Tresberggata 3

Haugesund
Prisantydning

1 580 000,-

Solgt
 • BRA72㎡
 • EierformAndel
 • Soverom3
 • Byggeår1952
 • Omkostninger7 210,-
 • Totalpris1 587 210,-
 • Felles/mnd2 300,-

3-roms leilighet med kort gangavstand til det meste - Gjesteværelse

Beskrivelse
 • Boligen holder normal standard.
 • Badet ble pusset opp i 2015, men det ble ikke gjort noe med membran.
 • Kjøkkenventilator med avtrekk ut.
 • Elektrisk vifte på bad.
 • Avløpsrør som er synlige er i plast.
 • Vedovn
 • Varmekabler i gang og på bad.
 • Balkongen er oppført av eier i 2001 og ikke av borettslaget. Derfor må eier påregne å vedlikeholde balkongen selv.
 • I årsmøtet til borettslaget ble det omtalt fukt i kjeller og borettslaget diskuterer om det skal lages ny drenering eller ordnes på andre måter. Dersom det vedtas en slik renovering må det påregnes økning i andel fellesgjeld og evt månedlige felleskostnader.
Detaljer

Leiligheten: Inngang til gang med fliser (60*30 cm) og varmekabler på gulv, garderobe og malt br. panel med malt tapet over.

Delvis åpen løsning fra gangen og inn til kjøkken med de samme flisene som i gangen. Kjøkkeninnredning med laminatbenkeplate på to sider av kjøkkenet med nedfelt vask i den ene, flislagt over begge benkeplatene. int. oppvaskmaskin, induksjon koketopp, int. stekeovn, kjøleskap som medfølger kjøpet og panelovn. Plissèegardin i vindu.

Stue med parkett på gulv, plissèe gardiner i to vindu, balkongdør ut til romslig og solrik balkong mot vest, veggfeste til TV som medfølger, etasjeovn for vedfyring og malte sponplater på vegger.

Soverom med malt tregulv, malte vegger og persienner i vindu.

Hovedsoverom med eikeparkett på gulv, panelovn, persienner i vindu, garderobeskap som medfølger kjøpet og innebygget skap.

Bad med fliser (60*60cm) og varmekabler på gulv, moderne baderomsinnredning med stor servant og dobbel underskuff, høyt sideskap, speil med lys over, dusjhjørne med regnvannsdusj og forheng. El. Vifte. Wc.

Loft: Felles tørkeloft hvor en har to låsbare boder.

Eget gjesterom for leiligheten her.

Kjeller: 3 boder i kjelleren. Bodene som tilhører leiligheten er merket med andelsnummer 4. Bodene har støpt gulv, innlagt belysning og fastmonterte hyller i to av bodene. Den tredje boda benyttes som vedbod.

Felles vaskerom med utslagsvask, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, støpt gulv og egen utgang.

Felles sykkelbod.

Bygningsinformasjon

Trebjelkelag mellom etasjene. Kledning av tre, grunnmur av betong og panner på tak.

Ombygging av balkong /altan er omsøkt godkjent i kommunen og tegninger er godkjent og datert av kommunen 08.02.2001.

Tilstandsrapport fra takstmann er vedlagt i salgsoppgaven i sin helhet. Her følger oppstilling av TG 3 og TG 2:

TG 3 avvik: - Bad: Noe fukt indikert i vegg under blandebatteri. (Dette er ikke visuelt synlig). kostnadsestimat kr. 50 000 - 100 000,-.

TG2 avvik som kan kreve tiltak: - Pipe og ildsted. Det er påvist brennbart materiale nærmere enn 300 mm fra sotluke/feieluke. Brannplate er ca 4 cm for kort. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Bad: Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Fall er nesten fraværende og gulv anses i stor grad som flatt. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-. - Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Alder tilsier generelt at svikt pga normal elde kan oppstå. Kjøper overtar da et anlegg vitende om denne naturlige risikoen. - Elektrisk anlegg: Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter. Det anbefales el-kontroll på alle anlegg som ikke har dokumentasjon fremlagt. Dette er iht føre var prinsipp. Kostnadsestimat under kr. 10 000,-.

TG2 avvik som ikke krever umiddelbare tiltak: - Vinduer, Overflater, Etasjeskille / gulv mot grunn, Radon, Bad (membran) og tilliggende konstruksjoner til bad (lite fuktutslag på høyre side av blandebatteri som bør undersøkes nærmere).

I rapport fra takstmannen omtales "Det mangler et bord ved overgang fasade, men takstmann får opplyst at det er her noe pågående arbeid og dette ordnes før visning". - Dette er nå fikset av snekkerfirma.

Primærrom

Leilighet Bruksareal 2. etasje: 72 kvm Gang, bad, kjøkken, stue og 2 soverom er opplyst av takstmann. Andelen har også eksklusiv bruksrett til et soverom på loftet og bruksarealet kunne derfor vært noe større. Primærrom 2. etasje: 72 kvm Gang, bad, kjøkken, stue og 2 soverom.

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Etter borettslagslovens bestemmelser kan andelseieren ikke uten samtykke fra styret leie ut boligen utenom til familie i opp og nedadstigende rekkefølge. Det er noen unntaksbestemmelser, konferer megler.

Vei/vann/kloakk

Kommunalt vann og kloakk.

Oppvarming

Vedovn i stua. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Sentralt

  Sentral beliggenhet med kort veg til det meste du trenger i hverdagen. Dagligvarebutikk og andre tjenester på Gardsenteret er like i nærheten i tillegg til skole og barnehage. Beliggende med gangavstand til Haugesund sentrum.

  Med en slik beliggenhet er du heller ikke langt unna Høyskolen, flere videregående skoler og et bredt utvalg av fritidstilbud.

  Det er tilgang til flotte turområder mot Haraldsvang, Djupadalen og utover til Kvalsvik. God bussforbindelser med holdeplasser fra hovedveien gir deg mulighet til å reise kollektivt til byen og ellers rundt om på Haugalandet.

  Selve leiligheten har en meget gunstig beliggenhet og er i et av byggene som er lengst fra hovedveien og med noe utsikt til havet. Du har gode solforhold.

  Adkomst

  Følg Karmsundgata nordover forbi Haugebanen. Ta så 3 vei til venstre (før Esso). Boligen ligger da på venstre side av veien.

  Er du på annonsen på finn.no kan du klikke inn på kartet som vises på høyre side. I feltet som dukker opp kan du velge "til-destinasjon" og få nøyaktig veibeskrivelse.

  Regulering

  Regulert til bolig.

  Kommuneplanens arealdel 2014-2030.

  RL791 Vestebekkområdet Eldre reguleringsplan fra 1972 som fortsatt er gjeldende.

  • kr 1 580 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysing pantedokument kr. 480,-
  • Tinglysing hjemmelsovergang kr. 480,-
  • Gebyr e-tinglysning kr 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 6.000,-
  • kr 7 210,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 587 210,- (Totalpris inkl. omkostninger)
 • Fellesutgifter

  kr 2 300,- Felleskostnader betales pr. mnd. og dekker bla. kommunale avgifter, utvendig vedlikehold, felles bygningsforsikring og Internet og kabel-tv.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Konferer megler ang. Regler for dyrehold.

  Borettslaget har 1. Prioritets pant (utinglyst) for forfalt felleskostnader.

  Kjøper er inneforstått med at felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller Generalforsamling.

  Det er en forutsetning at kjøper blir godkjent av styret i borettslaget. Det skal foreligge saklig grunn dersom ny eier ikke godkjennes. Kjøper bærer selv ansvaret for godkjenning og må dersom denne ikke gis, avhende andel på ny for egen regning.

  Borettslaget er ikke tilknyttet sikringsfond. Dette innebærer at man kan komme i ansvar for andre andelseieres eventuelle mislighold av felleskostnader.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert  27.06.2023 og selgers Egenerklæring datert 27.06.2023. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 14. sep. 2023

 • Ansvarlig megler: Vidar Opheim
 • Oppdragsnummer: 01230300
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.