Udlandsvingen 30

Haugesund
Prisantydning

2 690 000,-

 • BRA227㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom5
 • Byggeår1982
 • Omkostninger81 070,-
 • Totalpris2 771 070,-

VIS 29.08 - Haugesund - Pen enebolig i meget attraktivt etablert område - 5 soverom - 2 bad - Noe renoveringsbehov

Beskrivelse

Velkommen til Udlandsvingen 30, en stor familiebolig i et rolig og barnevennlig boligområde. Boligen innvendig er generelt velholdt, men bærer preg av natulig elde og slitasje. Det meste er fra 80-tallet, men det er utført enkle oppgraderinger i enkelte rom. En må derfor her påberegne modernisering/renovering. Boligen er innredet over tre plan og inneholder kjeller med gang, kjellerstue, vaskerom og 4 boder (/3 boder og 1 hobbyrom).

1.etasje med entré, gang, bad, stue, kjøkken og 3 soverom.

Loft med gang, bad og 2 soverom.

Overbygd inngangsparti leder inn i vindfang. Her har du sikringsskap med automatsikringer.

Hovedetasjen har tre soverom, alle i gode størrelser med garderobeskap. Det ene soverommet har utgang til luftebalkong.

Bad med påbygd dusjnisje fra 1986. Badet ellers ble ifølge selger renovert rundt 2015. Et helfliset bad med varmekabler i gulvet. Vegghengt toalett, vask i seksjon og skittentøyssjakt.

Kjøkken med mye skap- og benkeplass. Innredningen er fra Ikea og fra ca.2010. Frittstående hvitevarer medfølger handelen.

Stor og lys stue med rikelig med plass til større spise- og sittegruppe. Store vindusflater, utgang til balkong. Vedovn foran brannvegg i teglstein. Parkett i gulv og tapet på vegg.

Fra stuen er det trapp opp i 2.etasje. Her oppe har du to store soverom. Det er også et helfliset bad med gulvstående toalett, badekar og vask. Kommunen har ikke bygningstegninger av 2.etg/loft. Megler har derfor ikke anledning å få sjekket hva som er omsøkt/godkjent innredet opp mot de faktiske forhold i boligen.

Stor kjeller med kjellerstue, flere boder, wc og 2 vaskerom. Kjellerstue er ifølge selger isolert i vegg og gulv. Toalett med vask og gulvstående toalett. Vaskerom med bi-inngang, varmekabler og nyere Vvs.

Oppsummering fra takstmanns tilstandsrapport:

Vinduer - TG3: Det er påvist vinduer med fukt/råteskader. Vinduer er fra 1978-1985.

Balkong, terrasser og rom under balkonger - TG3: Begge terrassene bærer kraftig preg av elde og slitasje. Det er registrert noe råte skader.

Vaskerom - TG3: Våtrom er innredet før 1997. Dette gjør at rommet automatisk får TG3.

1.etasje - Bad - TG3: Våtrom er innredet før 1997. Dette gjør at rommet automatisk får TG3.

Loft - Bad - TG3: Våtrom er innredet før 1997. Dette gjør at rommet automatisk får TG3.

Kjøkken - Avtrekk - TG3: Kjøkkenvifte fremstår som eldre og slitt. Den har 3 nivå, men trekker generelt dårlig.

Branntekniske forhold - TG3: Det ble i 2010 krav om at røykvarslere skal være tilkoblet strømnett. Da denne rapporten krever dagens standard er det derfor relativt vanlig at hus får TG3 for branntekniske forhold.

Bruksareal per etasje

Kjeller - 87 kvm 1.etasje - 100 kvm Loft - 40 kvm

Bygningsinformasjon

Boligen har grunnmur med pusset betong. Fasade er generelt i treverk og dette gjelder også listverk, samt de fleste vinduer. Tak er tekket med betongstein. Det fremstår som noe av kledningen er skiftet etter byggeår, men generell tilstand tilsier at noe vedlikehold/oppgradering må forventes.

Kjellerstue i kjeller avviker fra mottatte bygningstegninger og er ikke omsøkt/godkjent i kommunen for varig opphold.

Kommunen har ikke bygningstegninger av 2.etg/loft. Megler har derfor ikke anledning å få sjekket hva som er omsøkt/godkjent innredet opp mot de faktiske forhold i boligen.

Primærrom

Kjeller - Gang, kjellerstue og vaskerom. 1.etasje - Entré, gang, bad, 3 stk soverom, stue og kjøkken. Loft - Gang, bad og 2 stk soverom.

Ferdigattest

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 14.06.1982. Ferdigattest kan ikke utstedes før følgende ting er korrigert: Diverse rekkverk oppsettes.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Offentlig vann og kloakk via private stikkledninger.

Oppvarming

Vedovn i stuen. Ellers elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen ligger nord i Haugesund i et veletablert og barnevennlig boligområde.

  Adkomst

  Er du på annonsen på finn.no kan du klikke inn på kartet som vises på høyre side. I feltet som dukker opp kan du velge "til-destinasjon" og få nøyaktig veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i område regulert til boligformål.

  • kr 2 690 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 12 400,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 67 250,-
  • kr 81 070,- (Omkostninger totalt)
  • kr 2 771 070,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 12 810,- pr. 2021. Det er fire terminer pr år. Det er montert vannmåler så avgifter vil variere ut fra forbruk.

  Renovasjon

  Dette forutsetter lite abonnement hos HIM. Dette forutsetter standard abonnement hos HIM.

  Ligningsverdi

  kr 964 964,- for 2020 Ligningsverdi gjelder for primærbolig og er opplyst av skatteetaten.

 • Diverse

  Hvitevarer medfølger handelen. Det gis av selger ingen garanti.

  Selger er ansvarlig for at boligen er energimerket ved salg. Det foreligger imidlertid ikke energimerke for denne boligen.

  Eiendommen overleveres i den stand den er ved visning uten ytterligere utvask.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 02.08.22 og selgers Egenerklæring datert 03.08.22. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 24. aug. 2022

 • Ansvarlig megler: Joakim Steine
 • Oppdragsnummer: 1-22-00164
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.