Våg 79, 5570 TYSVÆR

Våg 79

Tysvær
Prisantydning

1 690 000,-

 • BRA49㎡
 • EierformSelveier
 • Soverom2
 • Byggeår1960
 • Omkostninger53 570,-
 • Totalpris1 743 570,-

Bud mottatt - Våg/Tysvær - Kjekk og flott hytte som er betydelig oppusset og påkostet - landlig og fin beliggenhet

Beskrivelse

Kjekk og flott hytte som er betydelig oppusset og påkostet. Hytta er innredet med alt på et plan og inneholder:

Gang, stue og kjøkken i åpen løsning, bad og 2 soverom.

Teknisk rom/vaskerom i underetasje.

Kjekk og flott hytte som er betydelig oppusset og påkostet. Hytta fremstår i stor grad som ny både innvendig og utvendig, men noe mindre overflatearbeid og vedlikehold må forventes.

Lettstelt og koselig hytte med gjennomgående god standard.

Entré med plass til å henge fra seg sko og yttertøy.

Lys og trivelig stue og kjøkken i åpen løsning. Store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lysinnslipp. God plass til spisebord og sofakrok. Utgang til kjekk, stor og romslig solterasse hvor det er plass til hagegruppe og grill.

Nytt rålekkert kjøkken fra kvalitetsleverandøren Schmidt med integrerte hvitevarer fra Neff som kjøleskap, komfyr, oppvaskmaskin og platetopp med innebygget ventilasjon. Hvitevarene er pent brukt og at det fremstår som nytt.Hvitevarene er pent brukt og at det fremstår som nytt.

Flott baderom med fliser og varme i gulv og våtromsplater på vegger. Servant med pen hvit baderomsseksjon og stort speil, høyskap, toalett og dusjkabinett. Høyskap og baderomsinnredning er også levert av kvalitetsleverandøren Schmidt.

Hytta har to soverom.

Vaskerom/teknisk rom i underetasje.

Hytta kan selges møblert etter nærmere avtale med selger.

Internett med altibox er installert.

Bruksareal per etasje

Første etasje: 42 kvm Kjeller: 7 kvm

Bygningsinformasjon

Det foreligger ikke originale bygningstegninger, ominnredning er derfor uviss.

Hytta er oppført med grunnmur som er delvis kledd av trekldning og delvis skjult av terreng. Kledning og listverk i treverk. Taktekking med stål/aluminium plater.

Byggeår er ukjent. Eiendommen er etablert i 1960.

Oppsummering av avvik ved eiendommen som har fått tilstandsgrad 3 (TG3). Se utdypende informasjon i tilstandsrapporten.

Innvendig: Pipe og ildsted Mursteinpipe er tildekket/innebygget.

Ferdigattest

I følge kommunen foreligger det ikke midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest. Dette er vanlig med tanke på boligens byggeår. Evt. ombygging/bruksendring etter dagens regelverk vil være søknadspliktig/kreve ferdigattest.

Det finnes ferdigattest på etablering av minirenseanlegg datert 31.08.2021.

Adgang til utleie

Dette er en selveiende bolig som kan leies ut i sin helhet.

Vei/vann/kloakk

Eiendommen er tilknyttet privat vann og avløp. Borehull og mini biovacrenseanlegg.

Tilkomst fra kommunal vei.

Oppvarming

Hytten har pipeløp, men denne er ikke i bruk. Takstmann abefaler at denne avvikles og det lages nytt pipeløp i stål hvis dette er ønskelig.

Elektrisk oppvarming. I de rom hvor det på visning ikke er montert panelovner, vil det heller ikke medfølge i handelen.

 • Beliggenhet

  Eiendommen har landlig og fin beliggenhet i Våg med usjenert og solrik beliggenhet. Hytta ligger høyt i terrenget med utsikt mot fjord og fjell.

  Kort avstand til sjø og badeplass samt flotte turområder som Hodnafjellet og Valhest.

  Kort kjøretur på ca. 5 minutter til Aksdalsenteret og ca 20 minutters kjøring til Haugesund.

  Adkomst

  Se kart på Finn.no og Em-a.no for korrekt veibeskrivelse.

  Regulering

  Eiendommen ligger i LNF område – hensynssone landbruk - i kommuneplan for Tysvær. Viser til kommunen nettsider for utfyllende informasjon.

  https://www.tysver.kommune.no/samfunnsutvikling/kommuneplan/

  • kr 1 690 000,- (Prisantydning)
  Omkostninger
  • Tinglysningsgebyr pr. panteobligasjon 585,-
  • Tinglysning skjøte 585,-
  • Boligkjøperforsikring (valgfri) 9 900,-
  • Gebyr e-skjøte 250,-
  • Dokumentavgift 42 250,-
  • kr 53 570,- (Omkostninger totalt)
  • kr 1 743 570,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning da dokumentavgift beregnes med 2.5% av endelig kjøpesum.

 • Kommunale utgifter

  kr 2 853,- pr. 2022. De kommunale avgiftene gjelder tømming av minirenseanlegg.

  Renovasjon

  kr 1 789,- pr. år. Dette forutsetter fritidsabonnement hos HIM.

 • Diverse

  Det er ikke odel/konsesjon på denne eiendom.

  Hvitevarer medfølger handelen.

  Robotklipper medfølger handelen.

  Sentrale lover

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven

  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Finansiering

  Eiendomsmegler A tilbyr økonomisk rådgivning gjennom en samtale med en av Haugesund Sparebank, Etne Sparebank eller Skudenes & Aakra Sparebank sine rådgivere.

  Boligselgerforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

  Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Forsikringen gir kjøper bistand etter avhendingsloven og dekker inntil 10 timer advokatbistand, skadetakster og utgifter til rettsapparatet. Forsikringen har kun en egenandel på kr. 4000,- utover nevnte 10 timer advokatbistand. Denne egenandelen tilbakebetales hvis det blir utbetalt forsikringsoppgjør, uansett størrelse på denne. Forsikringen tegnes senest på kontrakts møtet. Les mer om forsikringen i salgsoppgaven.

  Bakgrunn for opplysninger i salgsoppgaven

  Salgsoppgaven er utarbeidet ut ifra opplysninger gitt fra selger, befaring av eiendommen samt innhentelse av nødvendige dokumenter og evt. takst.

 • Vedlagt følger Takstrapport datert 28.04.22 og selgers Egenerklæring datert 19.04.22. Om du mener noen av vedleggene mangler, ta kontakt med megler.

Lurer du på hvor mye du kan låne? Sjekk ut lånekalkulatoren til din lokale bank.

Sist oppdateret: 7. aug. 2022

 • Ansvarlig megler: Elisabeth Marvik
 • Oppdragsnummer: 2-22-00003
 • Eiendomsmegler A AS Org. nr. NO 893527702 MVA

Annonsene kan være mangelfulle i forhold til lovpålagt opplysningsplikt. Før bindende avtale inngås oppfordres interessenter til å innhente komplett informasjon fra meglerforetaket.

Før du fortsetter!

For å gi deg en bedre opplevelse bruker vi informasjonskapsler for å lagre ikke-sensitiv informasjon om de valgene du gjør. Godkjenn vår bruk av cookies, eller tilpass på innstillinger.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.