Treskovegen 61

Karmøy
Prisantydning

3 490 000,-

Solgt
 • BRA220㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom6
 • Byggeår1977
 • Omkostninger100 980,-
 • Totalpris3 590 980,-

Stor og flott familiebolig- Mulighet for hybel - Garasje - 6 soverom - Utsikt - Sentral beliggenhet!

Beskrivelse

Etter overtakelse av dagens eier er det utført flere oppgraderende tiltak, blant annet: - Fornyet taktekket samt pipehatt. - Bygget nytt rekkverk i hage samt fornyet bord og rekkverk på terrasse og balkong. - Varmepumpene er fra 2018 og 2021. - Fornyet hele det elektriske anlegget. - Pusset opp baderommet i hovedetasjen i 2021. - Fornyet garasjeport og montert ny belysning på garasje. - Fornyet overflater i de fleste rom. Her med nye gulvoverflater av laminat. Flere av soverommene er også gipset og malt, og noen har malt tapet.

I boligens hovedetasje finnes en romslig hall med svært gode muligheter for oppbevaring. Hallen har store vindusflater som gir rikelig med lysinnslipp. Direkte fra hallen finnes en oval inngang til delen som tidligere var innredet som hybel. I denne delen disponeres baderommet som gjestewc (var tidligere også dusj), mens de resterende rommene holder eldre standard og benyttes som oppbevaring/ boder. Hybelen passer ypperlig til feks. fremtidig ungdomsavdeling, gjesterom eller kanskje utleie?

I hovedetasjen finnes også et svært lekkert baderom fra 2021. Badet er innredet med gulvbelegg på gulv samt baderomsplater på vegger og inneholder vegghengt wc, vask i seksjon og dusjhjørne. Videre har etasjen en romslig stue over to delplan med flotte gulvoverflater og lyse vegger. Stuen har god plass til flere sittegrupper, og deles naturlig inn i ulike soner. Kjøkkenet er av svært god størrelse og har rikelig med både benkeplass, oppbevaring og mulighet for et stort spisebord. Både stuen og kjøkkenet har store vindusflater. Fra kjøkkenet kommer en direkte inn i vaskerom med bi- inngang, samt trapp opp til loftsetasjen.

Loftsetasjen er svært praktisk innredet. Romslig og kjekk loftstue med store vindusflater og flott utsikt mot øst. Boligens hovedsoverom har utgang til balkong samt eget baderom. Badet er helfliset og innredet med vegghengt toalett, badekar og vask i seksjon. I tillegg til hovedsoverommet finnes også fire soverom av god størrelse. Det ene rommet er i dag innredet som walk- in garderobe med en praktisk Pax garderobeløsning. Det er gode muligheter for oppbevaring i knevegger.

Detaljer

Boligen er over to plan og inneholder: Første etasje: Hall, baderom, stue, kjøkken og vaskerom. Hybel første etasje (er i dag åpnet mot hoveddel/ hall): Gang, bad/ gjestewc, tidligere kjøkken, stue og soverom. Loftsetasje: Loftstue, hovedsoverom med utgang til balkong og eget baderom samt fire soverom. Garasje.

Bygningsinformasjon

Det foreligger bygningstegninger fra 1976 på tilbygg/ nybygg. Den sørlige delen av boligen var opprinnelig en enebolig fra ca. 1930. Denne boligen ble i 1977 bygget til og om. Det meste av konstruksjonen er derfor fra 1977. I tegningene er det tegnet inn en kjelleretasje med boder. Kjeller ble ikke oppført, og det er i dag krypkjeller under det meste av 1. etasje. Den "gamle" delen av boligen er godkjent som entrè, bad, kjøkken, stue og soverom. Denne delen kan derfor innredes til en hybel. Loftsetasjen er i tegningene godkjent som soverom gang, 5 soverom og bad. Her er plassering på baderom og flere innervegger endret fra tegninger. Det foreligger tegninger av garasje godkjent 1981.

Bebyggelsen består av enebolig med 1.etasje, loft og krypkjeller. Frittliggende garasje. Fundamenter av betong. Grunnmur av gråstein, betong med sparestein og betongblokker. Fundamenter av betong på tilbygg. Yttervegger oppført i trekonstruksjon, med bindingsverk på ny del og tømret konstruksjon på opprinnelig del. Kledd med stående trepanel. Saltak oppbygd i trekonstruksjon. Sperretak opplagret på laminerte dragere av tre. Skrå himling i loftstue. Det er brukt beslag av metall i overgang taktekket og yttervegg. Takrenner og nedløp av metall. Vinduer og ytterdør av tre. Skyvedør av pvc fra stue. Se tilstandsrapport for byggetekniske spesifikasjoner.

Følgende momenter har fått tilstandsgrad 3 og 2 i tilstandsrapporten: TG3: -Innvendig: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. TG3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt 32 mm skjevhet i 1.etasje. Målt 33 mm skjevhet på loft. En må forvente noe stedvis knirk. Etasjeskillet på tilbygg er ikke besiktiget fra krypkjeller på grunn av liten avstand mellom etasjeskillet og grunn. -Våtrom > 1.etasje: Våtrommet må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav. Rommet er i daglig bruk som vaskerom. Rommet er fra byggeår og bør renoveres da tettesjikt er over normal levetid. TG2: -Utvendig: Det er ikke tilfredsstillende bortledning a vann fra taknedløp ved grunnmur. Det ble registrert stedvis råte i trepanel ved stikk prøve. Trepanelet på sørsiden har liten avstand ned til terreng. Det er påvist noen glassruter som er punktert eller sprukne. Det er påvist at enkelte vinduer er vanskelig å åpne/lukke. Karmene i vinduer er slitte og det er sprekker i trevirket. Ytterdører med unntak av terrassedør og balkongdør bærer preg av alder og har slitasje, utette pakninger og malingsflass. Noe mer slitasje på ytterdør fra vaskerom, det mangler vannbord/beslag under terskel. Trappen er enkelt utført og det mangler opptrinn. Det mangler sluk/drenering. -Innvendig: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Krypkjeller er i utgangspunktet en risikokonstruksjon. Det ble registrert kalk/saltutslag og synlig fukt på gulv og vegger i krypkjeller. Krypkjeller mangler tilstrekkelig lufting. Krypkjeller under tilbygg er ikke besiktiget. Det mangler håndløper på vegg i trappeløpet. -Våtrom (loft, bad): Det ble registrert fliser med bom (hulrom). Små riss/sprekker kan sees i fuger. Ukjent oppbygging av gulv. Gulvet er forholdsvis flatt med lite fall til sluk. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membran og slukløsningen. Rommet har kun naturlig ventilasjon. -Kjøkken: Det ble registrert noe slitasje på skuffer og skap. -Spesialrom: Rommet tilfredsstiller ikke kravene til bruk som våtrom/bad. Det ble registrert løse fliser på gulv rundt sluk og fugemasse som mangler. Ingen synlig membran. -Tekniske installasjoner: Kobberrørene har overskredet halvparten av forventet levetid. Det er naturlig ventilering. Mer enn halvparten av forventet levetid på drenering er overskredet. -Tomteforhold: Det mangler, eller på grunn av alder er det sannsynlig at det mangler, utvendig fuktsikring av grunnmuren ved kjeller/underetasje. Grunnmuren er oppført med forskjellige materialer og en må forvente noe riss/sprekkdannelser. Det er påvist mindre sprekker og/eller skjevheter i muren. Terreng utenfor eiendommen har slakt fall mot boligen. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på septiktank.

Primærrom

Enebolig Bruksareal 1. etasje: 136 kvm 2. etasje: 84 kvm Primærrom 1. etasje: 136 kvm Vaskerom, bad, stue/kjøkken, toalettrom, gang, hall, stue (opprinnelig), 2 soverom (opprinnelig). 2. etasje: 81 kvm Loftstue, 4 soverom, bad, soverom/garderobe. Sekundærrom 2. etasje: 3 kvm Kott.

Ferdigattest

Det foreligger ferdigattest på tilbygg datert 23.03.1977.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann via private stikkledninger. Privat avløp/septik. Det jobbes med etablering av nytt renseanlegg i Åkrehamn/ Tjøsvoll Vest. Ny eier må regne med krav på påkobling av dette anlegg.

Oppvarming

Boligen har installert varmepumpe. Det gis ingen garanti på varmepumpe av selger. Ellers elektrisk oppvarming i boligen. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen. Boligen har også peisovn samt kamin i stuer i hovedplan. Etter opplysninger fra kommune anbefales det å utbedre pipe før bruk.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger svært kjekt til nord i Åkrehamn, like ved Amfi- senteret. Fra boligen er det kort avstand til skoler, barnehage, handlemuligheter, treningssenter, idrettshall og vakre Åkrasanden. Boligen har også nydelig utsikt over Tjøsvollvatnet samt Åkra Øst/ Åkramarken.

  Adkomst

  Se kart på Em-a.no og Finn.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Her er det kommuneplanen som er gjeldende. Eiendommen ligger i et område regulert til boligformål.

  • kr 3 490 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Dokumentavgift 2,5% av kjøpesum
  • Tinglysing pantedokument kr. 540,-
  • Tinglysing skjøte kr. 540,-
  • Gebyr e-tinglysing kr. 250,-
  • Boligkjøperforsikring(valgfri) kr. 12.400,-
  • kr 100 980,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 590 980,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 11 307,- pr. 2022. Kommunale avgifter gjelder her annet, eiendomsskatt, feiing, renovasjon, slam og vann. Kommunale avgifter kan variere etter bruk.

  Ligningsverdi

  kr 700 870,- for 2021

 • Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene.  Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.   Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 7. des. 2023

 • Ansvarlig megler: Ingeborg Gangsøy Pedersen
 • Oppdragsnummer: 01230587
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.