Tunvegen 3, 5563 TYSVÆR

Tunvegen 3

Tysvær
Prisantydning

3 460 000,-

 • BRA294㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom5
 • Byggeår1973
 • Omkostninger100 320,-
 • Totalpris3 560 320,-

VISNING 26.01 v/Påmelding- Førre hageby - Enebolig med godkjent sokkelleilighet - Flott oppusset hovedbolig!

Visning

onsdag 26 januar

16:00-17:00

Påmelding
Beskrivelse

Boligen er innredet over to etasjer og inneholder kjeller med gang, hobbyrom, kjeller stue, 2 stk boder og garasje. 1.etasje med kjøkken, stue, vaskerom, 2 stk bad, 3 stk soverom, entré, gang, hagestue og spisestue.

Det er også en sokkelleilighet tilhørende boligen som inneholder gang, 2 stk soverom, stue/kjøkken, vaskerom og 2 stk bad. Det er også en utvendig bod tilhørende leiligheten.

En rommelig entré ønsker deg velkommen inn i denne flotte eneboligen! Her er det fliser i gulv og gips i vegg og tak. Hattehylle og oppheng til yttertøy på vegg. Sikringsskap med automatsikringer.

Rett ved inngangspartiet er det et gjestebad. Her er det fliser i gulv og malt panel i vegg og tak. Gulvstående toalett, vask i seksjon og dusjnisje.

Videre kommer en inn i hall med åpen løsning mot stue, kjøkken og spisestue. Her er det parkett i gulv, gips i vegg og tak, samt downlights i taket. Store vindusflater sørger for en lys og flott atmosfære. Det er pipe i boligen og mulig å sette inn vedovn.

I spisestue delen er det god plass til et større spisebord. Skyvedør i glass ut til hagestue. I hagestuen er det skiferheller i gulv og utgang til terrasse. Markis over taket for solskjerming. Dette er oppført i perioden 2017-2018. Terrasse er vendt ut mot din fremtidige hage. Ildsted oppført i naturstein.

Kjøkken i god størrelse med stor kjøkkeninnredning med mye skap- og benkeplass. Kjøkkenøy med vask og opplegg til oppvaskmaskin. Fliser på vegg bak komfyr. Frittstående kjøleskap, komfyr og oppvaskmaskin. Utgang til luftebalkong. Det er parkett og varmekabler i gulv. Panel og tapet i vegg, tak-ess plater i tak.

Fra kjøkkenet er det tilkomst inn til vaskerom og videre inn på bad. Vaskerommet står i dag som et uferdig prosjekt, men er fint brukende som det er. Vask i benkeplate, opplegg til vaskemaskin, mye skap og benkeplass. Parkett i gulv og malt panel på vegg.

Hoved-badet fungerer greit til sitt bruk, men her må en påberegne kostnader til renovering. Skyvedør inn til vaskerom. Dusjnisje, gulvstående toalett, vask i seksjon, liten vask ved toalett. Parkett og fliser i gulv. Panel og fliser på vegg.

Det er tre soverom i boligen. Hovedsoverom i god størrelse med utgang til luftebalkong. Parkett i gulv og gips på vegg og i taket. Soverom 2 og soverom 3 i passelige størrelser med parkett i gulv og gips malt i henholdsvis moderne blå- og rosafarger.

Fra kjøkkenet er det trapp som leder ned til kjeller. Det er lagt trappefornyere i trapp. Varmepumpe montert på vegg.

I kjelleren er det kjellergang med bi-inngang. Gjerne denne inngangen som benyttes når en lesser ut av bilen i garasje. Parkett i gulv, betong og panel i vegg her.

Kjellerstue med villmarks panel i vegg og parkett i gulv. Dette er et stort og lunt areal.

Kjelleren har ellers en grovkjeller-del med to bod arealer og et stort rom med arbeidsbenk, VVS 200L, hyller og skap montert på vegg. Generelt godt med lagringsplass.

Utleieleiligheten: Leilighet - Lys og luftig leilighet fra ca. 2003. Ved inngangsparti/entre er det fliser på gulv og gipsede vegger, listefri utførelse mot tak.

Bad med fliser på gulv og vegger. Badet har toalett, skap med servant og dusj med forheng. Bad 2: badet har 2 stk. skap med servanter, vegghengt toalett og dusjnisje med glassbyggerstein. Det er fliser på gulv og vegger.

Stue/kjøkken: Åpen løsning med flott kjøkken og egen kjøkkenøy. Høystrekte overskap og fliser over kjøkkenbenk. Vedovn. Parkett på gulv og lysmalte vegger. Spotbelysning i tak.

Soverom: laminat på gulv og lysmalte vegger. Egen walk-inn garderobe til klær.

Utleiedelen har også en egen lun terrasse med overbygg hvor en kan sitte tørt. Utebod.

Leiligheten er brannteknisk adskilt fra hoveddelen av huset(ikke etter dagens krav). Det er også egen kurs for strøm. Altibox. Balansert ventilasjon og rør-i-rør system. Liten overbygd sykkelparkering.

Sammendrag av boligens tilstand hentet fra tilstandsrapport:

Utvendig – Balkonger, terrasser og rom under balkonger og terrasse: TG3; Balkong ut fra kjøkken mot øst. Det er påvist fukt/råteskader i konstruksjonen. Tilstand tilsier generelt at ny bør lages.

Våtrom – bad: TG3; Badet er innredet før 1997. Dette gjør at rommet automatisk får TG3. Rommet kan allikevel fungere greit til sitt bruk, men i dette tilfellet er det ikke sluk i dusj og generell tilstand tilsier at bad bør totalrenoveres før bruk.

Våtrom – vaskerom: TG3; Vaskerom er innredet før 1997. Dette gjør at rommet automatisk får TG3. Rommet kan allikevel fungere greit til sitt bruk. Våtrommet står foran full oppgradering for å tåle en normal bruk etter dagens krav.

Våtrom – Bad 2: TG3; Badet er innredet før 1997. Dette gjør at rommet automatisk får TG3. Rommet kan allikevel fungere greit til sitt bruk, men i dette tilfellet er det ikke sluk i dusj og generell tilstand tilsier at bad bør totalrenoveres før bruk.

Tekniske installasjoner – Vannledninger: TG3; Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger. Det drypper fra rørskjøter. Når eier har fått utbedret lekkasje i rør i rør skap, vil TG3 endres til TG2.

Sokkel-leilighet – bad: TG3; Bad har noe uvanlig form, men fungerer til sitt bruk. Dusj er i enden på rommet og det dusjes direkte på fliser. Badet nærmer seg sluttfasen på forventet levetid. Våtrommet står foran full oppgradering for å tåle en normal bruk etter dagens krav.

Sokkel-leilighet – vaskerom: TG3; I utgangspunktet et greit vaskerom. Generell tilstand tilsier at vedlikehold/oppgradering må forventes. Det kan være rommet fungerer greit til sitt bruk, men pga usikkerhet settes det TG3.

Sokkel-leilighet – bad 2: TG3; Badet fremstår i liten grad som et bad, men mer som en wc. Det er dårlig innemiljø og fukt merker i himling. Våtrommet står foran full oppgradering for å tåle en normal bruk etter dagens krav.

Bruksareal per etasje

Sokkel-leilighet - 72 kvm. Kjeller-hoveddel - 85 kvm. 1.etasje - 137 kvm.

Bygningsinformasjon

Enebolig med tilhørende leilighet, oppført i betongblokker med bindingsverk og liggende hvit kledning. Siporex betongelement som etasjeskiller. Pulttak.

Tegninger av tilbygg viser at det er omsøkt leilighet med ett soverom. Rom som i dag fungerer som soverom 2 er godkjent til "sport"(bod).

For flere opplysninger om byggemåte, se vedlagt tilstandsrapport.

Primærrom

Sokkel-leilighet - Gang, 2 stk soverom, stue/kjøkken, 2 stk bad og vaskerom.

Kjeller-hoveddel - Gang, hobbyrom, kjellerstue. 1.etasje - Kjøkken, stue, vaskerom, 3 stk soverom, 2 stk bad, entré, gang, hagestue og spisestue.

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 16/03-1973.

Merknader: 1. Pussing av vegger og gulv i kjeller. 2. Montering av delevegger i kjeller. 3. Montering av garasjedør. 4. Noe fylling og planering inntil murene.

Disse merknadene er utarbeidet i følge selger, men ikke utstedt ferdigattest.

Det foreligger ikke ferdigattest eller brukstillatelse på tilbygg.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig med godkjent sokkelleilighet som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Det er mulig å sette inn vedovn i stuen. Varmekabler i spisestue og på kjøkkenet. Varmepumpe montert på vegg i trappegang. Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Rolig og barnevennlig beliggenhet i Førre Hageby. Ingen gjennomgangs trafikk.

  Adkomst

  Fra Haugesund kjør mot Tysvær, etter tunellen ved Førresfjorden tar du av til høyre inn på Høievegen. Følg veien til du får Førre Hageby på venstre side, ta av her. Følg veien til du får en lekeplass/Tunvegen på venstre side. Boligen ligger på venstrehand.

  Det vil bli skiltet med Eiendomsmegler A sine visningsskilt på fellesvisning.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  Eiendom mot vest er ubebygd og regulert til boligformål. Ny eier må påregne fremtidig bebyggelse på denne eiendom.

  • kr 3 460 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 12 400,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 86 500,-
  • kr 100 320,- (Omkostninger totalt)
  • kr 3 560 320,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 13 140,- pr. 2021. Opplyste kommunale avgifter inneholder vann/avløp og feiing. Avgifter faktureres månedlig og varierer etter forbruk.

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  kr 736 761,- for 2019 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Frittstående hvitevarer på kjøkkenet (komfyr, kjøleskap og oppvaskmaskin) medfølger handelen. Det gis av selger ingen garanti.

  Selger er ansvarlig for at boligen er energimerket ved salg. Det foreligger imidlertid ikke energimerke for denne boligen.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 18. jan. 2022

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 1-21-00352
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.