannstanken er koplet med plugg i stikkontakt. Avvik som angår sikkerhet gjelder uavhengig av gjeldende regelverk ved montering. Det anbefales å gjennomføre el-kontroll hvert 5.år.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest datert 12.01.2012

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Boligen har installert varmepumpe. Det gis ingen garanti på varmepumpe av selger. Ellers elektrisk oppvarming i boligen. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen. Vedovn i stue. Varmekabler i hele første etasje samt bad på loft.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger svært kjekt og barnevennlig til på Tjøsvoll Øst i Åkrehamn. Her er det gangavstand til både skole, barnehage, Amfi- senteret, idrettsanlegg, spisesteder og sentrum med handlemuligheter. Tjøsvoll Øst byr også på flotte turløyper i skog og mark.

  Adkomst

  Se Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål. Det holdes nå på med ny vei i området sørøst for feltet. En må også påregne fremtidig utvidelse av området avsatt til bolig/ forretning/ kontor i reguleringsplanen. Se vedlagt reguleringsplankart. Den nye veien som bygges vil gjøre eiendommens beliggenhet enda mer sentral, da det må blir svært kort avstand til blant annet Coop Extra og Kiwi samt sentrum forøvrig.

  • kr 3 190 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 500,-
  • Tinglysing skjøte kr. 500,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 15.900,-
  • kr 96 900,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 286 900,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 15 489,- pr. 2023. Kommunale avgifter inneholder vann, avløp, renovasjon, feiing og eiendomsskatt. Kommunale avgifter kan variere etter bruk.

  Ligningsverdi

  kr 708 677,- for 2022

 • Diverse
  1. stk. vindu på hovedsoverom og 1. stk vindu på soverom/ walk-in garderobe vil bli fornyet av selger før overtakelse. Vinduer er bestilt. 2 stk utvendige vinduslister på vinduer i stue mot vest vil bli fornyet av selger før overtakelse.

  Følgende fastmontert inventar medfølger ikke handelen: - Sort vegghengt lampe ved varmepumpe. - String hyllesystem i stue - Taklampe over spisebord - Vegghengt sort kommode mot kjøkken - Taklampe over spisebord kjøkken - Stringhylle kjøkken - Rislampe loftstue

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger takstrapport og selgers egenerklæring, reguleringsplankart samt grunnkart. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 28. mai 2024

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 01240014
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.