Tveitevegen 72, 5550 Sveio

Tveitevegen 72

Sveio
Prisantydning

1 690 000,-

 • BRA95㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom4
 • Byggeår1955
 • Omkostninger53 320,-
 • Totalpris1 743 320,-

Sveio - Hytte/fritidseiendom i naturskjønne omgivelser - 9,5mål tomt - Båtplass og strandlinje!

Beskrivelse

Hytten er innredet over 2 etasjer og inneholder: Gang, wc, stue, kjøkken, gang 2.etg og 4 soverom.

Hytte i landlige omgivelser med ca. 125m strandlinje til Vigdarvatnet. Boligen fremstår som velholdt, men alder og generell tilstand tilsier at hytten nå trenger oppgradering.

Div: -Gressklipper medfølger. -Vedkløyver medfølger. -Båt medfølger. -Store deler av innredning medfølger, konferer megler.

Vesentlige anmerkninger registrert i takstrapport: - 1 søyle under hytten har veltet og 2 står i fare for å velte. Dette har medført vesentlig skjevhet i hytten og hytten står i fare for å få konstruksjonssvikt. -Takpapp har revnet på flere steder og tak må omlegges. (Tilbud er innhentet av eier og kom på i underkant av kr.100.000,-) -Bad fremstår som u-fagmessig, men fungerer til sitt bruk. -Kjeller er fuktig og drenering bør etableres.

Bruksareal per etasje

Bra kjeller: 16 kvm Bra 1. etasje: 57 kvm Bra loft: 22 kvm

Bygningsinformasjon

Grunnmur under deler av hytten, resten står på søyler. Kledningsbord og listverk i treverk.

Primærrom

1.etasje, gang, wc, stue og kjøkken. Loft, gang og 4 soverom.

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende hytte som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Ny veg i fjor med fordelingsnøkkel: Bonden 2/5 + 1/5 på hver av 3 hytter, hvorav bonden har overtatt den ene hytten mot Sveio. Fra vegen som går til den 3dje stopper fordeling, og våre to hytter deler vedlikeholdet der ettersom bonden mener han ikke har bruk for den. Kostnader til vei må forventes.

Privat vann og avløp: Vannet blir pumpet opp fra Vidavatnet. Det står en pumpestasjon nede ved vannet. Dobbelt filtersystem.

Ingen avløp til kloakk, det er montert Cinderella forbrenner toalett.

Oppvarming

Vedovn i stuen. Ellers elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Hytten er beliggende i naturskjønne omgivelser rett til Vigdarvatnet ved Tveitåsundet med utsikt mot Apelandsneset.

  Adkomst

  Fra Haugesund følge Tittelsnesvegen mot Sveio. Ta av til høyre inn på Tveitevegen. Ta første avkjørsel til venstre og følg vegen til du støter på en grind.

  Megler vil ved visning møte deg ved grinda, da privat veg går igjennom beiteområder for sau.

  Ved fellesvisninger vil det bli godt skiltet med Eiendomsmegler A visningsskilt.

  Alternativt kan en åpne annonsen på finn.no, på annonsens høyre side er det en kartskisse. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en reiserute fra din start-destinasjon til boligen.

  Regulering

  Eiendommen ligger i kommuneplanen for Sveio i LNF-område (landbruk, natur og friluft). med bestemmelser om spredd bebyggelse. I dette området er det nødvendig med søknad om dispensasjon for eventuelle fremtidige endringer/byggetiltak.

  • kr 1 690 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 9 900,-
  • Dokumentavgift 42 250,-
  • kr 53 320,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 743 320,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 1 230,- pr. 2020. Opplyse kommunale avgifter er for renovasjon og årlige kostnader blir fordelt på 2 terminer.

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  Vi har ikke mottatt ligningsverdi. Ny eier må påregne at ligningsverdien vil bli ca 30% av markedsverdi.

 • Diverse

  Frittstående hvitevarer som stekeovn og kjøleskap med fryser medfølger handelen. Det gis av selger ingen garanti.

  Grenselinjer på bilder montert av fotograf er for å gi et inntrykk av hvor grensene går, men er ikke nøyaktig angitt. Avvik må påregnes ut fra disse illustrasjoner.

  Selger er ansvarlig for at boligen er energimerket ved salg. Det foreligger imidlertid ikke energimerke for denne boligen.

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Servitutter i grunn: 1955/1716-2/49 04.07.1955 BESTEMMELSE OM VEG RETTIGHETSHAVER: KNR: 4612 GNR: 75 BNR: 22 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

  1955/1718-3/49 04.07.1955 BESTEMMELSE OM GJERDE Her har eier gjerdeplikt på gjerder som går i tomtegrensen til hytten.

  EIENDOMMENS RETTIGHETER Servitutter: 1955/1718-2/49 04.07.1955 BESTEMMELSE OM VEG Rettighet hefter i: KNR: 4612 GNR: 75 BNR: 2 Rettighet hefter i: KNR: 4612 GNR: 75 BNR: 22 GJELDER DENNE REGISTERENHETEN MED FLERE

  Sentrale lover

  Handelen reguleres av Avhendingsloven. Eiendommen selges som den er, jmf. avhendingslovens § 3-9. Selgers risiko for eventuelle skjulte feil og mangler reduseres i forhold til avhendingsloven. Eiendommen har uansett en mangel, jmf. avhendingslovens §3-9, dersom selger forsømmer sin opplysningsplikt etter avhendingsloven §3-7 eller §3-8. Det samme gjelder dersom eiendommen viser seg å være i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper hadde grunn til å forvente ut fra kjøpesummen og forholdene forøvrig.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 27.07.2020 og selgers Egenerklæring datert 14.07.2020. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut Haugesund Sparebank sin lånekalkulator.

Lånekalkulator

Sist oppdateret: 21. nov. 2020

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 1-20-00243
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

1

Megler med lokalkunnskap

Alle meglerne i Eiendomsmegler A er engasjerte og har høy kompetanse og god lokalkunnskap i sitt spesialområde. En dyktig megler som har de rette verktøyene til rådighet er den viktigste faktoren for å oppnå høyest mulig salgssum for boligen din. Vi står på fra første møte begynner til salgsmøte slutter - fra kontrakt til kontrakt.


Ema megler

2

Uforpliktende verdivurdering

Det er svært viktig å gå ut i markedet med rett pris - er prisen for høy kan det ødelegge salget. Vår lange erfaring og gode oversikt over boligmarkedet, både generelt og med de lokale variasjoner som ofte finnes, gjør oss i stand til å anslå prisantydning på en god måte - selvsagt i samarbeid med deg som eier.

Ema images verdivurdering

3

Takst og forsikring

Vi ordner takstmann og forsikrer for deg. Det er valgfritt å tegne boligsalgsforsikring, men vi anbefaler det alltid på det sterkeste.

Ema images takst

4

Klargjør boligen for salg

Før markedsføringen begynner, må markedsmateriellet utformes. Vi bruker produksjonsselskapet Vestbris til foto, luftfoto og film slik at du er sikret et supert resultat. Alle våre kunder får videovisning av boligen i de digitale annonsene - noe som er unikt i vår region. Teksten som følger annonsen skriver megleren, som har god erfaring med hva potensielle kjøpere ønsker å vite om boligen.

Dette bør du gjøre før fotografen kommer
Ema images fotografering

5

Skreddersydd markedsføring

Alle får vite at akkurat din eiendom er for salg! Vi i Eiendomsmegler A følger utviklingen og gjør det som skal til for å få høyest mulig salgssum. Ingen av våre konkurrenter kan matche vår digitale markedsføring. I tillegg får alle våre kunder videovisning for å skape en opplevelse som skiller seg ut i mengden. Boligen markedsføres i vår digitale boligavis, i tillegg til omfattende digital annonsering skreddersydd til ulike potensielle kjøpere via Google, Facebook, Instagram, Finn.no, H-avis.no og VG.no.

Se ukens nyheter
Ema images markedsføring

6

Visning med godfølelsen

Hovedmålet med vår markedsføringen er å gi folk et godt førsteinntrykk av salgsobjektet, samt være sikker på at samtlige, potensielle interessenter kommer på visning. Der skal de bli møtt av en smilende, hyggelig og kompetent megler som viser fram boligen på en god måte. Megleren kan også være behjelpelig med gode tips til hvordan du gjør boligen klar til visning. Vi er med deg hele veien!


Ema visning

7

Budrunde og signering

Etter visning sitter megleren klar til å ta imot bud. Målet er å oppnå høyest mulig salgssum for boligen din. Megleren tar seg av all kommunikasjon og alt det praktiske rundt budrunden, og selvsagt alt papirarbeid før, under og etter kontraktsmøtet og informerer kjøper og selger underveis på hva de skal gjøre. Vi holder deg selvfølgelig orientert under hele prosessen.

Gå til vår kundeportal
Ema images signering

8

Oppgjør og overlevering

Vi har egen oppgjørsavdeling som sørger for at alt går riktig for seg når penger og bolig formelt skal skifte hender, slik at både du og kjøper kan senke skuldrene i visshet om at alt er i de beste hender.

Ema images overtakelse